local-stats-pixel fb-conv-api

Vairāki cilvēki šonakt ziņojuš lidojošu objektu debes184

976 50

Vairāki cilvēki šonakt VUGD ziņojuši par milzīgu, spilgtu, lidojošu objektu debesīs

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) šonakt no plkst.2.30 līdz plkst.4 saņemti zvani no četrām dažādām vietām Latvijā ar informāciju par spilgtu, kustīgu gaismu debesīs, aģentūrai LETA pastāstīja dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Bunkše.

Pirmais ziņojums saņemts ap plkst.2.40 - kāds vīrietis, braucot pa Jūrmalas šoseju Rīgas virzienā, redzējis debesīs spilgtu, kustīgu gaismu, kas virzījusies Rīgas jūras līča virzienā.


Kā aģentūrai LETA pastāstīja notikuma aculiecinieks Reinis Pētersons, viņš pirms trijiem naktī kopā ar vēl kādu personu automašīnā braucis pa šoseju virzienā no Jūrmalas uz Rīgu un vietā, kur tradicionāli pār šoseju veidojas miglas zona, mašīnas salonu piepildījis spilgti zils apgaismojums.

«Kādas divas trīs sekundes likās, ka nelielā attālumā pārgāja pāri milzīga komēta vai asteroīds - pat nezinu, kā to nosaukt - un aizgāja virzienā uz Skandināviju. Tajā brīdī, kad es ieraudzīju to komētu, man bija abas divas kājas uz bremžu pedāļa, jo asteroīds bija tik liels, ka es gaidīju, ka būs triecienvilnis vai kas tamlīdzīgs. Grūti uzburt tā brīža emocijas,» aģentūrai LETA satraukti stāstīja Pētersons.

«Protams, mēs piezvanījām uz 112 un pateicām. Stādījos priekšā, ka esmu kaprālis Pētersons no Zemessardzes, lai cilvēki nedomātu, ka es esmu kaut kāds «Tele2» reklāmas aģentūras cilvēks, bet viņi teica, ka līdzīgi zvani jau ir bijuši pirms tam,» uzsvēra Pētersons. «Kaut ko tādu dzīvē nebiju redzējis,» atzina zemessargs.

Bunkše norādīja, ka līdzīga informācija saņemta no vēl trim dažādām vietām Latvijā, liecina VUGD dispečeru apkopotā informācija. Par spilgtu, kustīgu gaismu VUGD ziņojuši iedzīvotāji Mārupē, Ķeguma novada teritorijā Tomē, kā arī Meņģelē, Ogres novada teritorijā.

Tā kā VUGD nav saņemta papildus informācija, ka gaisma būtu piezemējusies vai kaut ko aizdedzinājusi, VUGD pieņēma šos zvanus, bet uz notikuma vietu neizbrauca.

Iedzīvotāji glābējiem zvanījuši un interesējušies, kas ir gaismas avots, taču VUGD šāda izskaidrojuma nav, atzina Bunkše.

976 50 184 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 184

0/2000

būtu zinājusi ka jāskatās uz debesīm būtu čolējusi visu nakti:) ap to laiku vēl negulēju bet neko nedzirdēju un neredzējuemotion visu jautrību palaidu garāmemotion

5 0 atbildēt

gan jau Viņi eināru cenšas mājas aizvest :D

5 1 atbildēt

Tatad, mēs ar draudzēnēm bijām Aizkrauklē, tusejām, arī bija izgaizmotas visas  debesis, tas ilga vairākas sekundes.

No sākuma ar meitenēm nobijāmies, un ieskrējām iekša, jo palika nedaudz neomulīgi, turklāt bija runas vēl par to pasaules galu, kuram uz dažam minūtēm ari noticēju, bet beigās pasmējāmies un gājā m ārā pabeigt cept šašlikus :D

P.S. Tas manuprāt atkārtojās vairākas reizes, jo kad pirmstam biju iekša uz loga pusi paskatoties varēja redzēt vairākus zibšņus, no sākuma domāju, ka draugi kaut ko fotogrāfā ar kaut kādu mega kruto zibspuldzi, pēctam sāku domāt, ka tas ir zibens, tačunegaiss netika solīt laiak zīņā, pēctam vēl skatījāmies meteo.lv  , takā baisa padarīšana.

4 0 atbildēt

tur lidoja vakardienas pastardiena :D

4 0 atbildēt

Varēji jau saviem vārdiem uzrakstī nevis Copy Past no apollo

4 0 atbildēt

viss pārkopēts. pat hyperlink nevar noņemt. emotion

4 0 atbildēt

Viņi gribēja mums uzbrukt bet dzirdot ka esam pārcietuši 3 pasaules galus nobijās un aizbēga emotion

4 0 atbildēt

Forši rīt uzzināsim ka tas bija LMT.

4 0 atbildēt

Es arī redzēju, naktī kad pastaigājos. Iszskatījās visai skaisti (: 

3 0 atbildēt

Nu drusku ir dīvaini, ka šādas lietas notiek tieši šādā datumā.. emotion

3 0 atbildēt

jā :D šodien bija tāds dīvais gadījums vaļā bija balkona durvis un dzirdēju tādu skaņu tikā nosēstos lidmašīna ļoti skaļu izgāju uz balkona paskatīties nekā nebija :D pēctam aizgāju uz virtuvi un ieraudzīju ka māte groza rādio meklē frekvenci LR2 :D tā biju sabijies pēctam toalete bija jāapmeklē :D

3 0 atbildēt

5dien braucu uz klubu ap 1.naktī. Ejot lejā uz mašīnu, paskatījos padjezdā pa logu un REDZĒJU 3 spilgtas gaismas, kā milzīgas zvaigznes... diemžēl saskatīt nepaspēju, bet aizvien nevaru iedomāties kas tas varētu būt ..

3 0 atbildēt

http://www.youtube.com/watch?v=8CtD5vwraCc

 

Te ir pieradijums, kas notika 2 naktiii

2 0 atbildēt

Kautkas notiek ko mums nevaidzētu zināt emotion

2 0 atbildēt

tak vakar prosta pasaules gals bija,tur tak teica ka 2%debesīs nokļūs,tatad secinam ,ka mēs te vel esam tātad nesam tie 2% un tagad sanak ka mēs esam tie 98% grēcigie un mūs vienkārši  pieskata lai izdomātu kādu bargu sodu

2 0 atbildēt

Interesanti ++++

2 0 atbildēt

nez kas tas bija?emotion

2 0 atbildēt

Labs raksts tiešām, + no manīm !

2 0 atbildēt

Mūsu mīļie draugi mūs pabaidija emotion

2 0 atbildēt

es arī redzēju:) Tā bija komēta

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »