local-stats-pixel fb-conv-api

Dziesmas labiem mērķiem3

22 1

Mūzika ir varena - tā var celt spārnos, bet var arī iegrūst dubļos... tā var iznīcināt, bet var arī glābt. Paklausīsimies dziesmas, kas skan labiem mērķiem - labdarības dziesmas.

1. "We are the world" - pati zināmākā labdarības dziesma. 1985.gadā to sarakstīja Maikls Džeksons un Laionels Ričijs, lai vāktu naudu Āfrikas iedzīvotājiem. Tā ir visu laiku pārdotākais singls (20 miljoni kopiju) un līdz 2009. gadam tika savākti 63 miljoni dolāru. Dziesmā piedalījās gan mūziķi, gan aktieri, gan tolaik populāri sabiedrības locekļi, kuri apvienojās zem nosaukuma USA for Africa. Dziesmas solodaļas dziedāja Maikls Džeksons, Stīvijs Vonders, Laionels Ričijs, Pols Saimons, Kenijs Rodžers, Džeims Ingrems, Tīna Tērnere, Billijs Džoels, Daiena Rosa, Dionna Vorvika, Villijs Nelsons, Kenijs Logins, Brūss Springstīns, Sindija Laupere, Rejs Čārlzs, Bobs Dilans, Stīvs Perijs (Journey solists), Hjuijs Luiss. Korī savas balsis pieplusoja Džeksonu ģimene - Džekijs, Latoija,Rendijs, Marlons un Tito, Bobs Geldofs, aktieri Dens Ekroids un Beta midlere, Lindsijs Bakinghems no Fleetwood Mac u.c.
2010. gada februārī dziesma piedzīvoja atdzimšanu - šoreiz ar citiem izpildītājiem un citu labo mērķi (Haiti zemesstrīcē cietušo atbalstam).

2. "Do they know it's Christmas?" - šī dziesma tika sarakstīta lai savāktu līdzekļus Etiopijas badacietējiem. Dziesmas vēsture īsumā ir tāda: 1984. gada rudenī Bobs Geldofs tīri nejauši redzēja kādu BBC reportāžu par Etiopijas badacietējiem. Viņš ziedoja naudu un tai pat laikā izdomāja, kā piesaistīt vēl vairāk līdzekļu. Viņš sazvanījās ar savu draugu Midžu Jūru no grupas Ultravox un tā abiem sadarbojoties tapa šī dziesma. Dziesmu izpildīja Band Aid dalībnieki - Lielbritānijas un Īrijas mūziķi: Bono un Adams Kleitons (U2), Fils Kolinss (Genesis), Bobs Geldofs (Boomtown Rats), Pols Jangs, Džordžs Maikls (Wham!), Stings (Police), Deivids Bovijs, Bojs Džordžs (Culture Club), Pols Makartnijs, Džūls Holands (Squeeze), Holijs Džonsons (Frankie goes to Hollywood), Pols Vellers (Jam) kā arī Duran Duran, Spandau Ballet, Bananarama, Big Country un Status Quo pilnos sastāvos.

Dziesma ir piedzīvojusi vairākas koverversijas. Viena no tām tapa 2004. gadā ar mērķi vākt ziedojumus Sudānas reģiona Darfūras iedzīvotājiem.

3. "Perfect day" - šo dziesmu "The Velvet Underground" dalībnieks Lū Rīds sarakstīja tālajā 1972.gadā. 1995. gadā to pārdziedāja Duran Duran ( man ļoti patīk šī versija) un 1996. gadā dziesma tika iekļauta kulta filmas Trainspotting skaņu celiņā. 1997. gadā tika ierakstīta labdarības versija pasākumam BBC Children in Need. Dziesma savākusi 3,3 miljonus dolāru. Dziesmu iedziedāja Bono, Deivids Bovijs, Eltons Džons, Sjūzana Vega, Hjū no Fun Lovin' Criminals, Aiens Broudijs no Lightning Seeds, Brets Andersons no Suede, Šeins Makgovans, Lorija Andersone u.c. (skaties video- tur ir visu izpildītāju vārdi)

4. "Tears are not enough" - šī dziesma ir tāds kā kanādiešu atbildes gājiens amerikāņiem (USA for Africa) un eiropiešiem (Band Aid). To 1985.gadā iedziedāja Kanādas mūziķi, kuri apvienojās zem nosaukuma Northern Lights. Mums, šķiet, pazīstamākie no viņiem ir Braiens Adams un Nīls Jangs. Dziesmas mērķis- savākt naudu Etiopijas badacietējiem - realizējās. Tika savākti 3,2 miljoni dolāru. Desmit procenti no ienākumiem tika novirzīti Kanādas labdarības organizācijām, kas organizē zupas virtuves un bezpajumtnieku patversmes.

P.S. - dievinu šos 80.gadu video. Visi tik jauni, visiem dīvainas, uzkasītas frizūras un gari mati!!! emotion









22 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

"Perfect day" vislabāk patīk Duran Duran izpildījumā. Raksts pa pirmo.

0 0 atbildēt

do they know it's Christmas man vislabāk patīk, bet we are the world jau atklausīta. noteikti ir vairāk šādu dziesmu, tas tikai mans pieņēmums, bet malacis +

0 0 atbildēt

A kur La La La (Brazil 2014) Šakira

0 0 atbildēt