local-stats-pixel fb-conv-api

Hobijs, kas prasīja gadus.56

450 1

Pārlapojot spoki.lv lapas, uzdūros rakstam "Toreiz un tagad", kurā manu uzmanību piesaistīja Turbo košļeņu papīrīši. Atcerējos savu bērnību un sāku nopietnākus izpētes darbus. Internetā meklēsi, atradīsi visu? Protams! Tā es internetā uzdūros videoklipam, kurā Lietuvā dzīvojošais Kęstas Mačiulaitis rāda savu Turbo papīriņu kolekciju. Sākās šī puiša meklēšana dažādos sociālajos portālos, kā piemēram myspace. Pēc 2 stundu meklējumiem atradu šī puiša radiniekus, kas man iedeva viņa koordinātes. Devos tālāk un aizrakstīju puisim, jautājot, vai viņš nevēlas pastāstīt par savu hobiju vienam no populārākajiem kaimiņzemes portāliem. Puisis piekrita un tā sākās intervija.

Kā Tu sāki krāt Turbo bildītes?

Viss sākās 1994. gadā, kad brālis no ārzemēm atveda toreiz par jaunumu sauktās Mertsan kožļājamās gumijas ar automašīnu bildītēm. Man tās iepatikās un es sāku tādas meklēt. Turbo uzradās daudz vēlāk.

Cik gadus esi veltījis savam hobijam?

Kopš 1994.gada līdz šim laikam, tatad nu jau 16. gads iet.

Vai tad Turbo un tam līdzīgās kožļenes vēl ražo?

Nē, vismaz cik man zināms, kopš 2007.gada tādas vairs netiek ražotas.

Kā tad Tu viņas kolekcionē tagad?

Meklējot internetā es atradu Turbo fanu forumu, kurā iespējams apmainīties ar kolekcijā neesošām bildītēm. Tā nu es aplūkoju katalogusun atrodu iztrūkstošās, iemainu savus papīriņus, kas ir vairākos eksemplāros, pret trūkstošajiem.

Vai šie papīriņi tiek arī tirgoti un ja tā, kādas ir to cenas?

Jā, tos iespējams iegādāties. Cena ir no 1$ līdz 100$ par papīrīti. 1994.gada kolekcija ar Mertsan papīriņiem ir dārgāka, tai cena ir sākot no 20$ līdz 1000$ par papīrīti.

Ja nav noslēpums, cik tieši šādu papīriņu ir Tavā kolekcijā?

Nav noslēpums. Kopējais skaits ir pie 25 000. Tajā gan ir ne tikai Turbo un tā līdzinieku, bet arī dažādu superzvaigžņu, dabaskatu, multeņu varoņu u.c. papīriņi.

Vai zini cik Tava kolekcija kopumā ir vērta?

Pēc manas mātes vardiem, tai ir papīra vērtība. emotion Bet, ja runājam kā kolekcionāri, minimālā vērtība ir ap 150 000$. Es gan nespētu savu kolekciju pārdot, jo tie tomēr ir 16 gadi no manas dzīves.

Vai Tu kolekcionē tikai papīriņus vai arī uzlīmes?

Nē, tikai papīriņus.

Ko Tu pats saki par savu hobiju?

Katrs no mums ir savā ziņā dīvainis. Mana dīvainība ir mans hobijs. Ikdienā esmu vienkāršs puisis, kas strādā par tirdzniecības menedžeri.

Ar kādu mašīnu pats pārvietojies pašlaik?

Tikko no ziemas miega piecēlu savu 1968. gada pontiac Firebird. ziemas laikā braucu ar sabiedrisko transportu, jo mašīnītei ziema nepatīk.

Laikam ļoti mīli savu mašīnu? Tomēr 68. gada Firebird nav nekāds viduvejais transporta līdzeklis, bet klasisks amerikāņu muskuļauto...Par cik to iegādājies?

Mašīna ir mans dārgums. Ja varētu, gulētu garažā ar to. Savu Ugunsputnu (šoreiz rakstījis "Bird of Fire", laikam mīļvārdiņš) atradu autokapsētā un nopirku par metāllūžņu cenu. 4 gadu laikā to restaurēju, ieguldot tajā pie 10 000$. Iespējams, ka šī mašīna man ir tik mīļa, jo tieši pirmais Mertsan papīrītis man bija 1967. gada Firebird.

Paldies par sniegto interviju! Ko velētos novelēt spoki.lv lietotajiem?

Nekad nepadodieties un lai arī ko citi saka par Jūsu hobiju, turpiniet to! Hobijs ir pirmais solis ceļā uz sapņu piepildīšanu!

Paldies par labajiem vārdiem! Veiksmi arī Tev un novelu savākt pilnu kolekciju, kā arī piepildīt pārējās ieceres!

 

Pielikumā bildes ar daļu no Kęstas Mačiulaitis kolekcijas.

« 1  2  3  4  5 »
450 1 56 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 56

0/2000

 

O, normāli pieķeries tai lietai

3 0 atbildēt

es nesen atradu rī kkādu albūmupilnu ar šitādām uzlīmēm. ;D laikam jau ka brāļa ;D 

3 0 atbildēt

atbildot uz muffinie komentāru " es nesen atradu rī kkādu albūmupilnu ar šitād... " Ieskenē, publicē... Būs interesanti... Ja viņam tā kolekcionēšana bija nopietna, uztaisi interviju... Būs tiešām interesanti...

3 0 atbildēt

Kāds tur baigi kolekcionee :D

3 0 atbildēt

jā,es pazīstu dažus,kas ar krāja :D nu viņiem bija ~300 bet tāpat :D

+

3 0 atbildēt

es sādi kolekcionēju Donald Duck  papīrīšus :)) vēlāk alus bunžas :D beigās tam visam nebija vietas, visu izmetu...

2 0 atbildēt

ja tev taa izskataaas tad tev kaadas brilles vajag! gaazhus kur un ko vien veelos tur kur veelos un kad veelos, siikais izbaazeni!

veeli veeli, tikai nenoveeli tik neizdevushos veiksmi kaa pats sev savaadaak veel attapshos silee ar siveeniem!

2 0 atbildēt

lai nu ta buutu ka tu saki :D

2 0 atbildēt

labais! un visu cienju raksta veidotajam par uzcitibu un neatlaidiibu!

2 0 atbildēt
g5c avatarsg5c

Paldies autoram pa rakstu un neatlaidību, tā turpini ;) ++

2 0 atbildēt

150000 $ psc slimi

2 0 atbildēt

nav ko piebilsts . +

2 0 atbildēt

Tā kopējā vērtība gan bija iespaidīga.

2 0 atbildēt

man arī dažas tādas bija :)

2 0 atbildēt

wow o.o

1 0 atbildēt

atbildot uz chiepa komentāru " mmxxvv tu draaz pie monitora niku ar savu kul... " saņemies nervu kamols :D atradis kur izgazt savu neizdevushos dzīvi, savus negatīvos komentus labak būtu atstajis pie sevis, savadaak izskatās ka pats esi pie mates krūts. novēlu veiksmi tev dzīvē blee :D

 

1 0 atbildēt

atbildot uz chiepa komentāru " jaa blee rij turbikjenes un kraaj iekshinjas,... "

Bija daudz un dažadi veidi kā dabūt šos papīrīšus, nebija nemaz jāēd tas žvačkas :D Saņemies chiepa :D Laikam Tev neiet pa dzīvi blee :D

 

1 0 atbildēt

Man ar vēl ir kolekcija ar Turbo papīrīšiem, nedaudz vairāk kā 650 exemplāru! Tie bija jautri laiki kad šie papīrīši bija topā :))

1 0 atbildēt

 

atbildot uz murr komentāru " paga, man šucē bufetē vēl tādas pārdod, tad ... "  pārsvarā ar mašīnām vairs nav bet tikai ar meitenēm bet tiešām var atrast arī pēc 2007 gada razojuma kozlenes ar tadaam mahaam  

1 0 atbildēt

150.000 pax par 16 gadu košļāšanu!Nu blin,es pārdotu un nopirktu kartīgu retro autņu!

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »