local-stats-pixel fb-conv-api

Elektrošoka pistole - Taser X2611

27 7
ASV kompānija «Taser ® International» ir pasaules līderis individuālo elektronisko neletālo ieroču konstruēšanā, ražošanā un izplatīšanā. Kompānija dibināta 1993. gadā, un tās pirmais nosaukums bija «Air Taser» ®, kas atbilda tās pirmajam izstrādājumam — neletālai elektrošoka pašaizsardzības ierīcei. Šodien tā savus izstrādājumus eksportē uz vairāk nekā 60 valstīm. Liela daļa vardarbīgu konfliktsituāciju neprasa letāla spēka vai ieroču lietošanu to atrisināšanai, taču šajos gadījumos nav iespējams pilnībā aizsargāt sevi no agresīvas personas darbības. Efektīvi neletālie ieroči palielina policijas darbinieku un aizturamo personu drošību, saglabā dzīvības, ļauj izvairīties no ilgstošiem un nepatīkamiem tiesas procesiem un uzlabo sabiedrības attieksmi pret spēka struktūrām.

Kā jau liecina ieroča nosaukums, izejas jauda ir 26 vati, taču ģenerētā impulsu forma ir nedaudz atšķirīga un nodrošina efektīvāku iedarbību. Korpusa forma veidota, lai samazinātu gabarītus un atvieglotu pārnēsāšanu. Vienīgās kustīgās daļas ir mēlīte un abpusējā drošinātāja svira. Garums ar ielādētu kaseti — 18 cm, augstums — 8 cm, biezums — 3,3 cm, masa — 270 grami. Korpusu izgatavo no melna, dzeltena vai caurspīdīga plastikāta ar uzlikām. Tiek izmantotas klasiskās tēmēšanas ierīces ar graudu un tēmēkļa plāksni. Bez tām ir uzstādīts arī 650 nm lāzera tēmēklis un diodes lukturis.

Slēdzis, kas atrodas tēmēkļa plāksnes priekšpusē, ļauj izvēlēties vienu no četriem mērķa apstarošanas veidiem — lāzers un lukturis, tikai lāzers, tikai lukturis, lāzers un lukturis izslēgti. Pret šāvēju ir pavērsts divciparu šķidro kristālu displejs, kurš informē par bateriju izlādi, aprēķina atlikušo darba sekunžu laiku, sistēmas diagnosticēšanas rezultātus, laiku un ieroča sistēmas temperatūru. Brīdī, kad drošinātāja svira tiek nospiesta apakšējā stāvoklī, ierocis ir gatavs darbībai.

X modeļiem nav paredzēta lietošanas datu reģistrācija, taču tiem rokturī ievietojamā bateriju bloka vietā līdzīgi kā kaujas pistoļu aptvere tiek pievienots modulis «Taser» CAM, kas sastāv no baterijas un miniatūras videokameras, kuras atmiņa ļauj veikt ierakstu līdz 1,5 stundām. Ierakstu nolasa ar datora palīdzību.

Tiek paredzēta iespēja pievienot arī dažāda veida kronšteinus papildu tēmēkļu uzstādīšanai, tomēr šādā gadījumā «Taser» X 26 zaudē savu galveno priekšrocību, proti, mazos gabarītus. Turklāt tuvās distancēs papildu tēmēšanas ierīču izmantošana nav lietderīga. Paredzēts policijas vajadzībām, civilpersonām netiek pārdots.
27 7 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
iespaidīgs verķis... arī manuprāt ļoti sāpīgs
2 0 atbildēt
ko nu?
2 0 atbildēt
labaiss... emotion
2 0 atbildēt
emotion emotion emotion Es arī tādu gribu !
2 0 atbildēt
jauns veds kā nomest svaru :D njem un kraties kamer paliksi tievs :p un pat nevajadzēs pipūlēties :D vienkārši nāksies to darīt :p
2 0 atbildēt
Zel vienigi, ka tas neiedarbojas uz realu cilveku masu uzreiz!! emotion butu pasargati no visadiem urlikiem!! emotion
2 0 atbildēt
emotion really bad days for gangstas!
1 0 atbildēt
Bļin, es tādu gribu...
1 0 atbildēt
es arii gribu
1 0 atbildēt
Pf....lodes letakas!
1 0 atbildēt
labs stroķis priekš maniakiem emotion
1 1 atbildēt