local-stats-pixel fb-conv-api

#8 Bruce Lee - diēta18

103 0

Mans 8 raksts par Brūsa Lī diētu.

Tiklīdz Lī ieradās ASV, viņš sāka pievērst lielu uzmanību tam ko ēd. Viņš sāka interesēties vairāk par veselīgu pārtiku, proteīna dzērieniem, vitamīniem un minerāliem. Lī uzskatīja, ka ar nepareizi lietotu pārtiku ķermeni attīstīt nevar.

Lī tauku % ķermenī bija tuvu nullei pateicoties diētai un treniņu režīmam. Lī izvairijās ēst graudu miltu kulinārijas ēdienus, kā kūkas, cepumus, baltmaizi utt. uzskatija, ka tā tu uzņem tikai nevajadzīgas, tukšas kalorijas.

 

Lī ēda zaļos dārzeņus un augļus katru dienu. Lī vienmēr deva priekšroku ķīniešu ēdieniem, dēļ to daudzveidības.

Viņš bija arī liels piekritējs diētu papildināšanā ar C vit., lecetīna granulām, bišu putekšņiem, E vit., mežrozītes šķidrā veidā, diedzētu sēklu eļļu, acerola – C un B – folia vitamīni.

Lī nepatika lietot piena produktus, bet zināja, ka olas un piens vajadzīgs muskuļu masai. Rezultātā viņš piena produktus izmantoja tikai pie proteīna dzērieniem. Lī centās dzert dienā vismaz 1-2 reizes proteīna dzērienus, bet vēlāk viņš tos pārtrauca lietot.

Lī proteīna dzērieni bija paštaisīti izmantojot, (non-instant) piena pulveri ar lielu kalcija koncentrātu, olas, diedzētas sēklas, zemesriekstu sviestu, banānus, Brewers yeast pūveri ar daudz B vitamīna un Lecetīna un Inositola papildinātājus.

 

Brūsa vidukļa apkārtmērs nepastāvīgi svārtijās no 66-71 cm. (Izmēri savu apkārtmēru =])

Viņš daudz taisīja paša svaigi spiestas sulas no dārzeņiem un augļiem.

Viņš uzskatija, ka nozīme ir arī tam cik lielas ir porcijas un cik bieži dienā ēd. Viņš labāk apēda 4-5 mazas porcijas dienā, kā dažas lielas. Un uzlabojot savu vielmaiņu nepārtraukti ik pa laikam apēdot kādu augli. Augļi un dārzeņi nodrošināja bagātu ogļhidrātu daudzumu. Personīgi visvairāk viņš ēda burkānus. Burkāni veidoja pusi no dzēriena sastāvdaļām kur pārējo pusi veidoja citi augļi.

Iemesls kādēļ Lī lietoja tik daudz svaigu sulīgu augļu uzturā bija, jo viņš ticēja, ka to sulas palīdzēja ķermenim vieglāk asimilēt barības vielas, pateicoties augļu enzīmiem, kuri nesaglabājas ceptos, vārītos ēdienos.

Lī bieži dzēra peru pieniņu (bišu medus piens) kopā ar žeņšeņu, kuri saturēja daudz B-complex vitamīnus, (acetylcholine), hormonus un 18 amino skābes, kas deva ātru enerģijas uzplūdumu. Žeņšeņs arī palīdz asinsritei, tādējādi ļaujot ātrāk atgūties no lielas slodzes un stimulējot ķermeni.

 

1. video lieliski redzems Brūsa ķermenis

2. video nedaudz sīkāk par viņa ēdienreizēm (kāds kurš cenšas sekot Lī pēdās)

3. pareiz cīņas mākslas uztura izklāstijums 1.daļa

4. pareiz cīņas mākslas uztura izklāstijums 2.daļa

 

 

“You must learn to be moderate in eating, and eat only enough to remain healthy, and fit for trance. For excessive food obstructs the flow of the breath as it goes in and out, induces lassitude (lack of vitality), sleepiness, and kills all valour. As too much food has unfortunate consequences, also starvation does not lead to efficiency. For starvation drains away the body’s volume, lustre, firmness, performance and strength. You should take food in accordance with your individual capacity, neither too much nor, from pride, too little.”

 

Manu rakstu pārējās daļas par Bruce Lee:

#1 Bruce Lee - fiziskie sasniegumi! un īss ieskats par viņu http://www.spoki.lv/slavenibas/1-Bruce-Lee-stasts-1940-1973/129877

#2 Bruce Lee - Dodas uz ASV http://www.spoki.lv/slavenibas/2-Bruce-Lee-Ierodas-ASV/129916

#3 Bruce Lee - Jun Fan Gung Fu skolas izveidošana http://www.spoki.lv/slavenibas/3-Bruce-Li-Jun-Fan-Gung-Fu-skola/130004

#4  Bruce Lee - Jeet Kune Do (Lī izveidotais cīņas stils) http://www.spoki.lv/slavenibas/4-Bruce-Lee-Jeet-Kune-Do/130018

#5 Bruce Lee - Long Beach paraugdemonstreejumi http://www.spoki.lv/slavenibas/5-Bruce-Lee-Long-Beach/130377

#6 Bruce Lee - kautini http://www.spoki.lv/slavenibas/6-Bruce-Lee-kautini/133066

#7 Bruce Lee - fiziskie treniņi http://www.spoki.lv/slavenibas/7-Bruce-Lee-fiziskie-trenini/133070

#8 Bruce Lee - Diēta http://www.spoki.lv/slavenibas/8-Bruce-Lee-dieta/133703

#9 Bruce Lee - kino karjera http://www.spoki.lv/slavenibas/9-Bruce-Lee-Kino-karjera/134738

#10 Bruce Lee - Filozofija http://www.spoki.lv/slavenibas/10-Bruce-Lee-philosophy/135728

#11 Bruce Lee - Nāve http://www.spoki.lv/slavenibas/11-Bruce-Lee-nave/139817

#12 Bruce Lee - izmainija pasauli, viņa mantojums http://www.spoki.lv/slavenibas/12-Bruce-Lee-Mainija-pasauli/144202









103 0 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Tātad ēdien brokastīs veselīgus mušļus ar daudz vitamīniem.

Labāk dienā ēdien vairākas reizes mazas porcijas, kā pieštopējiet vēderus pa dažām ēdien reizēm.

Gribas ko uzkostt nopērc labāk kādu augli tuvojas vasara. Nevis tos čipsus...

Uztaisi pats savu proteīn kokteili.

Ēd mazāk miltu  ēdienus, īpaši bulciņas un baltmaizi.

Grauz burkānus un protams medus ir ļoti veselīgs.

4 0 atbildēt

Ogļhidrāti no rīta, olbaltumvielas vakarā.

2 0 atbildēt

Milziigs pluss Tev pa šiem rakstiem :). Cienu tādus cīkstoņus kā Lee. Ir viens dzudists (45, 50 gadi jau) Toshihiko Koga, atzīts par visu laiku spēcīgāko dzudistu, vinjam viss olimpisko medaļu komplekts, pasaules chempis bijis, āzijas utt. Uzskatu ka šāda tipa cīņas sporta cīkstoņi ir stiprāki par visiem Maikiem Taisoniem, Chuckiem Liddell utt. spēcīgāki ne tikai fiziski bet arī prātā, nosvērtāki utt.

2 0 atbildēt

++++++++

sākšu ēst veselīgāk, lai gan sveru 46 kg, tomēr mazi tauciņi jau ir, labi, ēdīšu, ko gribu, bet vairāk sportošu :)

2 0 atbildēt

Vot šitas ir nopeitns raksts

2 1 atbildēt

atbildot uz Kasadors komentāru " Bruce Lee was 5 ft 7.5 in (171 cm) tall and w... " nu visp vinsh sveera 73kg, kad saaka nopienti treneeties, un to vinsh darija neilgi pec tam kad ieradaas ASV

1 0 atbildēt

Bruce Lee was 5 ft 7.5 in (171 cm) tall and weighed 135 lbs (59 kg). He was at 160 lbs (73 kg) for a while as he was experimenting with weight training. Believe it or not: his body fat percentage was lower than 6%! ... he 60 kg monstrs :D

0 0 atbildēt

Labs raksts! Nopietni esi pastrādājis/usiemotion emotion

0 0 atbildēt

forshi

0 0 atbildēt
exe avatarsexe

++ bez komentāriem

0 0 atbildēt

+ par centieniem =] tā tik turpini emotion

0 0 atbildēt

maize ir lētāka par augļiem. sūdīgi, bet fakts...nez kāds vinsh būtu, ja dzīvotu mūsu laikmetā, kur visu var perfekti izpētīt, jo cik nu pareizi bija tas kādi bija viņa uzskati par dažādām pārtikas vielām, bet izcila personība viņš bija nepārprotami

0 0 atbildēt