local-stats-pixel fb-conv-api

Megabūve toreiz...58

1160 5

Mūsdienās, kad visas celtnes un projekti kļūst ar vien milzīgāki neviens jau nenovērtē kā bija toreiz, kad varbūt arī tavs vectēvs piedalījās tā laika milzīgākās būves celtniecībā.

Šajā rakstā esmu apkopojis Krievijā (toreiz PSRS) būvēta HES (pašlaik to sauc par Žigelovskii HES) tapšanu, no tīriem upes krastiem līdz tā laika mega būvei.

Fakti, informācija, bildes.

Bildes liku diezgan daudz un informāciju centos atstāt tikai interesantāko un svarīgāko, lai nenogarlaikotu un maksimāli ieinteresētu jūs.

Ceru patiks.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3 »
1160 5 58 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 58

0/2000

Interesanti emotion

50 0 atbildēt

Ieskati vēsturē, forši. emotion

33 0 atbildēt

Ir divas vasaras pa Pļaviņu Hesu šancēts,tur jau viss likās liels un priekš tiem laikiem hvz kā uzbūvējams,bet nu šis vel senāk celts emotion

18 0 atbildēt

Iepriekš domāju, ka kreivu tehnika un būves ir pilnīgs mēsls, bet izlasot šo rakstu saprotu, ka viņi var uzbūvēt arī kautko kvalitatīvu!

14 4 atbildēt

ir pāris lietas kas PSRS bij tomēr baigi labi pārdomātas, piemēram cietumnieku izmantošana, ideāls varjants, lai padarītu jebkuru projektu lētāku, nevis tagad mēs runājot par bērnu slepkavām izvarotājiem utt. runājam par viņu Cilvēktiesībām.., a tā ja uztaisi mēslus davia strādā valsts labā un dod vismaz kaukādu labumu, nevis sedi uz kakla...   Un neticu ka piemēram tagad latvijā mēs spētu kau ko tik sarež''gītu uzbūvēt jo paskatieties cik jau mums izmaksāja viens tilts pār daugavu.:) Es protams Esu par brīvu Latviju.. bet ir lietas no ka velti cilvēce ir atteikusies.

Par rakstu pluss

10 1 atbildēt

Tā neko mazās turbīnītes. emotion

10 1 atbildēt

Tiešām ļoti interesanti ,bet daudzi no mūsdienu jaunatnes neko šādu nelasa :( Skumji

Pluss tev emotion

8 2 atbildēt

Raksts izveidots ļoti diplomātiski, plus jau vien par to.....emotion

Beidzot arī kaut kas sakarīgs parādās spoku sadaļās......emotion

5 0 atbildēt

lūdzu vel šādus rakstus.

bija labs

3 0 atbildēt

Mums jau arī ir HESa celtniecības pilsēta,tagat-Aizkraukle,-krievu laikos-Stučka!Tagad nezinu,bet agrāk visai krimināla pilsēta...

2 0 atbildēt

Ceļot! Rīgas HES arī tika izveidota betonā rūpnīca. Rīgas HES ir viss dārgakais no kaskādes.

Ķegums ir uzcelts principā uz dabas resursiem. Zīmīgi ka pabeidzot Ķeguma HES - Latvijas laika bija tā ka jo vairāk patērē enerģiju jo tev tā lētāka. Mūsdienās kautkā ir otrādi. Palu laikā principā varētu dot elektrību par velti, ja LV vadība kaut vai mazliet domātu par savu tautu un valsti. viss ir sadirsts tik tāl ka vairs nav ko teikt. 

2 0 atbildēt

viss pēc kara tika būvēts ar salaupīto zeltu un naudu

1 0 atbildēt

Toreiz Megabūve.

Tagad apzīmēts grauzts. Žēl, ka mūsdienu jaunatnes izspratne ir daudz savādāka nekā agrāk. Bet + par interesantumu.

2 1 atbildēt

gribētu uzzināt kā izskatījās Vieta kur agrāk bija mājas, bet tagad Daugava? interesanti emotion +

1 0 atbildēt

Gan jau, ka, berot to aizsprostu no betona piramīdām, klāt piemeta arī kādu no tiem autiņiem (starp citu KRAZ)....emotion

2 1 atbildēt

Man patīk šādi raksti, tikai žēl ,ka daudzi jaunieši par vēsturi vispar neinteresējas, bet aprobežojas ar primitīviem komiksiem un jēliem rakstiem.

+ no manisemotion

1 0 atbildēt
DmS avatarsDmS

tas, ka izmantoja cietumniekus būvniecībā ir tikai pareizi

diemžēl pie mums Latvijā cietumnieki nenes nekādu labumu un daļa no maniem nodokļiem aiziet pusdienām cilvēkiem, kuri nedod nekādu labumu

2 1 atbildēt

Drošības tehnikā augstā līmenīemotion

0 0 atbildēt

žigolevskaja piva ;D +

0 0 atbildēt

Palabo skaitļu datus, liekas, ka nav pareizi. Teiksim, Rīgas HES to 10 miljonus kWh ar maksimālo jaudu var saražot ~25 stundās.

0 0 atbildēt