local-stats-pixel fb-conv-api

Ielu vingrotāji tusē spokos!83

689 8

Turpinām aprakstu sēriju par cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir paveikuši kaut ko interesantu, nozīmīgu, un viņiem ir interese ieskatīties spokos. Šodien vēlos Tevi iepazīstināt ar ielu vingrotājiem. Vētraini aplausi! Skaļāk! Vai tā sagaida Latvijas spēcīgākos puišus?

Ja Tev ir kādi jautājumi ielu vingrotājiem par viņu treniņu režīmu, diētu, sacensībām, utt. droši jautā jautā komentāros, uz tiem atbildēs Latvijas Ielu Vingrošanas Sporta Biedrības dibinātājs, Pasaules Ielu Vingrošanas Sporta Federācijas priekšsēdētājs Māris Šlēziņš.

Arī Tu vari uzdot sev interesējošus jautājumus šī raksta komentāros par ielu vingrošanu. Pieci interesantāko jautājumu autori saņems ielūgumu 2 personām uz Pasaules čempionātu ielu vingrošanā, kas notiks 2012.gada 4.augustā, Grīziņkalna sporta kompleksā.

Kas ir ielu vingrošana?

Ielu vingrošana ir atlētiskāsvingrošanas, calisthenics, parkour un hip-hop kultūras un sporta apvienojums.

Atlētiskā vingrošana – ir vingrinājumu sistēma ar dažādām piepūlēm tendēta uz veselības nostiprināšanu, spēka un izturības attīstību un atlētisku ķermeņa uzbūves veidošanu. Atlētisko vingrošanu izmanto lai palielinātu spēku, attīstītu fizisko formu, vai atjaunotu traumēto ķermeņa daļu darbību.

Calisthenics – ir vingrojumu komplekss, kas sastāv no daudz, dažādiem vienkāršiem vingrinājumiem kuri tiek izpildīti ar sava ķermeņa svaru. Šo vingrinājumu mērķis ir trenēt ķermeņa muskulatūras spēku un attīstīt vispārējo fizisko sagatavotību.

Parkour– ir fizska disciplīna, kuras dalībnieki skrien pa ,maršrutu pārvarot jebkurus pa ceļam radušos šķēršļus maksimāli efektīgā veidā tā kā to darītu ekstremālā situācijā, izmantojot tādas iemaņas kā lekšana, rāpšanās vai citi specializētas parkour iemaņas. Parkour ir radies Francijā, un viens no tā aizsācējiem ir Deivids Bells (David Bell).

Hip-hop – ir mūzikas žanrs, kurš tipiski sastāv no ritmiska vokāla stila ko sauc par „rap” kam pavadījumā skan mūzika. Hip hop mūzika ir daļa no hip hop kultūras kuras aizsākumi ir meklējami 1970-jos gados Ņujorkas rajonā „Bronx”. Sākotnēji šo kultūru radījuši un attīstījuši afro amerikāņi un lielu iespaidu uz šo kultūru ir atstājis Jamaikas nacionālās mūzikas stils.

Ielu vingrošanas pamatā ir vingrinājumu komplekss kur lielākoties tiek strādāts ar sava ķermeņa svaru. Par ielu vingrošanu to sauc tādēļ, ka viss šis vingrojumu komplekss ir pielāgots āra apstākļiem. Ar ielu vingrošanu ir iespējams nodarboties gan specializētos sporta laukumos, gan jebkurā citā vidē, kā piemēram pilsētu parkos, ēku kompleksos, pieturvietās, daudz dzīvojamo māju pagalmos, kā arī tieši pretēji brīvā dabā, mežā vai pie jūras.

Kāda ir galvenā ielu vingrošanas priekšrocība?

Galvenā ielu vingrošanas priekšrocība ir iespēja iegūt spēcīgu muskulatūru, atlētisku augumu un labu fizisko formu neiztērējot ne santīma uz sporta zāļu apmeklējumiem.

Reklāma


689 8 83 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 83

0/2000

Tad jau drīzāk hip hip vietā varētu būt break dance, tas daudz vairāk uz vingrošanu balstīts kā hip hops, bet stils un mūzika apmēram aprakstītais.

0 1 atbildēt

Man tāds jautājums - Kāds niks ir Latvijas Ielu Vingrošanas Sporta Biedrības dibinātājam, Pasaules Ielu Vingrošanas Sporta Federācijas priekšsēdētājam Mārim Šlēziņam? =D

0 1 atbildēt

bļe, baigā žopa :D man uz 180 ir tikai 70 kg. Gribi teikt, ka man 20kg muskuļos jādabū? 

0 2 atbildēt

es labāk vingroju laukos ar mēslu dakšu un ķerru

0 2 atbildēt

baigi daudz jautājumu, diez vai tik daudz būtu, ja nebūtu piesolīta dāvana emotion

0 2 atbildēt

man jautaajums kipa... taatad pievelkoties chestu kacha vai nee? un tad kuri vingrinajumi vinu kacha.? un vai pievilkshanas arii plecus trene? 

0 4 atbildēt

jautajums- vai cukura diabets var ietekmeet massas pieaugumu?

0 4 atbildēt

100 proch tas ir jacky ;D

2 8 atbildēt
« 1  2  3 »