local-stats-pixel fb-conv-api

#9 Bruce Lee - Kino karjera5

63 1

Šis ir mans 9. raksts par Bruce Lee, par viņa Kino karjeru.

tēvs Hoi-Chuen bija slavens ķīnas operā, tādēļ Brūss jau ar kamerām un filmām tika iepazīstināts jau agrā bērnībā. Līdz 18 gadu vecumam viņš jau bija filmējies 20 dažādās melnbaltā kīno sīkās lomās.

Lī dzīvojot 1959–1964 ASV nedomāja par filmēšanos, bet gan par savas cīņas mākslas izaugsmi, līdz kāds producents uzaicināja viņu uz provēm. Producenti bija tik ļoti iespaidoti par Lī demonstrējumiem un neticamo ātrumu, ka viņam deva galvenā varoņa palīga Kato lomu kādā ASV seriālā „The Green Hornet” (līdzīgi kā „Betmens un Robins”). Seriāls ilga tikai 1 sezonu. Lī vēlāk vēl filmējās citās sīkās lomās ASV kino industrijā un pēdējā bija „Longstreet” tv seriāls kurā Lī filmējās 4 sērijās tēlojot, cīņas mākslas instruktoru.

1971. gadā Lī „Warner Brothers” prodeucentam iedeva ideju izveidot seriālu „The Warrior”, kurā Lī filmētos kā austrum mākslas meistars mežonīgajos rietumos. Vēlāk seriāls iznāca ar nosaukumu „Kung Fu”, bet Lī seriāla lomai noraidija un to ieguva Deivids Karadīns, kurš nebija cīņas mākslas meistars. Iemesls tikai dēļ Lī etniskās izcelsmes un viņa akcenta. Lī nesaņēma nekādus nopelnus seriālā, lai arī visa ideja bija viņa radīta.

Neapmierināts viņš atgriezās Hong Kongā. Lī nezināja, ka seriāls „The Green Hornet” izpelnījies tādu slavu Hokg Kongā un visi šo seriālu sauca kā „The Kato Show”, uz ielas visi Lī un sauca par seriāla zvaigzni.

Lī saņēma piedāvājumu no liela Hong Kongas režisora Raymonda Chowa filmēties kino kompānijas „Golden Harwest” režisētā filmā, kur pirmo reizi Lī bija galvenās lomas atveidotājs filmā „The Big Boss” (1971). Filma guva milzīgus panākumus visā Āzijā un drīz Lī filmējās savā otrajā filmā „Fist of Fury” (1972), gūstot vēl lielākus panākumus un laužot visus iepriekšējos kases ienākumus Āzijā.

Filmējoties savā trešajā filmā „Way of the Dragon” (1972) Lī pilnībā kontrolēja filmas uzņemšanas gaitu, kā producents, direktors, zvaigzne un horeogrāfs. Šajā filmā Lī arī uzaicināja filmēties Čaku Norisu, filmas pēdējai cīņas ainai.

1972. g. beigās ar Hong Kongas kino kompāniju „Golden Harvest” Lī uzsāka pēdējo filmēšanos filmā „Game of Death” nofilmējot aptuveni 100 minūtes, Lī pārtrauca filmēšanu un iesaldēja projektu, jo viņam tika piedāvāts iespaidīgs projekts filmēties pirmajā Kung Fu Holivudas filmā „Enter the Dragon” , taču 6 dienas pirms tās iznākšanas 1973. 26. jūlijā Lī nomira noslēpumainā nāvē. Filma kļuva par vienu no lielākajiem kases grāvējiem. Filma iedvesmoja daudzus ASV un citur iepazīt Kung Fu. Žēl ka Lī to nepiedzīvoja, kas bija Lī sapnis, parādīt pasaulei austrumu mākslu.

Pēc Lī nāves Roberts Klous un Raimonds Čovs uzņēmās pabeigt Lī iesākto filmu „Game of Death”, samontējot jau oriģinālos Lī uzņemtos kadrus ar vēlāk filmētām ainām, kurās arī piedalijās Lī dubultnieki. Filmu izdevās pabeigt 1979. gadā. Pēc Lindas teiktā šajā filmā daudz tika ietverta Brūsa dzīves ideoloģija.

Ļoti daudz orģinālo kadru, ko Lī bija uzņēmis bija pazuduši, tos atrada tikai 22 gadus vēlāk un tos iesaistīja dokumentālajā filmā Bruce Lee: A Warrior's Journey.

Par Lī ir arī uzņemta mākslas filma "Dragon: Bruce Lee story" iesaku noskatīties, laba filma.

Aizmirsu pievienot Lī video kurā viņš ir uz interviju, noklausīšanos filmā "Green Hornet" http://www.youtube.com/watch?v=81MgEvc1_Qo&feature=related

 

 

Manu rakstu pārējās daļas par Bruce Lee:

#1 Bruce Lee - fiziskie sasniegumi! un īss ieskats par viņu http://www.spoki.lv/slavenibas/1-Bruce-Lee-stasts-1940-1973/129877

#2 Bruce Lee - Dodas uz ASV http://www.spoki.lv/slavenibas/2-Bruce-Lee-Ierodas-ASV/129916

#3 Bruce Lee - Jun Fan Gung Fu skolas izveidošana http://www.spoki.lv/slavenibas/3-Bruce-Li-Jun-Fan-Gung-Fu-skola/130004

#4  Bruce Lee - Jeet Kune Do (Lī izveidotais cīņas stils) http://www.spoki.lv/slavenibas/4-Bruce-Lee-Jeet-Kune-Do/130018

#5 Bruce Lee - Long Beach paraugdemonstreejumi http://www.spoki.lv/slavenibas/5-Bruce-Lee-Long-Beach/130377

#6 Bruce Lee - kautini http://www.spoki.lv/slavenibas/6-Bruce-Lee-kautini/133066

#7 Bruce Lee - fiziskie treniņi http://www.spoki.lv/slavenibas/7-Bruce-Lee-fiziskie-trenini/133070

#8 Bruce Lee - Diēta http://www.spoki.lv/slavenibas/8-Bruce-Lee-dieta/133703

#9 Bruce Lee - kino karjera http://www.spoki.lv/slavenibas/9-Bruce-Lee-Kino-karjera/134738

#10 Bruce Lee - Filozofija http://www.spoki.lv/slavenibas/10-Bruce-Lee-philosophy/135728

#11 Bruce Lee - Nāve http://www.spoki.lv/slavenibas/11-Bruce-Lee-nave/139817

#12 Bruce Lee - izmainija pasauli, viņa mantojums http://www.spoki.lv/slavenibas/12-Bruce-Lee-Mainija-pasauli/144202









63 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Wowzā, labais :D

1 0 atbildēt

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

0 0 atbildēt

pievienoju nelielu aprakstu filmām :D

0 0 atbildēt

reāls čalītis.

+ par rakstu, esi kārtīgi pacenties ;)

0 0 atbildēt

Wow tu tieshaam esi pacenties ar visiem shitiem raxtiem mans milakais no austrumu cinas aktieriem ir tiesi Bruce Lee. Vismaz vins tiesam kautko maak. =) + tev

2 3 atbildēt