local-stats-pixel fb-conv-api

Brīvības piemineklis +Atklāšanas VIDEO41

500 8

Jā, šis arī ir nedaudz izglītojošs materiāls, bet tas jau uzreiz nenozīmē, ka nav interesants.

Vai Tu zini un skaidri vari paskaidrot kad un kāpēc radās Latvijas brīvības piemineklis? Pieņemu, ka daudzi uz šo jautājumu atbildētu ar "nē", tāpēc izveidoju šo rakstu. Ir labi ne tikai aizbraukt uz galvaspilsētu apbrīnot šo pieminekli, bet arī zināt tā vēsturi. Šeit nebūs viss gari un plaši izklāstīts, jo vairums jauniešu piemīt tāda fobija kā bailes no lasīšanas.

Lai labi lasās un paliek atmiņā. emotion

Ja Tev interesē mani raksti, droši seko manam profilam! emotion

Apskati arī rakstu http://www.spoki.lv/cinas/Nauda-nenovertejamas-fotografijas/493597 un palīdzi uzvarēt titānu cīņās :))



500 8 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

būtu vienīgi pielicis, ko nozīmē tās 3 zvaigznes, ko tā sieviete tur! Tie lkm simbolizēja mūsu novadus! Tik nez kāpēc 3!

0 0 atbildēt

vairak tadu rakstu.

0 0 atbildēt

interesanti :)

0 0 atbildēt

apskatieties brīvības pieminekli caur google earth un uzzināsiet kapēc brit mīž uz brīvības pieminekļa

0 1 atbildēt

Zigfrīds Anna Meierovics, tam čalim ir divi vārdi?

0 1 atbildēt

Pareizi jau šeit komentāros tika minēts, ka tā naudas ziedošana bija piespiedu brīvprātīga, jo sākumā ziedojumi nāca ļoti gausi, tad 100 gudrās galvas izdomāja veidu ar obligācijām, kā piedabūt pilsoņus maku atvēršanai.. Paskatieties arhīvos tā laika presi, sākotnēji bija milzīgas debates, vai tāds piemineklis vispār ir vajadzīgs..

Vispār būtu interesanti parunāt arī par korupciju tā laika Latvijā un šīs problēmas iespaidu uz Brīvības pieminekļa celtniecību, varbūt dažiem pseidonacionālistiem šeit nedaudz atvērtos acis..

0 1 atbildēt
 

Tavas muļķības negribās lasīt. Bet pieminēšu 2 lietas.

 

1. marmors ir Itālijas

2. nekad nesalīdzini to dienu patriotismu ar mūsdienu, Tu domā ka mūsu Prezidents ja gribētu pačurāt zem grādiem to nedarītu Brīvības pieminekļa pakājē. Uij kā darītu. Mums nav valsts. jo mēs to neiscīnijām mums vienkārši to PSRS atdeva atpakaļ! Un tā milzīga atšķirība. Cīņa mums tik vēl priekšā!  Žēl ka lielākā daļa šīs cīņas ir jāvērš pret mums pašiem. Ja vispār ko gribam nākotnē.

 

p.s. bet saziedoja. miljons latu kas mūsdienās būt miljards latu! padomā par to. 

3 6 atbildēt

bet kur paliuka zemgale? ir jav 4 novadi nevis 3???

0 8 atbildēt

es tik nesaprotu kaapeec uzpiemeklja attelota taa negliitaa jaunaa sieviete :D nekad neesmu spratis ko tas kroplais mrods tur dara.

0 9 atbildēt