local-stats-pixel fb-conv-api

#6 Bruce Lee - kautiņi5

75 0

Šis ir mans 6. raksts par Bruce Lee - kautiņiem. Lī ir cīnījies ar daudziem, bet tikai maza daļa ir fiksēta no aculiecinieku teiktā:

Tīņu gados Lī kļuva par "Tigers of Junction Street" locekli. Cīnijies ar Hong Kongas kaušļiem no citiem klaniem uz daudzstāvu ēku jumtiem, kur daudzi tiekoties ar Lī tika pamatīgi traumēti ar kaulu lūzumiem.

1958 Hong Kongas vidusskolas čempionātā Lī uzveica trīs kārtējo čempionu britu bokseri Greju Elmsu nokautējot viņu jau trešajā raundā. Tie, kas pazina Lī teica, ka ja viņš vēlētos viņš noteikti varētu būt viens no top 3 labākajiem profesionālajiem bokseriem vieglajā svarā, dēļ savas veiklības un ātrajiem taisnajiem sitieniem.

1960. gadā Seatlā Lī vienkārši pastaigājoties redzēja, kā kāds vīrietis uzmācas kādai ķīniešu meitenei, rezultātā, Lī piekāva vīrieti un salauza viņam degunu.

1962. gadā Pilna-kontakta mačā Seatlā, Lī cīnijās pret melnās jostas īpašnieku Uechi no Japānas.. Uechi bija ieradies savā kimono ar visu melno jostu, savukārt Lī atnāca savās parastajās ielas drēbēs, novilka kurpes paklanījās un izrubija Uechi 11 sekundēs. Lī izdarīja 15 dūres sitienus un 1 ar kāju, aculieciniekiem likās, ka japānis ir nosists.

1964. g. Oklendā, Kalifornijā China townā, ķīniešu aprindas lika Lī pārtraukt apmācīt rietumniekus ar austrumu mākslām, bet Lī nepiekrita un uzsvēra, ka nevajag būt diskriminācijai, kurš var un nevar mācīties. Lī tika izaicināts cīnīties ar viņu labāko cīnītāju Wong Jack Man.

Cīņa beidzās pēc 3 minūtēm un visi ievērojamākie china townas pārstāvji redzot Lī atļāva viņam trenēt, ikvienu, kuru vēlas. Drīz vien pēc šī incidenta Lī uzradās vairāki sekotāji iedvesmojusies no Lī paveiktā.

No pēkšņās uzmanības pie viņa īpašuma pagalmā uzradās vairāki vīri, kuri centās veidot sev vārdu nonākot konfrontācijā ar Lī, visādi izaicinot Lī, tad kādu dienu kāds ielauzās Lī īpašumā pārlecot pāri sētai un sākot viņu visādi kūdīt uz cīnu. Lī palika tik dusmīgs, ka kāds ielauzies viņa īpašumā un traucē viņa un ģimenes mieru, Lī ar vienu kājas spērienu nolika iebrucēju gar zemi, iespējams tik stipri Lī nevienam nebija sitis.

Vēlāk uzradās arī citi, kas meta izaicinājumu Lī, sakot, ka viņš ir tikai filmu zvaigzne, nevis cīņu meistars, bet visi, kuri dabūja savu iespēju cīnīties ar Lī zaudēja.

Jāsaka, ka cik es zinu Lī nekad nav piedalījies nekādos čempionātos, Lī neinteresēja nekādi tituli, viņam galvenais cīņas mākslā bija izkopt sevi un mācīt citus.

Famous quotation from Bruce Lee: " No matter what you want to do, don't be nervous (you should not let your muscles nor your mind be effected by nerves). Just keep calm. No illusion and no imagination, but to apprehend the actual situation you are in and find a way to deal with it. No excessive action is needed. Just keep your body and mind relaxed to deal with the outside emergency."

 

Manu rakstu pārējās daļas par Bruce Lee:

#1 Bruce Lee - fiziskie sasniegumi! un īss ieskats par viņu http://www.spoki.lv/slavenibas/1-Bruce-Lee-stasts-1940-1973/129877

#2 Bruce Lee - Dodas uz ASV http://www.spoki.lv/slavenibas/2-Bruce-Lee-Ierodas-ASV/129916

#3 Bruce Lee - Jun Fan Gung Fu skolas izveidošana http://www.spoki.lv/slavenibas/3-Bruce-Li-Jun-Fan-Gung-Fu-skola/130004

#4  Bruce Lee - Jeet Kune Do (Lī izveidotais cīņas stils) http://www.spoki.lv/slavenibas/4-Bruce-Lee-Jeet-Kune-Do/130018

#5 Bruce Lee - Long Beach paraugdemonstreejumi http://www.spoki.lv/slavenibas/5-Bruce-Lee-Long-Beach/130377

#6 Bruce Lee - kautini http://www.spoki.lv/slavenibas/6-Bruce-Lee-kautini/133066

#7 Bruce Lee - fiziskie treniņi http://www.spoki.lv/slavenibas/7-Bruce-Lee-fiziskie-trenini/133070

#8 Bruce Lee - Diēta http://www.spoki.lv/slavenibas/8-Bruce-Lee-dieta/133703

#9 Bruce Lee - kino karjera http://www.spoki.lv/slavenibas/9-Bruce-Lee-Kino-karjera/134738

#10 Bruce Lee - Filozofija http://www.spoki.lv/slavenibas/10-Bruce-Lee-philosophy/135728

#11 Bruce Lee - Nāve http://www.spoki.lv/slavenibas/11-Bruce-Lee-nave/139817

#12 Bruce Lee - izmainija pasauli, viņa mantojums http://www.spoki.lv/slavenibas/12-Bruce-Lee-Mainija-pasauli/144202



75 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Leģenda - man kkur bioja jābūt viņa plakātiem, mēģinu tagad tos atrast. :/

6 0 atbildēt

Šis raksts no viesiem man viss vairāk patikās :)

1 0 atbildēt

amazing

0 0 atbildēt

Bildes gan ir iespaidīgasemotion

0 0 atbildēt