local-stats-pixel fb-conv-api

Neparastais mantojums36

419 0

Katru gadu visā Eiropā notiek kultūras mantojuma dienas, izvēloties dažādas tēmas. Katru gadu arī Latvija tajās piedalās, izvēloties dažādus Latvijas kultūras mantojuma objektus. 2008. gadā tēma bija Neparastais mantojums, un tajā izceltie objekti ir ievērības cienīgi arī pēc „īpašo dienu” beigām. Tad nu neliels ieskats.

Oriģinālo sarakstu izvēlējās Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības speciālisti. Es savukārt no katra bijušā rajona izvēlējos vienu objektu, pēc personīgās gaumes un ieskatiem.

« 1  2  3 »
419 0 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000

Tā klēts, kas ir 1. bildē ir pilnīgi identiska manai kaimiņienes klētij Vilces pagastā. Es pat vienu brīdi apstulbu un domāju, ka fočēts tur. Viņai tā māja ir veca un bijusi barona kalpu māja, varbūt tajā laikā lielākoties visas klētis cēlā pēc vien standarta! Baigi interesanti.

0 0 atbildēt

Es dzīvoju 2 km no Alšu kaļķu cepļa (21.) tur jau sen vis ir izagts un pardots bet interesanti pavazāties pa to cepli Blakus iz kaļķa karjeras dziļums tur ir 36 meri un ir ierīkota ideāla peldvieta, bet par citām vietām es dzirdu pirmo reizi !!!! No manīm +++ labs raksts !

0 0 atbildēt

Autoram cepums(i) emotion

1 1 atbildēt

Cik tomēr skaista ir mūsu zeme!!!emotion

1 1 atbildēt

Labs un interesants raksts +

1 1 atbildēt

Aizkraukles rajona pat kautkas ira :)  +

1 1 atbildēt

13. Gandrīz kaimiņos, bet nekad neesmu bijusi. Un kaunos par to. Noteikti jāpiespiež sevi un jāaiziet. Vispār ir apņemšanās nākam vasar apbraukāt LV, jo mums ir burvīga zeme! :)

Paldies par rakstu!:)

0 1 atbildēt

superemotion

0 2 atbildēt