local-stats-pixel fb-conv-api

UZMANĪBU!! Kārtējais krāpšanās veids!29

97 2

Mūsdienās nevienu vien reizi ir dzirdēts par dažādiem krāpniecības veidiem un katru dienu uzrodas aizvien dažādāki. Varbūt kāds jau par šādu krāpniecības veidu zin un pat ir jau saskāries.

Ir tāda lieta, ka tagad Jūs var apkrāpt ar vienu vienīgu telefona "uzpīkstināšanu", taču tikai tad, ja pats pēc šīs "uzpīkstināšanas" atzvanāt. Pēc tam tiek noskaitīts vai nu viss kredīts, vai kāda paliela summa, kura vēlāk parādās telefona rēķinā.


Tālākais teksts ir pārpublicēts no laikraksta "Saldus Zeme" 21. aprīļa numura, kur kāda sieviete bija nosūtījusi vēstuli.



"Vakarā mūsmājās uz īsu brīdi iezvanījās mobilais telefons - kāds "uzpīkstināja". Fakts pats par sevi nebūtu nekāds neparastais, bet šoreiz izbrīnīja telefona numurs, no kura tika zvanīts. Tas sākās ar "+882", tātad ne no Latvijā dzīvojošas personas.

Pirmkārt, par tādu valsts kodu nebijām dzirdējuši, otrkārt, neviena persona, kas varētu būt zvanījusi, nenāca prātā.
Nezin kāpēc tas manī raisīja aizdomas, un ķēros pie Google meklētāja, lai noskaidrotu, kas tā par valsti.
Kā izrādījās (ierakstot Google vārdus "international phone code 882"), visi numuri, kas sākas ar +882, ir īpaši - starptautiskā tīkla numuri - skatīt http://en.wikipedia.org/wiki/International_Networks_(country_code), savukārt nākamie cipari telefona numurā bija 13, tātad telefona numurs pieder tīklam Telespazio S.p.A.

Pats par sevi šis fakts vēl neko nenozīmētu, ja Google meklētājā nebūtu ierakstījusi visu pilno telefona numuru ar domu - varbūt kāds jau ir saskāries ar šādu telefona zvanu un, ja ir, - kas par to zināms. Aizdomas izrādījās pamatotas - telefona numurs +882 13 039011 pieder pie krāpniecībā izmantotajiem numuriem - skatīt http://who-callsme.com/Phone-Number.aspx/88213039011 - tiek veikti miljoniem "uzpīkstināšanas" zvanu, gaidot, kad kāds lētticīgs zvana saņēmējs atzvanīs. Par zvanu iztērēto naudu iekasē numura īpašnieki un telekompānijas."




Šī sieviete rakstīja arī to, ka kāds cits ģimenes loceklis bija saņēmis zvanu no tāda paša numura.

Tādēļ aicinu būt uzmanīgiem un skatīties, kas Jums zvana un neatbildēt šādiem numuriem.

Pats personīgi neesmu saskāries ar tieši šādu numuru, bet ir gadījies, ka zvana no ārzemēm nepazīstami numuri. Un cik atceros ir bijis šāds kods (+882). Tik nevaru apgalvot, vai tas ir bijis tieši šis pats, jo tas bija diezgan sen atpakaļ. Tā kā parasti es pīkstinātājiem neatbildu, tad arī nekas nenotika.



Vēlreiz atgādinu, ka daļa raksta ir pārpublicēts no laikraksta "Saldus Zeme" 21. aprīļa numura, kur kāda sieviete bija nosūtījusi vēstuli.

97 2 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000

Man šonakt tieši tika veikts zvans no +882 nummura, no sākuma domāju zvana kāds ārzemju draugs, bet tagad ir skaidrs, kas pa lietu.

0 0 atbildēt

Maitas tādi viņi ir emotion

0 0 atbildēt

Man personigi pagasnakt 3.18 pikstinaja tads nr ka-- +88213200135 taka ieraudziju ka tas ir arzemju nr atpkal neatzvaniju jo zinaju ka tas bus dargi,bet sutot sms to nemaz nevareja nosutiit. Tatad arii no sha nr tika pikstinajusi krapnieki!

0 0 atbildēt

Apollo ari ir raksts šodien par nezināmu numuru (ķip šo pašu) kas ir itkā satelīta telefons... kkas dīvains te notiek, ieshu uztaisīt kafiju, tas laikam būs pareizākais ko darīt! P.S. Apollo ir raksts par līdzīgu numuru nevis šo pašu, te var arī sīkāk info redzēt par numuru: http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=phonenr

0 0 atbildēt

man ar bija šis numurs, bet 2 mēnešu atpakaļ.. ;( bedīgi, ka krāpj, un es zinu no kura valsts, tas ir vai nu pakestane. jo es zvaniju uz Saldus māsai viņai ar tas pats bija, tik tiešām nezvaniet kredītu ēd nost pamatīgi

0 0 atbildēt
Tagad jau tik ko neizdomā, lai piečakarētu cilvēkus. :D Vnk nekas cits neatliek kā būt uzmanīgam.
1 1 atbildēt
Atļauts ir viss, kas nav aizliegts. Būtībā muļķus čakarēt vajag.
2 6 atbildēt
Tā nav nekāda krāpniecība, neviens jums neliek atzvanīt. Un ja jūs tomēr atzavant taču ir jārēķinās, ka jūs maksāsiet par šo zvanu, turklāt vis tas raksts liekas viena liela piile, uzspiezjot uz wikpedia skaidrojumu, tur atver vaļā nevis telefona tīklus, bet tv tiiklus, kuriem nav nekāda saistība ar +882. Kālīc nav tā kā biki pa maz ciparu tavam krāpnieka numuram, es sakaitiiju tikai 7. Un otrs link nemaz nestrādā.
1 6 atbildēt