local-stats-pixel fb-conv-api

Ja pagarina mācību gadu, brīvlaiks jāizdala pa visu gadu125

784 37

Ja tiek īstenots izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa priekšlikums par mācību gada pagarināšanu, brīvlaiku vajadzētu vienmērīgi izdalīt pa visu mācību gadu.

Šādu viedokli ziņu aģentūrai LETA pauda biedrības Vecāki par izglītībuvaldes locekle Silvija Titova. "Ja tiek piesaukta Eiropas valstu pieredze par mācību gada ilgumu, tad ir jāņem vērā, ka šajās valstīs brīvdienas skolēniem ir biežāk mācību gada laikā. Tādā gadījumā arī Latvijā vajadzētu rīkoties līdzīgi - skolēni mācās pusotru mēnesi, un tad ir viena nedēļa brīva, jo mācību slodze skolēniem ir ļoti liela," sacīja S. Titova.

Viņa uzskata, ka pirms lēmuma par mācību gada pagarināšanu vajadzētu izvērtēt mācību programmas, kuras ir pārslogotas, bez sistēmas, kā dēļ skolēniem ir vājas zināšanas. Vecāku pārstāve kritizēja mācību grāmatas, kas drīzāk atgādina faktu apkopojumu, nevis reāli palīdz skolēniem apgūt mācību vielu. Kā piemēru viņa minēja vēstures grāmatu, kur vienā nodaļā ir par Divupes, Vācijas grāfistes un padomju laika cilvēkiem. Titova uzskata, ka šāda mācību grāmatas struktūra nesniedz skolēniem priekšstatu par pasaules attīstības posmiem. Arī literārie darbi netiek analizēti, kā rezultātā skolēni nespēj apgūt vērtības, neattīsta spriestspēju, teica divu skolēnu mamma.

S. Titova uzskata, ka par bērniem izglītības sistēmā netiek domāts, katrs ministrs cenšas īstenot savas personīgās ambīcijas, par kurām neviens no viņiem neuzņemas atbildību.

Viņai ir arī kritisks viedoklis par ministra ieceri iecelt skolu direktorus uz noteiktu termiņu. "Skolu reitingi liecina, ka augstākus sasniegumus izdodas sasniegt tām skolām, kur ir tradīcijas un šo skolu direktori strādā vairāk nekā desmit gadus. Kas notiks, ja direktori mainīsies pa četriem pieciem gadiem, turklāt viņi nenāks no konkrētās skolas vides? Skolās būs haoss, un maz ticams, ka skolēnu sasniegumi uzlabosies," prognozēja S. Titova.

Vecāku pārstāve aicina ministru likt mierā bērnus, lai viņi bez satraukuma var mācīties un skolotāji strādāt.

784 37 125 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 125

0/2000

vakar vēl skatījos ziņas par šito nejēdzību.Teica ka stundu būs mazāk un mājas darbu (vai arī vispār nebūs) ja pareizi atceros, es pilnīgi un noteikti šaubos ka manā skolā man neuzdotu mājasdarbus it īpaši matemātika.

nu bet ja būtu tā ka (skolēni mācās pusotru mēnesi, un tad ir viena nedēļa brīva) tad es vēl varbūt piekristu.

1 1 atbildēt

Man poh es vidusskolā :D

0 0 atbildēt

E-klase xD

Baac :D Es braucu prom

0 0 atbildēt

Ķīļa kungs mazliet sagājis sviestā!

Ja jau jau vēlas kopēt no rietumiem  izglītības sistēmu, lai jaun nekopē tikai korpusu (tas ir mācību gada ilgumu ), bet maina mācību saturu, jo nu haoss ir ir mācību grāmatās un vispār izglitības programmās.

Ja tiks ieviests šis āprāts, tad tas tikai vēl vairāk pamazinās vidējas atzīmes līmeni skolās, jo neviens skolēns  jūnija saulainajās dienās nevarēs nosēdēt tajās piesmakušājās klases telpās, varu saderēt, ka ātrajai medecīniskai palīdzībai būs ļoti daudz izsaukumu, ja kaut ko tādu ieviesīs, jo reāli pavasarī telpas ir vienkārši bez gaisa, kur nu vēl vasaras svelmē(salīdzinājumā rietumos, skolēni jūnijā un maija beigās brauc visa veida mācību eskursijās vai nodarbības notiek ārpus skolas vides)

Ja tas biezpierainais domātājs nemainīs savu domu, tad būs jāsāk viņam to skaidri parādīt, ka tas ir galīgi garām !!

Vajadzēs sākt protostēt!!!!!

0 0 atbildēt

nu ja, ministri jau skolās vairs nemācās

tam ministram bērni ir?. Ja ir , tad varu iedomāties, kā viņi jūtās aizejot uz skolu.emotion

0 0 atbildēt

Nekādi negribu, lai pagarina mācību gadu, tad, kur paliks visas izklaides, iet gulēt trijos naktī un celties divos dienā, ar vienu mēnesi ir par maz brivlaika vasarā.

0 0 atbildēt

Nu viņiem jau uz skolu iet nevajadzēsemotiontas ka vecaki vasarā strāda nenozīmē ka mums jaiet uz skolu vasarāemotionemotion

0 0 atbildēt

Reāli padomājot vasarā, ja augusta mēnesī jāiet uz skolu kā mēs tur cepsimies? Man jau maijā grūti tajā karstumā pamācīties! Laikam jaunas stundas tad ieviesīs, kā piemēram tuvējās ūdenstilpnes izpēte nirstot ;D

0 0 atbildēt

mācamies bērni, mācamies.

1 1 atbildēt

haha, ak jūs nabadziņi.

0 0 atbildēt

Muļķības. Brīvā laika vairāk nebūs. Jo mājas darbi būs plašāki- mums taču ir daudz laika. Un es, piemēram, savas 10 h varu ļoti labi nosēdēt un visās spēju koncentrēties( ja vajag) :D Drīzāk tad, kad stundu ir maz, visu laiku jādomā, ka tulīt jau varēs doties prom. 

0 0 atbildēt

Nē nu ja pēc divarpus mēnešien ir viena nedēļa brīva, tas jau ir labi. nav visu laiku saspringta mācīšanās bez apstājs.

nezinu man 

šī ideja nešķiet nemaz tik slikta. :D

0 0 atbildēt

Mums pat skolā skolotāji saka ka macību vielā ir daudz kas bezjēdzīgs ko vajadzētu izņemt āra, no pagarināšanas vispār nav jēgas...

0 0 atbildēt

666 plusi ..... TAS LIECINA PAR ELLI NĀKAMĀ MĀCĪBU GADĀ.

0 0 atbildēt

un kuram gan interesē skolēnu viedoklis!

 

Droši viens foršajam Ķīļa kungam pašam bērnu nav, tāpēc citiem bojā dzīvi!emotion

0 0 atbildēt

Cirks gatavais

0 0 atbildēt

Kas pa stūlbumu,ko viņam darīt nav ko ??? Nu lai tak bērnus liek mierā. Kautkāds maniaks kas uzbudinās  no citu neapmiernājuma... emotion Domā saīsināt mūsu tā jau īso vasaru?

0 0 atbildēt

nja.. labi ka mani tas vairs neskar.. emotion

0 0 atbildēt

 Šitais tiešām ir stulbums, tak Latvijā esam pieraduši tā mācīties. Ko mainīt vel. Ja Anglijā tā ir tas nenozimē, ka mums arī tā vajag.

0 0 atbildēt

Vot, tā ir māksla nokopēt ziņas un dabūt +700 plusus :D

0 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »