local-stats-pixel fb-conv-api

Apciemojot Černobiļu.124

1281 14

Tātad raksts kā pāris žurnālistu no ASV devās apciemot Černobiļu. Lai vispār iekļūt šajā tā sauktajā aizliegtajā zonā ir nepieciešama speciāla atļauja. Bet vai jūs vispār velaties šādu atļuju iegūt? emotion

Lai jauka skatīšanās ceru ka nebūs redzēts. :))

1281 14 124 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 124

0/2000

Vismaz kādas jaunas bildes nevis atkal un atkal vecās, un interesanta informācija :) 

3 0 atbildēt

Nekādas speciālas atļaujas nav vajadzīgas, jebkurš tūrists var tur braukt. Starp citu, neliela apkārtnes vēsture: sāka būvēt AES, tuvāko pilsētu sauca par Černobiļu, tāpēc arī AES nosauca par Černobiļas AES, pēc tam uzcēla pilsētu netālu no Černobiļas AES un nosauca to par Pripjatj (latviskoju fonētiski, jo nezinu, kā ir oficiāli). Reāli Černobiļas AES notikumi pārsvarā iespaidoja AES un Pripjatj, bet Černobiļa ir patālu no šīm vietām un īstenībā nav saistīta ar radioaktivitāti (protams, ir radioaktivitāte, bet apmēram tāda pati, kā, piemēram, Kijevā). Cilvēki vienmēr piemin Černobiļu, kā AES katastrofu, bet līdz Černobiļai baigais gabals, arī visas bildes šai rakstā ir no Pripjatj.

   

2. Idioti ir tie "mākslinieki", sabojā vēsturiskus objektus. Pareizi ir, ka vandāļus nelaidīs klāt. Pirms kādiem 5 gadiem šis kultūras centrs nesa pavisam citas emocijas, bet tagad ar tiem ķēmiem virsū...

   

5. Starp citu, metāla konstrukcijas atrakciju parkā ir visvairāk radioaktīvie piekšmeti visā Pripjatj pilsētā.

   

17.-18. 30km (kas skaitās radioaktīvā zona, kas (attālums) ir izsūkts no pirksta un zinātniski tam nav nekāda pamatojuma) rādiusā ap Černobiļas AES ir vairāki ciemi ar kādiem 10-30 iedzīvotājiem katrā. Visur veci cilvēki, tāpēc viņi vairs neuztraucas, ka radioaktivitātes dēļ nevarētu būt bērnu vai arī viņi mirtu agrāk. "Te ir mūsu mājas. Kur mēs iesim?"

     

Nedaudz atkāpšos no šī raksta. Kāds man pazīstams cilvēks (viņam ir oficiāls likvidatora statuss) stāstījis, kā viņa sieva strādāja Kijevā kaut kādā universitātē par pētnieci, tai brīdī viņa pētīja kaut kādu materiālu radioaktivitāti. Klāt bija pieliktas tās "plēves", ko parasti izmanto rentgenos (vai arī līdzīgas tām). Viņa atnāk svētdien uz darbu tā fiksi uzrakstīt novērojumus un te pamana, ka tās "plēves" ir pilnīgi izstarotas, kas no tiem materiāliem ir vienkārši neiespējams.

 

Kad vakarā uz mājām (komunālais dzīvoklis) pārnāca kaimiņš, milicis, viņš pastāstīja, ka bija notikusi kaut kāda avārija uz AES un viņus, miličus, aizstiepa uz turieni skatīties kaut ko (neiedevuši nekādus aizsargtērpus, neko). Tad nu uzreiz skaidrs bija, kāpēc tās "plēves" bija izstarotas un ka pat Kijevā radiācijas līmenis bija nenormāli liels. Man pilnīgi zosāda uzmetās, klausoties šo stāstu.

 

 

4 1 atbildēt

Nesen te bija viens cits raksts par Černobiļu. Garš tekts, bet interesanti palasīt, ka uz asfalta radiācijas nav, bet ja iekāpj zālē, tad tev beigas! +++ :)

3 0 atbildēt

es tur gribētu aizbraukt

2 0 atbildēt

Tā pilsēta, kas ir tieši blakus Černobiļas AES, ir Pripjata, nevis Černobiļa. Černobiļa atrodas kādus 15 km tālāk.

2 0 atbildēt

Hanna labi nopaelna par gigantdārzeņiem. emotion

2 0 atbildēt

Vispaar chernibilja ir tieshi taa AES, a pilseeta kura tiek te raadiita ir Pripete! 

1 0 atbildēt

Es tur bez 5 cm bieza terpa man liekas nerādītos.

1 0 atbildēt

baigi labas, žēl tikai, ka maz.

1 0 atbildēt

Paldies labs raksts, patika, ka zem bildēm skaidrojumi. Lai gan lielākoties esmu redzējis jau bildes, bet tāpat labi +

1 0 atbildēt

laikam tiesaam jauka pilseeta bijusi...

+ tantinjai par drosmi, tur paliekot:)

1 0 atbildēt

Esmu viens no tiem, kuri grib tur aizbraukt. Staigāt pa tādu spoku pilsētiņu būtu visai interesanti. :)

1 0 atbildēt

laikam staigāt pa pamestu pilsētu būtu ļoti nepatīkami itkā būtu viens pats visā pasaulē, bet es gribētu to redzēt savām acīm

1 0 atbildēt

ČernoBĻA. emotion

1 0 atbildēt

10 . Nez kāpēc CALL OF DUTY 4 atgādina ! emotion

1 1 atbildēt

Cik var gruzīt to černobiļu ? :D

0 0 atbildēt

Mēs ar vienu draugu Andreju arī domājam pēc kāda laiciņa paskatīties, kā tur un kas tur.

Kā vsp var dabūt atļauju.

Pa TV jau sen rādija, ka apsargiem iedot pelmeņus, balto 0.7 un kādu smēķi un tiec iekšā. ^^

0 0 atbildēt

gribētu uz turieni aizbraukt, visu apskatīt dzīvajā, bet , protams, ievērojot visus drošības pasākumus.  par rakstu... ļoti interesants, man patika, viennozīmīgi + :)

0 0 atbildēt

Pēc bildēm gan šķiet, ka tā ir tuvākā pilsēta Černobiļai - Pripeta (Pripyat). Varat pat pagooglēt. ;)

0 0 atbildēt

tās visas traģiskās bildes ar pamestiem priekšmetiem ir tādas uztaisītas. Kaut kur redzēju filmu, ka vienkāršī daudzie ārzemnieki no tiem prieksmetiem veido kompozīcijas, lai izskatītos traģiski. Šajā gadījuma- atvērtā burtnīca....

0 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »