local-stats-pixel fb-conv-api

#11 Bruce Lee - nāve12

114 0

Mans 11. raksts par Lī. Brūsa Lī nāve, pastāstīšu par Lī oficiāli paziņoto nāves iemeslu.

1973. gadā 10. maijā filmējot filmu „Enter the Dragon”. Ciešot no ģīboņa lēkmes un galvassāpēm, Lī nekavējoties tika aizvests uz Hong Kongas slimnīcu, kur dakteri konstatēja hidrocefāliju, ka Lī smadzenēs ir par daudz ūdens. Viņiem izdevās mazināt tūkumu smadzenēs nozīmējot Mannitolu. Šie paši simptomi tika novēroti viņa nāves dienā.

 

20. maijā Hong Kongā Lī pusdienojot ar tā laika James Bonda zvaigzni Džordžu Lezenbiju runāja par filmas „Game of Death” uzņemšanu.

Vēlāk 14.00 satiekot režisoru Rajmondu Čovu apspriedās par filmas uzņemšanu un 16.00 kopā devās pie Lī kolēģes Betijas Tingas. Trijatā apspriežot scenāriju, pēc laika Čovs devās prom, lai sarunātu vēlāku pusdienu satikšanos.

Vēlāk Lī sūdzējās par galvas sāpēm un Čovs viņam iedeva pretsāpju līdzekli, kurā bija gan aspirīns, gan muskuļu relaksants. Ap 19.30 Lī aizgāja pagulēt. Kad Lī neatnāca uz pusdienām, Čovs devās atpakaļ uz dzīvokli, bet nespēja pamodināt Lī. Tika izsaukts ārsts, kurš centās atdzīvināt Lī 10 minūtes pirms ieradās atrās palīdzības mašīna, lai vestu Lī uz Karalienes Elizabetes slimnīcu. Lī jau bija miris pirms sasniedza slimnīcu.

 

Nebija redzamu nekādu fizisku ievainojumi, taču spriežot pēc autopsijas, Lī smadzenes bija krietni uztūkušas no 1.400 līdz 1.575 gramiem, par 13%.

Lī bija 32 gadus vecs. Vienīgo vielu, kuru atrada autopsijā bija Equagesic no pret sāpju līdzekļa.

Čovs intervijā skaidrojis, ka Lī miris no „hipersensitivitātes”, dēļ pārāk lielas devas muskuļu relakstanta, kuras bija pretsāpju līdzekļa Equagesic sastāvā. Kad ārsti oficiāli bija paziņojuši Lī nāvi viņi to nosauca kā „Nelaimīgu gadījumu”.

Domstarpības notika kad dakteris Dons Langfords, kurš bija Lī personīgais terapēts Hong Kongā un ārstēja Lī pēc viņa pirmā ģīboņa lēkmes. Uzskatīja, ka Equagesic viela nemaz nav vainojama notikušajā.

No šīm zālēm  nekad neviens nav nomiris. Tāpēc Lī nāves cēlonis vēl nav skaidrs un par to ir vairākas teorijas. Citi uzskata, ka Lī nāvē bija iesaistīta Hong Kongas mafija „Triad society,jeb šķietams lāsts par viņu un viņa ģimeni. (vairāki ģimenes locekļi nomira pēkšņās nāvēs). Bez tā ir vēl vairākas teorijas par Lī nāvi.

Lī dēls Brendons Lī arī nomira, 20 gadus pēc Brūsa nāves. Pēc savāda negadījuma, kamēr Brendons filmējās filmā „The Crow”. Brendons nomira 28 gadu vecumā.

 

Brūsam bija 2 bēru ceremonijas, pirmā Hong Kongā, kura norisinājās budisma ceremoniju garā, kurā ieradās 25 tūkstoši cilvēku godāt viņa piemiņu. Vēlāk Linda aizveda Lī uz ASV un privātas bērēs apglabāja Siatlā. Bēres, notika 31. jūlijā un uz tām ieradās daudzi viņa tuvākie cilvēki kā Taky Kimura, Steve McQueen, James Coburn, Chuck Norris, George Lazenby, Dan Inosanto, Peter Chin, un brālis Robert Lee.

 

Spriežot pēc Lindas Lī, Brūss nevēlējās nodzīvot līdz sirmam vecumam, jo nespētu samierināties zaudējot savas fiziskās spējas.

 

 

Lī citējums:

"If I should die tomorrow," he used to say, "I will have no regrets. I did what I wanted to do. You can't expect more from life."

 

Manu rakstu pārējās daļas par Bruce Lee:

#1 Bruce Lee - fiziskie sasniegumi! un īss ieskats par viņu http://www.spoki.lv/slavenibas/1-Bruce-Lee-stasts-1940-1973/129877

#2 Bruce Lee - Dodas uz ASV http://www.spoki.lv/slavenibas/2-Bruce-Lee-Ierodas-ASV/129916

#3 Bruce Lee - Jun Fan Gung Fu skolas izveidošana http://www.spoki.lv/slavenibas/3-Bruce-Li-Jun-Fan-Gung-Fu-skola/130004

#4  Bruce Lee - Jeet Kune Do (Lī izveidotais cīņas stils) http://www.spoki.lv/slavenibas/4-Bruce-Lee-Jeet-Kune-Do/130018

#5 Bruce Lee - Long Beach paraugdemonstreejumi http://www.spoki.lv/slavenibas/5-Bruce-Lee-Long-Beach/130377

#6 Bruce Lee - kautini http://www.spoki.lv/slavenibas/6-Bruce-Lee-kautini/133066

#7 Bruce Lee - fiziskie treniņi http://www.spoki.lv/slavenibas/7-Bruce-Lee-fiziskie-trenini/133070

#8 Bruce Lee - Diēta http://www.spoki.lv/slavenibas/8-Bruce-Lee-dieta/133703

#9 Bruce Lee - kino karjera http://www.spoki.lv/slavenibas/9-Bruce-Lee-Kino-karjera/134738

#10 Bruce Lee - Filozofija http://www.spoki.lv/slavenibas/10-Bruce-Lee-philosophy/135728

#11 Bruce Lee - Nāve http://www.spoki.lv/slavenibas/11-Bruce-Lee-nave/139817

#12 Bruce Lee - izmainija pasauli, viņa mantojums http://www.spoki.lv/slavenibas/12-Bruce-Lee-Mainija-pasauli/144202



114 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

o šito es nezināju emotion

3 0 atbildēt

jo "lielāks" cilvēks tu kļūsti, jo grūtāk visiem patikt... it sevišķi, ja pats esi augstās domās par sevi...

2 0 atbildēt

R.I.P. Lee's

2 0 atbildēt

+

1 0 atbildēt

Stiprs, cienījams cilvēks bija! Paldies par šiem rakstiem!

0 0 atbildēt

Daudz ko nezināju :) Paldies par rakstu. R.I.P :(

0 0 atbildēt

Gribējās izlasīt par sazvērastības teorijām vairāk, bet raksts noteikti ir pelnījis +

0 0 atbildēt

šito laikam pa Exploreri rādija, ne?  Skatījos ar lielu interesi, gribēju uzzināt, kā 32 gadu vecumā tik ātri varēja nomirt tik sportisks cilvēks. Bija reklama un aizmigu, tā arī neuzzinot..  Tāpēc Liels  +++ :) 

0 0 atbildēt

Raksts būtu labs, ja ne šausminošā gramatika...emotion

0 1 atbildēt

Chuck Norris laikam ir visur..

1 3 atbildēt