local-stats-pixel fb-conv-api

Mērfija likumi - vēsture.4

82 1

Gandrīz visi zinām, kas ir Mērfija likumi... bet kā tie ir radušies, kāpēc?

Mērfija likums piedzima pavisam nejauši ASV gaisa spēka bāzē 1949. gadā. Bāzē darbojās censonis, vārdā Edvards A. Mērfijs, kas pildīja savas bāzes inženiera pienākumus. Projekts, pie kā Mērfijs strādāja, bija visai interesants – viņi pētīja, cik strauju ātruma samazināšanos cilvēka ķermenis spēj izturēt.

Kādu dienu izmēģinājums nevarēja notikt, jo ierīce, ar ko veica testus, nedarbojās. Mērfijs pēc ilgas meklēšanas atrada vainu, proti, kāds bija nepareizi saspraudis vadus. Mērfijs bija pamatīgi nokaitināts, viņš uzšāva pāris verbālos zibeņus atbildīgajam par tehniku un kaut kur pa starpai izteica: „Ja ir veids, kā izdarīt kaut ko nepareizi, viņš to atradīs.” Tas arī bija viss, ko Mērfijs izdarīja sava likuma tapšanā.

Par tehniku atbildīgais vīrelis mīlējis dažādus izteicienus pierakstīt, kas viņam likušies ievērības cienīgi. Viņš zem katra teikuma parakstījis – Mērfija likums. Vēl vēlāk dakteris, kas pats sēdējis šinī aparātā, kad tika veikti izmēģinājumi, preses konferencē stāstīja, ka viņiem šis pētījums izdevies bez jebkādām ķibelēm, jo viņa komanda esot rēķinājusies ar Mērfija likumu un darījusi visu, lai to apietu. Šis pa jokam izmestais teikums aizķērās kāda aviācijas ražotāja ausīs, un jau pavisam drīz šis likums tika izmantots visās aviācijas reklāmās ASV. Tas tika citēts televīzijā un avīžu rakstos. Likums bija dzimis.

Šeit būs daži likumi no viņa krājuma:

► Nekas nav tik viegli, kā izskatās.

► Viss aizņem vairāk laika, nekā Tu domā.

► Ir svarīgi strādāt komandā, jo tas dod iespēju novelt vainu uz kādu citu.

► Ja kurpe der, tā ir neglīta. Ja tev tā patīk, nebūs tava izmēra.

► Jo vairāk esi gatavojies eksāmenam, jo mazāk saproti, kura ir pareizā atbilde. Pārskatot piezīmes pirms eksāmena, visnozīmīgākās no tām būs nesalasāmas.

► Kad esi nolēmis izslēgt radio, sāk skanēt tava mīļākā dziesma.

► Jebkura horizontāla virsma tiecas uzkrāt nevajadzīgus niekus..

► un blā blā blā

82 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.pasaule.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Ha! beidzot zināšu kas tas tāds- Mērfijs! :)

Tie viņa likumi tiešām ir tīrākā patiesība! :D

4 2 atbildēt

Viņu ir daudz tie likumi....ierakstot blā blā blā...kaut kā  noniecini viņus....neraksti ja neinteresējies par to tēmu...

5 4 atbildēt

👍

0 0 atbildēt