local-stats-pixel fb-conv-api

Smiekli = Nopietna lieta!33

381 1

Daži interesanti fakti par smiekliem. ***

Amerikāņu psihologs Roberts Provains 10 gadus pētīja cilvēku smieklus visdažādākajās situācijās un noteica, ka smieklu cēlonis ne vienmēr ir kāda asprātīga piezīme vai līdz šim nedzirdēta anekdote, bet gan otra cilvēka klātbūtne. Uz joku ar smiekliem reaģēja mazāk kā 20 procenti cilvēku. Lielākā daļa no viņiem smējās, atbildot uz diezgan banālām frāzēm: “Skaties, re kur Andrejs!” “Tu esi pārliecināts?” “Prieks bija iepazīties ar tevi!”
Kompānijā smiekli rodas 30 (!) reizes biežāk nekā situācijās, kad cilvēks ir viens pats. Lai cik laimīgi mēs nebūtu, paši priekš sevis mēs taču nesmiesimies – tas ir kaut kā muļķīgi. Smaidīt vai sarunāties ar sevi – to jā, mēs mēdzam darīt, taču smieties nē... Jāsecina, ka smiekli ir īpašs signāls, ko mēs raidām apkārtējiem.

Psihologs novēroja, ka tie cilvēki, kas stāsta, smejas vidēji pusotru reizi biežāk, nekā tie, kas klausās. Turklāt vēl sievietes, kas stāsta, smejas divas reizes biežāk, nekā vīriešu dzimuma klausītāji. Bet vīriešu dzimuma stāstītāji nedaudz retāk par savām klausītājām – sievietēm. Klausītāji smejas biežāk, ja stāstītājs ir vīrietis, nevis sieviete. Acīmredzot smieklu galvenie “stimulatori” sabiedrībā ir vīrieši, bet sievietes īpaši ātri reaģē uz šiem stimuliem. Vai jūs to zinājāt?

***
Tas, ka smiekli psiholoģiski palīdz atbrīvoties no stresa, nav jāatgādina – visi taču zina, ka tie smiekli, kas liek smieties “līdz pat asarām”, spējīgi izkliedēt jebkuru mākoni, kas ir pie horizonta (domājams, pie dvēseles horizonta, protams). Vēl viena ļoti veselīga un daudzsološa smieklu īpašība ir tā, ka smiekli spējīgi noņemt sāpes.

***
1950. gadā kādā amerikāņu televīzijā pirmo reizi tika izmantoti smieklu ieraksti. Pēc Pirmā pasaules kara milzīgu popularitāti Amerikā ieguva garīgās mūzikas ieraksti, kas ik pa laikam tika pārtraukti ar smiekliem. Šādu efektu savās platēs izmantoja Luiss Armstrongs, Vudi Germans, Spaiks Džons un citi džeza korifeji.

Psiholoģijas studentiem piedāvāja noklausīties 18 sekunžu garu smieklu lēkmi. Pēc pirmās noklausīšanās puse studentu, atbildot uz fonogrammu, sāka smieties, bet vairāk kā 90 procenti pasmaidīja. Tomēr ar katru nākamo noklausīšanos smaidīgo un smejošo studentu skaits mazinājās. Desmitajā noklausīšanās reizē smējās tikai trīs no 128 cilvēkiem, un aptuveni 75 procenti studentu fonogrammu nosauca par neizturamu un nepatīkamu. Acīmredzot, kad smieklus daudzas reizes atkārto, tie kļūst kā ļauns joks vai zobgalība. Lūk, tā!

Video vēlams noskatīties līdz galam. Un es esmu gandrīz pārliecināts ka tu smiesies, ja nē tad vismaz pasmaidīsi! ;)
Iepriekš atvainojos, ja kas tamlīdzīgs jau te ir bijis.



381 1 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

man patīk smieties līdz sāp vēders un žoklis. emotion

42 0 atbildēt

Amerikāņu psihologs Roberts Provains 10 gadus pētīja cilvēku smieklus visdažādākajās situācijās un noteica, ka smieklu cēlonis ne vienmēr ir kāda asprātīga piezīme vai līdz šim nedzirdēta anekdote, bet gan otra cilvēka klātbūtne.

Šitam par 100000000% piekrītu. Vienmēr smiekli uznāk, kad redzu kādu foršu cilvēku. :D

17 0 atbildēt

smieties tīk

,bet riebjas īstenībā,ka pa tv kuriozos, kkādos benija hila šovos un daudzās filmās fonā tās zviegas skaņas.. :D

15 0 atbildēt

Stūlbākais kad nopietnā brīdī atceries kaut ko smieklīgu un nevari noturēties, paliec sarkans un visi uz tevi blenž.

7 0 atbildēt

mēdzu arī tikai priekš sevi smieties. :D

4 0 atbildēt

vienreiz sāku smieties un vairāk un vairāk, līdz nevarēju vairs apstāties un beigās jau 30 minūtes gulēju uz grīdas un rēcu tāpat ne par ko sāpēja visas maliņas un acis asaro, līdz beidzot atjēdzos no telefōnzvana.

3 0 atbildēt

video gan ieprieciniošs. :D tas bija tieši tas, kas bija vajadzīgs man šajā vīrusu laikā. :D 

2 0 atbildēt

interesting staaaaf... :) + no manis, HI! ;D

2 0 atbildēt

“Skaties, re kur Andrejs!” “Tu esi pārliecināts?” “Prieks bija iepazīties ar tevi!”

 

emotion  tgd visi smejamies.. muahahhaaa 

4 2 atbildēt

Bieži vien guļot gultā, mēģinu iemigts, bet tad atceros kādu rēcīgu momentu. Tad es pats gultā guļu un ņirdzu! Bišku banāli, bet pēc tam gan varēja ātri nolūzt. emotion

1 0 atbildēt

esmu viegli sasmīdināma, ja autobusā klausos radio, un Sipeniece ar Valteru kautko smieklīgu murgo, es momentāli smaidu, un domāju, ka apkārtējie to nesaprot :D

1 0 atbildēt

riktigi labs.. tiesaam pat smeejos :D +

1 0 atbildēt

Es noskatījos un pārrēcos līdz asarām :D:D:D:D Raksts interesants, reāli garīgo pacēla.

1 0 atbildēt

pasmēējos

1 0 atbildēt

Ja būtu tāds darbs realā dzīvē, sen jau būtu miljonārs :DDD :D

1 0 atbildēt

emotion

1 0 atbildēt

Tā isfilma ir tik ideāla! :D

1 0 atbildēt

Noskatījos līdz galam, nepasmējos un nepasmaidīju pat. :s

Bet raksts interesants :) Taka +

1 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

haha, pati arī smējos kā kutināta emotion

0 0 atbildēt