local-stats-pixel fb-conv-api

Van Goga gleznas var izzust4

Vincenta Van Goga gleznas zaudē krāsu.

Starptautiskā zinātnieku grupa, kuru vadīja Koens Jansens un otrs vadītājs, rīkoja īpašu ķīmisko analīzi , ka zelta krāsa (hroma dzeltenais), kas mākslinieka gleznas darīja spilgtākas, saulaināku noēnojumu, izzudīs no tiešiem saules stariem.

Tika konstatēts, ka saules ultravioletie stari, tiek cauri lakai, liekot hromam izjukt , atjaunoties, pārveidojot to no Cr(VI) par Cr (III). Ir plānots izveidot speciālus nosacījumus, saskaņā ar kuriem hroms maina savu valenci (ķīmisko elementu atomu spēja pievienot noteiktu skaitu cita elementa atomu (pieņemtā valences vienība ir ūdeņraža vērtība, kas vienmēr ir 1)) un (līdz ar to krāsu), un par cik tas ir atgriezeniski, lai nākotnē novērstu krāsu izmaiņas Van Goga gleznās.

Par Van Gogu :

Vinsents vanGogs bija nīderlandiešu gleznotājs,postimpresionisma pārstāvis. Kopumā van Gogs radīja vairāk nekā 2000 darbu, to skaitā 900 gleznu un 1100 zīmējumu un skiču. Savus slavenākos darbus viņš radīja pēdējo divu dzīves gadu laikā. Tiek uzskatīts, ka van Gogs būtiski ir ietekmējis 20. gadsimta mākslu, tostarp ekspresionismu un favovismu.

Reklāma
Reklāma
68 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://topnews.ru
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000

Kur tad Van Goga Saulespuķes? Tā, manuprāt, ir vispopulārākā viņa glezna... :)

1 0 atbildēt

tās rozes taču tagad ir zaudējušas krāsu...emotion Kādas diez izskatījās pirms ~100 gadiem

0 0 atbildēt