Vēl kāds, ātri pagatavojams un ēstgribu remdinošs ēdiens.
Kad gribās ēst.. #213
Nepieciešamās sastāvdaļas: sviesta pupiņas, sviests, siers, kefīrs, zaļā paprika.
Sarīvējam sieru. Ar siera daudzumu nevajadzētu pārspīlēt, jo tas dod pietiekoši lielu sāta sajūtu.
Pupiņām nogriežam galus. Abus nevajag, pietiek tikai ar tiem, kur bijis kāts, bet, ja nav slinkums var arī abus.
Sakapājam dilles. Atkal. :D
Jau laicīgi sarīvējam sieru.
Dilles iemaisam sierā. Izskatās apmēram šādi.
Liekam vārīties pupas. Gatavas ir tad, kad paliek mīkstas, bet nejūk ārā. Svarīgi izvēlēties labas sviesta pupiņas, lai nav tādas stiegrainas, jo tas bojā visu garšu un arī apgrūtina maltītes baudīšanu.
Vārīšanas laikā, pēc savas gaumes, pievienojam sāli.
Pēc vārīšanas nokāšam un kādu brīdi vēl pakarsējam uz uguns, lai iztvaiko liekais ūdens un viņas paliek puslīdz sausas.
Šoreiz cepšanai izmantojam sviestu. Gan veselīgāk, gan garšīgāk, gan, tomēr, arī dārgāk. :D