local-stats-pixel fb-conv-api

Radiācija12

216 11

Radiācija iedveš šausmas un bijību vai vismaz cieņu jebkurā, kurš kaut cik izprot, kas tā tāda radiācija ir. Taču radiācija pati par savi ir tik episka lieta, ka to apvij daudz un dažādi mīti, kuri iespējams nav nemaz tik patiesi. Šajā rakstā es nemēģināšu atspēkot visus mītus, bet sniegšu plašāku ieskatu par radiāciju.

Pastāv divu veidu radiācija, jonizējošā un nejonizējošā. Nejonizējošā radiācija parastam cilvēkam nav radiācija, jo sevī ietver gan redzamo gaismu, gan mikroviļņus, gan radio viļņus un pat siltuma starojumu. Kas mūs interesē vairāk ir jonizējošā radiācija, jo tā ir daudz bīstamāka par nejonizējošo.

216 11 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Izglītojoši :)emotion

7 0 atbildēt

pašlaik diezgan aktuāla tēma dēļ japiņiem...

3 0 atbildēt

Pērku svinu, būs jāuztaisa patvērums emotion

2 0 atbildēt

Raksts tiešām ir labs, bet vai sanāk, ka es vairs nevaru satusēt ar saviem draugiem akmeņiem nesaķerot vēzi?

1 0 atbildēt

ooo super raksts emotion

0 0 atbildēt

ja kas alfa daļiņa teorētiski ir visbīstamākā, viņa vnk nespēj piekļut klāt attiecīgajiem ķermeņiem sava izmēra dēļ.

0 0 atbildēt

Ļoti interesants raksts! Viena lieta kas man interesē ir sekojoša, biju kautkur pa ausu galam dzirdējis, ka dabīgi blondiem cilvēkiem esot krietni lielāka izturība pret radiāciju. varbūt kāds kautko līdzīgu ir dzirdējis un var mani apgaismot kā tad īsti ir.(neesmu blonds vienkārši interesē)

0 0 atbildēt

Būtu labi ja tu arī izveidotu rakstu par staru slimības ārstēšanu (ja tāda pastāv, neesmu izglītots šaja jomā), vai ko cilvēks pats var darīt ja ir aizdomas par radiācijas uzņemšanu, teiksim tīri toerētiski :D

0 0 atbildēt

Labs raksts.

0 0 atbildēt