local-stats-pixel fb-conv-api

Kas nolādēja Šarnhorstu?5

114 4

Spoki.lv Šis rakts ir pilns ar faktiem par vareno kuģi Šarnhorstu un to lielakajiem nosēpumiem, ceru ka arī noderes dzīve vai macības. Zinu ka parak gari , bet pacenšāties izlasit līdz galam.

114 4 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Jo vairāk lasu šeit rakstus par vēsturi, jo vairāk brīnos no kurienes tiek ņemti dati par tiem vai citiem notikumiem? 

Šarnhorsts bija no tā saucamo Ā.Hitlera "kabatas linkoru" klases. Par tiem sauca Vācijā starpkaru periodā uzbūvētos kaujas kuģus, kas pēc saviem tehniskajiem datiem atbilda kreiseru tipam, bet pēc bruņojuma linkoriem (ideja tāda, ka šādi kuģi varēja aizbēgt no tiem, kas bija bruņoti labāk, bet bija spēcīgāki par tiem, kas tos varēja panākt). Šarnhorsts bija liels un spēcīgs kuģis, bet ne gigantisks. Salīdzinot vācu Bismarks un Tirpics bija 41 000 t, nemaz nerunājot par japāņu Jamamato ar 72 000 t. 

Tāda "pasaules lielākā līnijkuģa Brēmene" nekad nav bijis.

Un no kurienes šādi dati par Šarnhorsta bojāeju vispār nav skaidrs. Kuģis tika nogremdēts pie Nordkapa, kas ir Norvēģijas ziemeļos. Šarnhorsts bija vācu flotes sastāvā, kas uzbruka Sabiedroto polārajiem konvojiem, bet britu Admiralitāte bija atšifrējusi vācu ziņojumus un sagatavojās šim uzbrukumam. Briti rīta kaujā no sākuma sabojāja Šarnhorsta radara ierīci, kas noveda pie tā, ka Šarnhorsts bēgot no britu flotes "uzskrēja" britu linkoram Duke of York, kas to spēcīgi sašāva un vēlāk tās pašas dienas vakarā jau Šarhorstu piebeidza britu mīnukuģi kopā ar Duke of York. Briti no ūdens izcēla 36 Šarnhorsta jūrniekus, tā ka 3-4-5 punkti ir maigi izsakoties nepatiesi.

11 0 atbildēt

Interesanti palasīt,labs darbiņš! emotion

5 0 atbildēt

LOL es tikko nosūtiju uz apstiprināšanu rakstu par kuģa katastrofu,un domāju ka tu tādun pašu rakstu ielikixD

1 1 atbildēt

opāāā paldies Ulrihs ta varētu padomāt, ka te neviens no spocēniem vēsturi nezin .... Šarnhorsts patiešām bija labs "kabatas līnijkuģis" bet nekas arī vairāk ...

0 0 atbildēt