local-stats-pixel fb-conv-api

Aizbraukt vai Palikt?110

399 9

Aktuāls temats - palikt Latvijā vai aizbraukt?

Paldies visiem spokiem, kas atsaucās uz manu lūgumu atbildēt uz jautājumiem.

Ceru, ka neko neesmu sajaukusi. ceru, ka īstās bildes, pie īstajiem nikiem un stāstiem.

Zinu, ka pie dažām bildēm teksts ir grūtāk izlasāms, bet nezinu kāpēc.. Tāpēc atvainojos.

Lai vai kā, es ceru, ka Jums patiks, jo rakstā ieguldīts daudz darba! :)

« 1  2  3 »
399 9 110 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 110

0/2000

te ir ieguldīts liels darbs - par to 1kārt pluss, otrkārt - par orģinalitāti, saturu, tekstu kopumā un noformējumu:)

0 0 atbildēt

man tagad 15 un dzīvoju Īrijā jau 5cus gadus, pirmo gadu tā negribēju tur dzīvot bet redz pieradu, protams ka man trūkst visa mana ģimene un draugi un nevar nepiesaukt latviešu ēdienu <3 bet nekad neaizmirsīšu manas īstās mājas :) man Īrijā patīk ļoti daudz, viss ir citādāks bet man liekas labāks :) 

0 0 atbildēt

Ironiskākais ir tas, ka kādreiz cilvēki par Latviju bija gatavi atdot dzīvību - galvenais, lai viņu bērni uzaugtu savā valstī. Tagad ir citādi, jo mēs neviens tā īsti nespējam būt laimīgi par to, kas ir - vienmēr skatāmies uz to, kas mums nav. Mēs skatāmies uz bagātajām valstīm, kamēr daudz vairāk ir to, kur cilvēki mirst no slimībām, kuras attīstītā valstī var izārstēt ar aptiekā nopērkamām zālēm. Mūsdienās mūs neuztrauc, ka pēc 100 gadiem tādas Latvijas vairs nebūs, bet aizbraucēju bērni negribēs sev pasē ierakstu "latvietis". Tādi mēs esam..diemžēl. Varbūt Brīvības cīnītājiem pēc 1918. gada vajadzēja palikt mājās un necīnīties par savu valsti - tik un tā pazaudēsim? :(

0 0 atbildēt

ir grūti. bet noteikti nepiekrītu, ka uz ārzemēm dodas gļēvie.. ir jābūt nežēlīgi stipram vai arī sasodīti izmisušam, lai spētu palikt prom no mājām.. bet jau atkal ir daudz dažādu faktoru- kur paliek ģimene, draugi utt...

cik cilvēku, tik viedokļu.

0 0 atbildēt

Voldemorts ir daunis

2 2 atbildēt

Atkal a*ujenā aptauja. Izvēlās kaut kādus aktīvākos copy+paste lietotājus un ta tagad aizies lielā , šo cilvēku , apcerējumu plūsma , ķipa - tagad lielie, gudrie, pieredzējušie un visu varenie copy+paste drukātāji a.k.a žurnālisti spokos spiedīs ārā savas dogmas. Rodas uzreiz vairāki jautājumu , uz kuriem visticamāk nesaņemšu atbildi vai arīdzan atbilde būs pārāk "gudra". Kāpēc konkrēti šie "žurnālisti" tika "intervēti"/"piedalījās aptaujā" ? Kāpēc vispār tāda aptauja vajadzīga ? Kur ir raksta morāle ? Kas šajā rakstā ir aktuāls ? - Cilvēki imigrē/emigrē visu laiku , nekā jauna. Kāpēc par to "emigrēšanu/imigrēšanu" atkal jācep "diskusija/raksts" , ja par to jau ir atrunāts veseliem sējumiem. It kā neviens nesaprastu, kāpēc cilvēki pārvācās un maina savas dzīvesvietas. Kārtējais cepumu vampīrs ibio...

0 0 atbildēt

Jā... Domāts gudrajiem muldētājiem, kas uzskata- tie latvieši, kas aizbrauc, lai izdzīvotu ir stulbi un gļēvi. Ko tad darīt ārstiem, kuriem tiešām nav darbs Latvijā, jo slimnīcās un citur vienkārši nav vietas? Jābūt patriotiem un jāmirst badā, vai arī labāk aizbraukt uz ārzemēm, kur var nopelnīt un izdzīvot kā arī iegūt labu praksi? Ja kas latviešu ārsti ir ļoti pieprasīti ārzemēs.

0 0 atbildēt

Man viena paziņa 3 gadus dzīvo anglijā, kautkādā piejūras kurorta pilsētā. Diezgan labi iedzīvojusies ir un pelna £1500+ mēnesī.

0 0 atbildēt

Optimista komentārs ir vienkārši graujošs +++ :D :) 

Piekrītu, ka līdz ar naudu parādās veselības problēmas..un smagas..ka 20 gadīgs jaunietis atsaldē rokas, sāp mugura u.c. vainas, kuras parasti ir cilvēkiem "gados"..nedomāju, ka tas ir tā vērts. Protams, prieks par tiem ,kas stradā labāku darbu ārzemēs..

0 0 atbildēt

 

Īstenībā te ir daudz darba piedāvājumu, bet algas nav lielas un cilvēki ir slinki. Ja viņi sāktu kustināt savas miesas, tad nebūtu tik daudz bezdarbnieku, darba piedāvājumu un bankrotējošu firmu. Vienkārši viss ir iestrēdzis. Un šejienieši (viena daļa) labāk pabubina un neko nedara, otra daļa kaut ko dara (bauc prom vai cīnās te pat). 

Un es personīgi esmu par. Neiešu tak es gulēt pie vietējās miskastes, lai tikai paliktu Latvijā, tomēr ēst vajag un jumtu virs galvas. Bet nu es esmu par šīs valsts apciemošanu un braukšanu atpakaļ.

Bet nu ir slikti teikt, ka aizbrauc gļēvuļi. Varbūt tieši gļēvuļi būs tie, kas nebrauc, jo bail, ka kaut kas neizdodas? ;)

Bet chill, cilvēki. Vajag darīt, nevis runāt un tad jau kaut kas, kaut kad notiksies. 

1 1 atbildēt

Pēc gada prombūtnes, dodos atpakaļ uz LV, nezinu, ko darīšu, bet vienam prom no dzimtenes nav dzīve.

0 0 atbildēt

labs raksts,redzams,ka tu esi centies

0 0 atbildēt

capslock rage:on

Ja tu neesi Latvietis, tad kas tu esi? TIE, KAS TO VIEN DARA KĀ TE LAMĀJAS UN IZSAKA PĀRGUDROS VIEDOKĻUS, KA VALSTS IET PA BURBULI. yanko, tu esi cirvis, vienkārši, te ir pilnīgi pietiekoši daudz cilvēku, lai nācija dzīvotu vēl ilgi. darth vader, kur tu to redzi? Es uz ielas ar jebkuru garāmgājēju - latvieti spēju uzsākt normālu sarunu. vitne...zini ko? brauc prom un neraksti te arī vairs. Negribās pat tālāk lasīt tās cūcības, ko te...ai, lai nu kā, bet nu sūdīgi man, jo es te paliksu un mācīšu bērniem vēsturi.

0 0 atbildēt

Tiešām - tik labs raksts,un noformējums vispār ir super!

++

0 0 atbildēt

0 0 atbildēt

Protams ir cilvēki, kuriem lbk braukt prom.. :D

0 0 atbildēt

Raksts ir foršs :) Un arī katram viedoklim varu piekrist, ja ne pilnībā, tad daļēji.

0 0 atbildēt

ļoti patika raksta noformējums.

0 0 atbildēt

Daudz darba ieguldīts

0 0 atbildēt

Izlasīju visus viedokļus, tad varu pateikt, ka daži viedokļi tiešām ir pilnīgi stulbi un var redzēt, ka to teicis kāds mazgadīgs cilvēciņš, kurš nav radis strādāt, ko darīt un nenovērtē neko. Piemēram, pirmais idiots manā sarakstā ir (Notificer). Pieradis dzīvot vecākiem uz kakla, pats neko nedara. Ja viņš tiešām tā domā, tad jautājums viņam, vai viņš kaut ko vispār zina kas notiek Latvijā un kā dzīvo cilvēki lielākā daļa? Stulbs cilvēks. Un vēl daži tādi paši.

4 4 atbildēt
« 1  2  3  4 »