mjā, vienmēr ir interesanti, kā dzīvo citās valstīs :) riktīgi interesanti - paldies!
mjā, vienmēr ir interesanti, kā dzīvo citās valstīs :) riktīgi interesanti - paldies!
Par tomātu sulu gan īsti nav taisnība ir veikalos redzēta, piemēram, re http://www.matvareguiden.no/bilder/6364.jpg iepakojums
ēd saldus kartupeļus, bet par saldo popkornu rauc pieri... interesanta tauta :D
gaidu vēl rakstus, i par bērnudārzu i skolām i vēl sazinko :D
+++ Labs raksts ,viss atbilst patiesiibai,jo arii dzivoju Norge un zinu kas un kaa te :)
Arī es jau četrus mēnešus, kā dzīvoju Norvēģijā, bet nu pierast vēl pie šejienes neizdodas un ļoti pietrūkst Rīgas. Kurā pusē tu mitinies? :)
Vispār ļoti interesanti! Biju dzirdējis,ka norvēģi ir īpaši,bet ne tik ļoti,ka neēd auksto zupu vai gaļas salātus. Un jā,gaidu rakstu par bērnudārzu. Paldies
Es saprotu, ka tur ir lielākas algas .. tomēr uzreiz salīdzinot ar LV - litrs piena pa latu .. murgs :D
Bet raksts nu ļoti interesants, vari veiot vēl tml. :)
Šoreiz izlasīju visus komentus, bet izskatās, ka pat tie kas dzīvo norge uz vietas nezin kas ir norvēģu nacionālais ēdiens
Šie uzskaitītie vēl ir ok, es jau iepriekšējā rakstā iemetu komentu - pamēģini pūdēto siļķi
Patiesi. Arī Zviedrijā putukrējumu bez cukura taisa. No sākuma restorānā domāju, ka tas vnk tāpēc, ka dekors, bet, kad arī viesnīcā brokastīs bija nesaldināts cukurs, tas manī izraisīja jautājumu- priekškam tad vispār putukrējumu? Mans draugs uzzinot, ka ēdam ar cukuru paskatījās uz mani tā, it kā galīgi dīvaina būtu.
foršš raksts. protams par tām garšām - katram savs - man piemēram tīri labi iet pie sirds saldās siļķītes un saldi marinātie gurķi, kaut gan sākumā, kad pamēģināju arī likās dīvaini.
un brūnais siers ar svaigu maizi un ievārījumu vispār ir jauka manta. :).
lakrica gan ir peee un arī daudzi pusfabrikāti - nesaprotu kā viņi tādus var ēst. :D
Paldies, interesants raksts. Ari es UK noveroju, ka daudzos desertos, piemeram, sundae, triffle ir putukrejums, bet bez saldas cukura garsas. Pameginaju anisa un lakricas saldumus, man ari nepatik-ta garsa tada specifiska. No ready made picam man patik Ristorante, nezinu vai tadas ir Norvegija..
Jopcik- kā var negaršot aukstā zupa? Es nepazīstu pilnīgi nevienu cilvēku, kuram negaršotu, bet nu jā- laikam pie ēdienu sortimenta pierod jau no bērnības, tapēc ja norvēģi netaisa, tad netaisa.
norge nodziivoju 8 menesus dzivot var...pelnit var...ja visu salidzina ar latvijas cenam tad gan var nojukties...tomatu sula ir bet loti loti reti sastopama...
Rosolu vai galas salatus ed, saku pec pieredzes.
Un par tam cenam, dazreiz man liekas ka ir diezgan leeti. Bet ja sac reikinat latos.. Tad veikala atstaj 70-100ls. Bet sheit tas ir normali.
Un nav jau tik traki, ka te viss ir pretiigs, fujj, pee kakka. :D Ir daudz kas loti gards un baudams.
Bet par maizi runajot.. Var nopirkt loti gardu rupjmaizi.
Heh, jaam par bernudarziem un skolam butu verts uzcept rakstu. :D