local-stats-pixel fb-conv-api

256 gadus vecs vīrietis70

964 21

Mūsdienās ir neiespējami iedomāties, ka cilvēks var nodzīvot 150 gadus kur nu vel 256. Pēc wikipedijas datiem pasaulē vecākais (oficiāli fiksētais) cilvēks bija Dženija Kalmenta (Jeanne Calment) no Francijas, kura dzīvoja 122 gadus un 164 dienas un nomira 1997. gada 4. Augustā. Bet saskaņā ar žurnālu „The Time” un „The New York Times” 1933. gada publikācijām, šajā gadā ir nomiris kāds 256 gadus vecs vīrs. Neesmu īsti drošs vai to var nosaukt par veiksmi nodzīvot tik ilgu mūžu.

Viņa vārds bija Lī Čing-Jun (Li Ching-Yun). Viņš savā mūžā piedzīvoja kā tiek apglabātas 23 viņa sievas. Brīdī kad viņš nomira Lī bija 180 pēcnācēju. Ja viņš dzīvotu Āfrikā, viņš būtu bijis paraugs daudziem vīriešiem, jo tur vīrieša vērtību mēra pēc sievu un pēcnācēju skaita.
Lī Čing-Jun apgalvoja, ka viņa ilgā mūža noslēpums ir spēja sēdēt kā bruņurupucim, gulēt kā sunim, staigāt kā balodim un saglabāt mierīgu sirdi. Viņš savā ilgmūžības noslēpumā dālijās ar kādu karavadoni, kas vēlējās zināt kā nodzīvot tik ilgu mūžu. Vecais vīrs uzsvēra, ka miers un klusums bija galvenie pamatprincipi viņa ilgajai dzīvei. Viņš savā uzturā lietoja galvenokārt rīsus un vīnu.

Nekas daudz nav zināms par viņa agrīno dzīvi. Ir zināms, ka Sječvanas (Szechwan) province Ķīnā ir tā vieta, kur viņš piedzima un arī mira.10 gadu vecumā viņš bija izglītots un bieži ceļoja uz Šansi (Shansi), Tibetu, Kansū (Kansu) un Mančurju (Manchuria) lai savāktu ārstniecības augus.

Viņš turpināja tirgot ārstniecības augus gandrīz 100 gadus. Lī tirgoja gan paša vāktos, gan citu cilvēku iegūtos augus. Žurnāls „Time” apraksta to, ka viņa nagu garums ir bijis 6 collas ( aptuveni 15 centimetri).

Vairums cilvēku jau 80 gadu vecumā ir tā teikt „sažuvuši” un paši nav spējīgi izdarīt daudzas lietas. Pārsteidzoši, bet Lī bija ļoti jauneklīgs un pats bija spējīgs izdarīt daudz. Tas daudziem lika šaubīties vai tiešām viņš ir tik vecs.

Lī atzina, ka ir dzimis 1736. gadā un tas liecina, ka viņam bija tikai 197 (TIKAI !!! :O) (pavisam viegla matemātika 1933 – 1736 = 197 ) pretrunā ar to, ka viņam ir 256. Ar Ķīniešu valdības hronikas ierakstu par Lī Čing-Jun 200 dzimšanas dienu kāds Minuko universitātes profesors pierādīja, ka Lī ir dzimis 1677. gadā.

Tas noved pie liela jautājuma - ja Li bija aizmirsis savu vecumu vai viņš patiešām bija īstais Lī ? Apskatot jautājumu no medicīniskā viedokļa šķiet neiespējami, ka viens cilvēks nodzīvojis tik ilgu mūžu. Tiek apgalvots, ka tad kad Lī bija jābūt 130 gadiem viņš esot izskatījies kā sešgadīgs.

Vienīgais saprātīgais secinājums ir tas, ka vai nu Lī bija supercivēka ķermenis, vai nu šis viss ir liels pārspīlējums.

Iespējams skaidru patiesību mēs nekad neuzzināsim.

964 21 70 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 70

0/2000

Interisanti...

1 0 atbildēt

ne nu ja bet wikipedijas ir vieta kur cilveki raksta savas domas un utt ja ieeit wikipedijas un uziet uz kkada raksta tad var redzet ka tu pats vari papildinat informacij vai pat izlabot jau esoso taka wikipedijas datiem reizem nav verts ticet  <---- manas domas.

1 0 atbildēt

2 n half man

1 0 atbildēt

Vis kas jau pasaulē var notikt varbūt arī ir patisība bet tiešam kautkā neticas. 

Moš viņš bija alķīmiķis un uzmeistaroja filizofa akmeni:D Ps neesmu potera liels fans :D

1 0 atbildēt

Neticu!

1 0 atbildēt

a cik viņš prezervatīvus mūža izlietojis ja viņam 23 sievas...

1 0 atbildēt

nav taisniba vecakais cilveks pasaule 136 gadi 

1 0 atbildēt

Sākšu dzert vīnu o.O

1 0 atbildēt

Nu tad jau nebija nekādu datoru,telefonu.

1 0 atbildēt

nu comon te vispar ir kads kas izlasa visu rakstu lidz galam pirms komente ??? 

 

"Tas noved pie liela jautājuma - ja Li bija aizmirsis savu vecumu vai viņš patiešām bija īstais Lī ? Apskatot jautājumu no medicīniskā viedokļa šķiet neiespējami, ka viens cilvēks nodzīvojis tik ilgu mūžu. Tiek apgalvots, ka tad kad Lī bija jābūt 130 gadiem viņš esot izskatījies kā sešgadīgs.

 

Vienīgais saprātīgais secinājums ir tas, ka vai nu Lī bija supercivēka ķermenis, vai nu šis viss ir liels pārspīlējums."

tatad visnormalakais secinajums ir tas, ka tas dzeks(iespejams vairaki) ir izlicies par kadu citu dzeku kura vards ir Lī Čing-Jun ...

Tiek apgalvots, ka tad kad Lī bija jābūt 130 gadiem viņš esot izskatījies kā sešgadīgs.

es to saprotu ta - tas dzeks IR BIJIS (nevis vnk izskatijies) 6 gadigs kad vinam vajadzetu but 130 ...

 

p.s. tur ari avots ir minets ta ka es sito pats neizdomaju, bet ari wikipedia sitas ir minets ja kadam interese - http://en.wikipedia.org/wiki/Li_Ching-Yuen

1 0 atbildēt

Polnijs bullshits.Kkur tak bija tā vecākā vecens ar simtu cik tur gadiem....

1 0 atbildēt

Nu man galīgi negribas ticēt, ka organismā 256.gadus visi orgāni ir vēl ejoši, nu c'mon esam reāli tas ir tikai cilvēks nevis robots kurš pārtiek no ēļļas un baterijām..

Es arī varu izveidot rakstu un no googles i*čīt kaut kādu nepazīstamu sapuvušu seju un par viņu aprakstīt, pieminēt visus ''New York Times'' n'all - man negribas ticēt sorry !!!

2 1 atbildēt

Pēterītis pastāstīja Aniņai, to sadzirdēja omīte, kas pastāstīja opītim un rezultātā 256 gadi. Vienkārša matemātika ne ?

1 0 atbildēt

skaidrs tgd jāēd rīsi un jādzer vīns emotion

1 0 atbildēt

neticu... tad jau viņš pasaulē būtu bijis viens no slavenākajiem cilvēkiem

1 0 atbildēt

Jau sen esot atklāts, ka cilvēki, kas dzīvoja kalnos esot bijuši daudz izturīgāki(neatceros avotu, bet ciemats, kur cilvēki ar 150+ gadiem) nekā tie kas dzīvo pilsētās.

1 0 atbildēt

Vienīgais izskaidrojums viņš pārskatījās twilight un kļuva par ....... :D:D

1 0 atbildēt

Esmu lasījusi, ka cilvēka organisms ir uzbūvēts tā, lai varētu nodzīvot pāri 150 gadiem, bet apkārtejās vides apstakļi nav tik labvelīgi, lai to atļautu. ;D

1 0 atbildēt

Pilnīgs bullshits.. Pēc jaunākajiem ģenētiskajiem pētījumiem izsecināts, ka cilvēks, kas ievēro ļoti veselīgu dzīvesveidu, var nodzīvot ~160 gadu. Arī dzīvojot starp slimībām un traumām, normālu dzīvi, vienkārši ievērojot veselīgu dzīvesveidu, jo ķermenim tāds neliels darbiņš ar slimību apkarošanu un audu atjaunošanu ir vajadzīgs.. Lai gan, izsecināts, ka tik ilgi neviens nenodzīvos, jo agrāk bija bīstamas slimības, nepieciešamība pēc smaga fiziska darba kas atstāj traumas ķermenī, bet pašlaik mūs saēd piesārņojums (elektromagnētiskie lauki, ķimikālijas) un šādu ļoti veselīgu dzīvesveidu pagaidām ir neiespējami ievērot..

1 0 atbildēt

hmmm...te kkas nav tiirs :p

lai nu kaa 3+ tev;D !

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »