local-stats-pixel fb-conv-api

Varenākie karotāji senās pasaules vēsturē14

Šajā rakstā es pastāstīšu par 8 varenākajām karotāju armijām senās pasaules vēsturē. Viss būs sakārtots augošā secībā, bet protams, katram domas un uzskati var būt dažādi par secību. Ceru, ka būs interesanti.

Ja ir vēl kādi ieteikumi, papildināšu emotion

86 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

par tiem vikingiem .. daudzviet eiropā bija atrodams teksts "dievs pasargi mūs no kuršiem"

10 1 atbildēt

Romiešu legions nesastāvēja no bagātiem iedzīvotājiem. Jā, romiešu armijā sākumā gan dienēja dižciltīgie, taču pēc kaunpilnām kaujām ar Hannibalu (kauja pie Kannas), kad no 80000 romiešu karavīriem nogalināti tika 50000. Un kauja pie Arausio (Arausio), kad visi no 80000 romiešu armija tika iznīcināta. šīs kaujas lika reformēt romiešu armijas sistēmu, un to veica Marius. Tika izveidotie tie saucamie leģionāri kurus mēs tagad pazīstam, un kurā dienēt varēja arī plebeji, jo Roma apgādāja viņus ar bruņojumu, pēc dienesta viņi varēja dabūt zemi iekarotās zemēs.  

6 0 atbildēt

Ļoti labs raksts, nesaprotu, ko te daži komentāros ņemās. Viss ir aprakstīts pietiekami interesantā un vienkāršā veidā, lai būtu viegli lasīt. Jāatzīst, ka es visu šeit izlasīto informāciju jau zināju, un pats kādreiz biju domājis izveidot tāda veida rakstu, bet Tu pasteidzies pirmaisemotion

3 0 atbildēt

par tiem nežēlīgajiem latviešu vikingiem...cool story bro.

3 1 atbildēt

interesanti!

1 0 atbildēt

malacis

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt