local-stats-pixel fb-conv-api

Paradoksi37

573 17

Paradokss ir šķietami patiess apgalvojums vai apgalvojumu grupa, kas pats sevi padara nepatiesu vai arī ir pretējs loģikai.

Paradoksu angliskos nosaukumus netulkoju.
Ja patika raksts, apskati arī http://www.spoki.lv/mistika/Free-will/296735 un http://www.spoki.lv/mistika/Paradoksi-2-dala/297461

http://www.spoki.lv/mistika/Paradoxi-3-dala/298186
(Raksts pacelts)

573 17 37 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 37

0/2000

Daži izraisīja nelielu mindfuck emotion ++

13 0 atbildēt

Ta isti gan nav- zvaigznes pasas izstaro gaismu. Ari saule, starp citu, ir zvaigzne... Gaismu atstaro tadas planetas ka Zeme, meness u.c.

3 1 atbildēt

peedeejais labs emotion

2 0 atbildēt

6. Kurš teica, ka zvaigznes ir bezgalīgs cipars? Gan jau ir konstante, tikai neviens nav spējis to saskaitīt, tāpat kā smilšugraudus.

1 0 atbildēt

ja zvaigznes tikai atstaro gaismu, tad kas reaali izdala gaismu? skolaa visu laiku guleejis esi?

labaak nemaz necenties domaat......nesanaak

1 0 atbildēt

Manuprāt, ar pirmo varētu mēģināt pierādīt to, ka nepastāv bezgalība (piem bezgalīgi varent dievs), jo jebkura bezgalība agri vai vēlu nonāk pretrunā pati ar sevi un zaudē jēgu.

1 0 atbildēt

interesants raksts + no manis.

1 0 atbildēt

Es iztulkoju un pierakstiju paradoksu, kuru ir izdomājis Pauls Langevins, balstoties uz Einšteina relativitātes teoriju, ja tev ir kaut kādas sūdzības, acīmredzot tev šķiet ka šis paradokss nav iespējams, ej iesniedz sūdzību wikipedia.

1 0 atbildēt

Eksperimentāli pierādīts, ka laika ritēšanas ātrums ir proporcionāls ķermeņa kustībai, taču pieaug tas ekponenciāli, tādēļ pie gaismas ātruma tas ir tuvu bezgalībai, bet pie kādiem 1,5 x10^8 (50% no c) tas būs daudzkārt mazāks, nerunājot jau par par pirmo kosmisko ātrumu, kurā "laika stiepšana" atšķiras tikai par kādu desmit tūkstošo procenta daļu no miera stāvokļa laika ritēšanas ātruma.

1 0 atbildēt

Nu lābzz

0 0 atbildēt

3. es sev tādu zīmogu gribūūemotion

0 0 atbildēt

6. vienkārši! zvaigznes, kuras mēs redzam ir pietiekami tuvu lai tās redzētu, bet pārējās pārāk tālu!

0 0 atbildēt

Hmm..nekad par to nebiju aizdomājusies

0 0 atbildēt

Mans skaidrojums paredz bezgalīgu realitāšu skaitu pastāvēšanu vienlaikus, bet pirmais skaidrojums paredz vienas realitātes pastāvēšanu un tās kopijas veidošanos ceļojot laikā.

0 0 atbildēt

error

0 0 atbildēt
 

Ar šo paradoksu teorētiskie laika ceļotāji tika galā tā - Kad cilvēks aizceļo uz pagātni rodas identisks, taču neatkarīgs visums, kurā nogalinot savu vectēvu un atgriežoties savā laikā oriģinālais visums paliks nemainīts un pagātne tāpat. Absurds manuprāt :D

 

Man labāk patīk šāda teorija - Laiks sastāv no plāksnēm (tādiem kā kadriem). Ir bezgalīgi daudz šādu plākšņu un tos šķir bezgalīgi mazs laika sprīdis. Kad mēs aizceļojam laikā un nogalinam savu vectēvu, kurš vel būtu dzīvs tagadnē, mēs izmainam tikai to plāksni. Paliekot dzīvot tajā plāksnē mēs dzīvotu pasaulē, kurā vectēvs ir miris, bet atgriežoties savā laikā (savā plāksnē) mēs dzīvotu pasaulē, kurā vectēvs ir dzīvs. Īstenībā arī absurds :D Bet cerams, ka varēsim praksē šo paradoksu kādreiz izmēģināt ^^

0 0 atbildēt

6. debesis nav gaišas, jo zvaigšņu skaits nav bezgalīgs, vēl jo vairāk tādēļ, ka no mūsu skatpunkta lielāko debesu daļu aizņem gaismas trūkums nevis gaisma, un kā jau citi pieminēja - lielākā daļa gaismas līdz mums nemaz nenonāk.

0 0 atbildēt

vispār par svaigsnēm, īstenībā spīd, bet cilvēks neredz tik mazu gaismas daudzumu...

0 0 atbildēt
   

Ne gluži,pēc manām domām, nav obligāti jābūt gaismas ātrumam,  (googlo Time dilation), ja divi cilvēki pārvietojas ar relatīviem ātrumiem, vai atrodas dažādos gravitācijas laikos, laiks tiem rit atšķirīgi.

0 0 atbildēt

Par pinokio varētu strīdēties, jo viņam deguns aug tikai tad, ja viņš melo un ja viņš saka, ka viņam aug deguns tad tā ir taisnība un degunam nebūtu jāpaaugas, bet + tāpat emotion

1 1 atbildēt