local-stats-pixel fb-conv-api

#7 Bruce Lee -fiziskie treniņi57

183 1

Mans 7. raksts par Brūsa Lī treniņiem.

Brūs Lī bija slavens ar savu uzņēmīgumu smagi trenēties, lai kļūtu tik stiprs cik vien iespējams, attīstītu savu ķermeni līdz maksimālam.

Lī uzskatīja, ka visi citi cīņas mākslas meistari neveltīja pietiekami daudz laika treniņiem. Lī centās ķermeni attīstīt pilnībā – muskuļu spēku, muskuļu izturību, sirds un asinsrites izturību, kustību ātrumu, kā arī lokanību.

Lī trenējās nepārtraukti katru dienu, lielā slodzē.

Lī trenējās tradicionālā muskuļu trenēšanas metodēs, bet vēlāk viņš atzina, ka pamats tomēr esot psihiski un garīga nosvērtība uz panākumiem fiziskā treniņā un cīņas mākslā.

Svarcelšanas treniņu programmā Lī lielu akcentu lika uz roku trenēšanu, 24 gadu vecumā Lī trenēja bicepsus ar 32 - 36 kg smagām hantelēm, 8 reizes pa 3 piegājieniem, kā arī daudzus citus treniņus uz rokas muskuļiem. [squats, push-ups, reverse curls, concentration curls, French presses, and both wrist curls and reverse wrist curls]

Lī ļoti daudz eksperimentēja ar saviem fiziskajiem treniņiem, meklējot labāku veidu kā attīstīt savu ķermeni līdz maksimāli iespējamam limitam. Viņš uzskatīja „Jo lielāki muskuļi, jo spēcīgāki”, bet vēlāk viņš par to sāka šaubīties. Lieka muskuļu masa padarīja ķermeni lēnāku un sitiena spēks ir nevis muskuļu spēkā, bet ātrumā ar kādu izdarīts trieciens.

Lī uzsvēra, ka cīņas mākslā vislielākā nozīme ir tieši vēdera muskuļu grupai. Jo katrā kustībā tiek noslogoti vēdera muskuļu grupa. Lī uzsvēra, ja tev nav uztrenēti vēdera muskuļi tev nav ko darīt nopietnā sparingā. Daļēji, sitiena spēks un intensitāte nāk no ķermeņa centra, vēdera muskuļiem, ja nav uztrenēti vēdera un arī muguras muskuļi, tad ar rokas vēzienu nevar sasniegt maksimālu spēku. Lieka masa uz vēdera padara visas cilvēka kustības lēnas un gausas. Ja nav uztrenēts vēders, nevar sasniegt labus rezultātus cīņas mākslā. Brūss nepārtrūkti fanātiski trenēja vēdera muskuļus, pat skatoties televizoru viņš izdarija vairākus vēdera vingrinājumus. [sit-ups, crunches, Roman chair movements, leg raises un V-ups]

No 7 rītā 2 stundas Lī trenēja presi, lokanību un skrēja. No 11 rītā Lī stundu cilāja svarus un brauca ar treniņ riteni.

Ikdienas treniņš Lī bija noskriet 4-10 km pa 15-45 min, kur ik pēc 3-5 min mainīja skriešanas ātrumu, kas ir ļoti grūti šādam treniņam ir nepieciešama liela izturība. Braucot uz treniņ riteņa Lī nobrauca aptuveni 16 km 45 minūtēs un dažkārt pat pēc riteņa Lī izdarīja vēl 800 lēcienus ar lecamauklu.

Lī arī trenēja savu dūru ādas biezumu un izturību, sitot ar dūrēm pa spaiņiem, kuri bija pilni ar akmeņiem un granti. Dienā Lī izdarīja vairāk kā 500 sitienu šādā treniņā.

Trenējoties uz koka butaforijas Lī spēja izdarīt 2 000 sitienu savā treniņā, citi karatisti pēc 500 sitieniem pleci jau bija stīvi un nespēja pacelt rokas.

Ārsti bieži brīdināja Lī, lai neuzliek uz sava ķermeņa tik daudz nežēlības, bet Lī atbildot teicis : „Cilvēka smadzenes spēj pakļaut jeb kam, pat sāpju izslēgšanai.”

Eddited: Lī dienas treniņprograma nezinu kā pat latviski to var pareizi iztulkot... Un konkrēti viņa programma tomēr nav zināma, daudz kur informācija par to atšķiras.

Stomach Exercise

1) Waist twists - 4 sets of 70

2) Sit Up Twist - 4 sets of 20

3) Leg Raises - 4 sets of 20

4) Leaning Twist - 4 sets of 50

5) Frog Kick - 4 sets of 50
 

Forearm Exercises

1) Underhand Wrist Curl - 4 sets of 17

2) Overhand Wrist Curl - 4 sets of 12

3) Leverage Bar Curl (A) - 4 sets of 15

4) "                " (B) - 4 sets of 15

5) Reverse Curl - 4 sets of 6

6) Leverage Bar Twist - 3 sets of 10
 

Punching Exercises

1) Straight Punch with Weight - 3 sets of 12

2) Glove Straight Punching - 2 sets of 12

3) Entering Straight Punching - 2 sets of 12

4) Glove Elbowing - 2 sets of 12

5) Glove Hooking - 3 sets of 12
 

Stamina/Agility Training

1) Alternate Split - 3 sets of 20

2) Jumping Squat - 3 sets of 10

3) Skip Rope - 3 sets of 12
 

Grip Training – satvēriena plaukstas treniņš, makimali! (redzems 6. att.)

 

Eddited: Video esmu pievienojis viņa 5 treniņ programas kurām viņš gājis cauri gadu garumā meklējot efektīvāko. Mūzika gan tāda gej, bet treniņī hard!

 

„To train yourself for this goal, you must train seriously. Nothing is taken for granted. "You have to kick or punch the bag with concentrated efforts" Bruce used to say. "If you are going to train without the concept that this is the real thing, you are short-changing yourself. When you kick or punch the bag, you have to imagine that you are actually hitting an adversary. Really concentrating, putting 100 percent in your kicks and punches, is the only way you are going to be good."

 

Manu rakstu pārējās daļas par Bruce Lee:

#1 Bruce Lee - fiziskie sasniegumi! un īss ieskats par viņu http://www.spoki.lv/slavenibas/1-Bruce-Lee-stasts-1940-1973/129877

#2 Bruce Lee - Dodas uz ASV http://www.spoki.lv/slavenibas/2-Bruce-Lee-Ierodas-ASV/129916

#3 Bruce Lee - Jun Fan Gung Fu skolas izveidošana http://www.spoki.lv/slavenibas/3-Bruce-Li-Jun-Fan-Gung-Fu-skola/130004

#4  Bruce Lee - Jeet Kune Do (Lī izveidotais cīņas stils) http://www.spoki.lv/slavenibas/4-Bruce-Lee-Jeet-Kune-Do/130018

#5 Bruce Lee - Long Beach paraugdemonstreejumi http://www.spoki.lv/slavenibas/5-Bruce-Lee-Long-Beach/130377

#6 Bruce Lee - kautini http://www.spoki.lv/slavenibas/6-Bruce-Lee-kautini/133066

#7 Bruce Lee - fiziskie treniņi http://www.spoki.lv/slavenibas/7-Bruce-Lee-fiziskie-trenini/133070

#8 Bruce Lee - Diēta http://www.spoki.lv/slavenibas/8-Bruce-Lee-dieta/133703

#9 Bruce Lee - kino karjera http://www.spoki.lv/slavenibas/9-Bruce-Lee-Kino-karjera/134738

#10 Bruce Lee - Filozofija http://www.spoki.lv/slavenibas/10-Bruce-Lee-philosophy/135728

#11 Bruce Lee - Nāve http://www.spoki.lv/slavenibas/11-Bruce-Lee-nave/139817

#12 Bruce Lee - izmainija pasauli, viņa mantojums http://www.spoki.lv/slavenibas/12-Bruce-Lee-Mainija-pasauli/144202











183 1 57 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 57

0/2000

to reny    nekad nesapratīšu...kāda tam visam jēga?

 

Kāda jēga tev sēdēt pie kompja?

10 0 atbildēt

atbildot uz green17 komentāru " ir iespējams dabūt Lī pilnu treniņprogrammu? " tici man, tev viņu nevajag. tu pat nedēļu neizturētu ar to programmu.  

6 0 atbildēt

atbildot uz kessedy komentāru " tattad tu esi vinja gjimenes aarsts, visu z... " steroidu lietoshana pilniiba nesakristu ar Lī filozofiju un viņa dzīves motivāciju. un apskaties kaadsir lī ķermenis un kāds ir kista steroida lietojosha kermenis. Lī bija tikai apm 72 kg smags. Un viņa muskuli galiigi neizskataas peec tiem steroiidu uzpumpeetajiem, bet gan siiksti vnk maksimāli attīstīti, no smagiem treniņiem. Viņa ķermenī praktiski nebija tauku, tikai muskuļi.  Bet pierādīt es tev protams neko nevaru...

es ticu ka visa pamataa bija Lī psihaloģija, ko viņs arī biezi piemin. Manuprāt viņš spēja atslēgt ķermena "limitorus" ar psihi, jo reāli cilvēks izmanto vidēji aptuveni 60-70 % ķermeņa spēka. Pierādāms ka lielā adrenalīnā un spontānās rīcībās cilvēka spējas palielinās. Sen shito kaut kur citur lasiju.

6 0 atbildēt

atbildot uz reny komentāru " domāju, ka uz tavu jautājumu varu neatbildē... " Lī tā nebija tikai muskulu audzēšana un spēja piekaut citus, viņš ienesa cīņas mākslā ko nebijušu, viņam bija sava filozofija un domāšana kuru caur cīņas mākslu viņš to spēja izpauzt. Nododot sevi nemitīgiem treniniem, vinsh iedvesmoja tūkstošus ar saviem panākumiem, viņš kļuva par elku, viņš mācija savas zināšanas un prasmes rietumniekiem, tādā veidā tuvinot austrumus un rietumus. Viņš apgāza rietumnieku priekštatu par aziātiem un caur Kino viņš parādija to visai pasaulei, un ar savu neatlaidību viņš pierādija ka viss ir iespējams vajag ticēt!  

5 0 atbildēt

foršiņi, es arī labprāt sportotu lielāko daļu dienas, ja man būtu pietiekoši naudas, lai varētu iztikt. 

5 0 atbildēt

atbildot uz kessedy komentāru " visticamaak lii lietoja kaadas "paliigvielas"... "

Nebija palīgvielu, par uzturu nakamais raksts, viņš taisija pats savus proteīn dzērienus, kas nav nekas slikts, nav jau steroīdi. =]  

4 0 atbildēt

atbildot uz Czar komentāru " foršiņi, es arī labprāt sportotu lielāko daļu... " Pirms viņš ieradāš ASV viņam nebija nekāds īpašais ķermenis un kabatā aptuveni tikai 100 $, visu panāca ar centību un milzīgu pašatdevi

4 0 atbildēt

kruta,ka tik pierakstija brusa li fiziskie trenini ta uzreiz liels skatijums rakstam,laikam visi grib saka4aties :D

3 0 atbildēt

vo vo super raxts gaidisu nakamo par vina uzturu :)

3 0 atbildēt

atbildot uz kimono komentāru " raksts labs bet nav orģinālraksts. " Ir gan mans Orģinālraksts ;), šaubos vai vēl kaut kur atradīsi internetā, tik plašu aprakstu latviešu valodā. + visas manas daļas kopā  

3 0 atbildēt

Unikāls cilvēks viņš bija.

3 0 atbildēt
boy avatarsboy

daizgan nepārskatāms tas teksts liekas.. bet nu puisis ne pa jokam trenejies

3 1 atbildēt

atbildot uz BoyDestroy komentāru " Jeet kune do nav tikai cīņas māksla, tā ir ... " tad būtu forši, ja kāds par to arī uztaisītu rakstu :)

bet par to citu vērtību skalu piekrītu, un tas ir tikai normāli, jo katrs cilvēks nāk no savas sabiedrības, sava laika un vietas, tādēļ arī ir atšķirības uzskatos, un nevar tā spriest, kas ir pareizāk, un kas nē.

2 0 atbildēt

Vot - To es saprotu! Tieši par to es runāju pie Švarcenēgera raksta. Bruce Lee ar smagu darbu centās panākt to, ko Švarcs ar steroīdiem. :) Respekts.

4 2 atbildēt

ir iespējams dabūt Lī pilnu treniņprogrammu?

2 0 atbildēt

mjaa... spēks !!!

2 0 atbildēt

atbildot uz nonie komentāru " Pirms viņš ieradāš ASV viņam nebija nekāds ... " arī taisnība :)

2 0 atbildēt

atbildot uz kessedy komentāru " KO??? :D ko vinjsh pieraadiija visai pasaul... " Hahahah, te nu atšķirās rietumnieka domāšana no austrumnieka.. :D

Steroīdi, bļah..

Tibetas un ķīnas mūki tādus lieto? Viņu ķermeņi arī pārsniedz visu rietumnieku redzēto. Un kā rezultātā?

Gadu ilgu un grūtu treniņu rezultātā.. Un ja tu iedziļinātos ķīniešu filozofijā, tad saprastu, ka viņi ar tādiem sūdiem kā steroīdi nekrāmējās..

2 0 atbildēt

atbildot uz BoyDestroy komentāru " Hahahah, te nu atšķirās rietumnieka domāšan... " tibetas un kjiinas muuki :D vinjiem nav nekaa saistiita ar Bruusu Lee :D un panaakumi nav ne uz pusi tik vareni un dizheni kaadi bija lii :D

pashu krutaako ko esmu redzeejis ko pf kaadi muuki ir dariijushi.. tas ir nostaajushies uz diviem pirkstiem, jaa uz diviem pirkstiem bez tuureeshanaam u.t.t. to laikam speej akadi 2-3 cilveeki uz pasaules -.-

0 0 atbildēt

mūsdienās uz viņu skatītos kā uz jukušo :| :D

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »