local-stats-pixel fb-conv-api

Ielu vingrotāji tusē spokos!83

689 8

Turpinām aprakstu sēriju par cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir paveikuši kaut ko interesantu, nozīmīgu, un viņiem ir interese ieskatīties spokos. Šodien vēlos Tevi iepazīstināt ar ielu vingrotājiem. Vētraini aplausi! Skaļāk! Vai tā sagaida Latvijas spēcīgākos puišus?

Ja Tev ir kādi jautājumi ielu vingrotājiem par viņu treniņu režīmu, diētu, sacensībām, utt. droši jautā jautā komentāros, uz tiem atbildēs Latvijas Ielu Vingrošanas Sporta Biedrības dibinātājs, Pasaules Ielu Vingrošanas Sporta Federācijas priekšsēdētājs Māris Šlēziņš.

Arī Tu vari uzdot sev interesējošus jautājumus šī raksta komentāros par ielu vingrošanu. Pieci interesantāko jautājumu autori saņems ielūgumu 2 personām uz Pasaules čempionātu ielu vingrošanā, kas notiks 2012.gada 4.augustā, Grīziņkalna sporta kompleksā.

Kas ir ielu vingrošana?

Ielu vingrošana ir atlētiskāsvingrošanas, calisthenics, parkour un hip-hop kultūras un sporta apvienojums.

Atlētiskā vingrošana – ir vingrinājumu sistēma ar dažādām piepūlēm tendēta uz veselības nostiprināšanu, spēka un izturības attīstību un atlētisku ķermeņa uzbūves veidošanu. Atlētisko vingrošanu izmanto lai palielinātu spēku, attīstītu fizisko formu, vai atjaunotu traumēto ķermeņa daļu darbību.

Calisthenics – ir vingrojumu komplekss, kas sastāv no daudz, dažādiem vienkāršiem vingrinājumiem kuri tiek izpildīti ar sava ķermeņa svaru. Šo vingrinājumu mērķis ir trenēt ķermeņa muskulatūras spēku un attīstīt vispārējo fizisko sagatavotību.

Parkour– ir fizska disciplīna, kuras dalībnieki skrien pa ,maršrutu pārvarot jebkurus pa ceļam radušos šķēršļus maksimāli efektīgā veidā tā kā to darītu ekstremālā situācijā, izmantojot tādas iemaņas kā lekšana, rāpšanās vai citi specializētas parkour iemaņas. Parkour ir radies Francijā, un viens no tā aizsācējiem ir Deivids Bells (David Bell).

Hip-hop – ir mūzikas žanrs, kurš tipiski sastāv no ritmiska vokāla stila ko sauc par „rap” kam pavadījumā skan mūzika. Hip hop mūzika ir daļa no hip hop kultūras kuras aizsākumi ir meklējami 1970-jos gados Ņujorkas rajonā „Bronx”. Sākotnēji šo kultūru radījuši un attīstījuši afro amerikāņi un lielu iespaidu uz šo kultūru ir atstājis Jamaikas nacionālās mūzikas stils.

Ielu vingrošanas pamatā ir vingrinājumu komplekss kur lielākoties tiek strādāts ar sava ķermeņa svaru. Par ielu vingrošanu to sauc tādēļ, ka viss šis vingrojumu komplekss ir pielāgots āra apstākļiem. Ar ielu vingrošanu ir iespējams nodarboties gan specializētos sporta laukumos, gan jebkurā citā vidē, kā piemēram pilsētu parkos, ēku kompleksos, pieturvietās, daudz dzīvojamo māju pagalmos, kā arī tieši pretēji brīvā dabā, mežā vai pie jūras.

Kāda ir galvenā ielu vingrošanas priekšrocība?

Galvenā ielu vingrošanas priekšrocība ir iespēja iegūt spēcīgu muskulatūru, atlētisku augumu un labu fizisko formu neiztērējot ne santīma uz sporta zāļu apmeklējumiem.



689 8 83 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 83

0/2000

Es jau domāju ka te būs plika bubble emotion

136 4 atbildēt

a kreklu tam čalim pēc tam paprasīja nopirkt vai atņēma atpakaļ? :D

41 3 atbildēt

tomēr, ja grib ko vairāk jaapmeklē svaru zāle..protams, tiem, kam ta nav pieejama, ari ielu vingroshana daudz ko dotu

37 1 atbildēt
Vai ielu vingrošana nesagatavotam, bet tomēr ieintresētam cilvēkam varētu būt traumējoši, ja pirms tam nav bijusi liela saskarsme ar ielu vingrošanu un vai varat ieteikt kur meklēt vingrojumus iesācējiem?:)
19 0 atbildēt

Ideja jau laba,ielu vingrošanas popularizēšana,cerams ka kādu jaunāku tīneidžeri piedur šī tēma.Es gan tur pagaidām nederu,man pašlaik ir klasiskā tēma -trennežieri un kross:)

10 0 atbildēt

Ko man darīt ziemā? emotion

9 0 atbildēt

Mani sis kautka nesaista es labak veco labo trenazierzali, paskriet un lodi pagruustu :D

10 2 atbildēt

es arī došos uz čempionātu. ^_^

7 0 atbildēt

Jautājums - Nesen sāku nodarboties ar ielu vingrišanu. Gribētos uzzināt, kādu produktus labāk lietot un kurus izsvītrot no savām ēdienreizēm. Vairāk tagat ēdu (biezpienu,gaļu,kartupeļus.)  Ir teikuši, ka maizi labāk neēst. Gaidīšu atbildi!

7 0 atbildēt

Un kā tur konkurence. Ir sadalīts pēc vecuma/svara/dzimuma ? Vispār meitenes nodarbojas ar to?

4 0 atbildēt

Mani ir jautājums vai varētu ieteikt kādus grūtākus vingrojumus, es vienkārši mājās jau pievelkos un vēlētos izmeiģināt ko grūtāku , jo tā vienkārši varu pievilkties kādas 25 reizes . Gribētos jau pašam aiziet uz ielu vingrošanu, bet Grīziņkalns ir baigi tālu.

4 0 atbildēt

protams atskiriba ir starp ielu vingrosanu un trenazieru zali,bet var sakt ar ielu vingrosanu kaut vai nostiprinat izturibu un tad jau uz zali piestradat pie sevis izveletajam muskulu grupam.

4 0 atbildēt

Uz iepriekšējo netiku uz šo ofic jātiek, vēl pie tam blakus mājām :)

4 0 atbildēt

Kad tev nāca galvā ideja dibināt LIVSB? Kas tieši bija šīs grupas primārais mērķis pirms dibināšanas ?

3 0 atbildēt

būs arī laikam pārstāvji no Barstarzz

3 0 atbildēt

CIk ilgi jatrenējās parkūrs, lai varētu ignorēt visu, kas stājas ceļā....emotion

3 1 atbildēt
Labdien! Piedodied par garum zimem man vinu nav :/ tatad ko un cik daudz vaidzetu ēst lai pe iespejas uzaudzetu muskulaturu, visa vairak es gribetu vedera muskulaturu jo parejie musluli ir tiri labi Tikai nav tas presites! :/ kadi ieteikumi??
2 0 atbildēt

Izskatās, ka Māris, dabojoties kā menedžeris, pats ir biški zaudējis formu!

2 0 atbildēt

Kas nez ir tas, kas mudina sākt nodarboties ar ielu vingoršanu. Skaistie video, kas atrodami internetā? :)

Mani tiešām interesē, jo es nespēju saprast kas ir tas mudinātājs - es nebūt nesaku, ka tas ir huiņa... gluži pretēji - riktīgi inčīgi un tā, bet iemeslu sākt gribētu dzirdēt. Būs aŗī lietotājam Treiseris jāuzjautā kā šis sāka, jo cik zinu, tad viņš ar to nodarbojās.

2 0 atbildēt

Super. man ar saka jau aizraut ielu vingrosana, protu jau dazus labus prikolus emotion

2 0 atbildēt
« 1  2  3 »