local-stats-pixel fb-conv-api

Daži mīti par asins ziedošanu13

Bieži vien tieši nezināšana, aizspriedumi, maldinoša informācija ir iemesls, kādēļ daudzi cilvēki ir izdarījuši izvēli -neziedot asinis.Šeit ir daži mīti par asins ziedošanu.

Asins ziedošanas rezultātā palielinās svars:

Daži cilvēki pieņemas svarā pēc asins ziedošanas, bet tas nav tieši saistīts ar ziedošanu, bet ar cilvēku ēšanas paradumiem. Piemēram, ēdot ļoti daudz pēc ziedošanas, gūstot pārāk daudz ''papildspēku'', var uzņemt papildus svaru.


Asins ziedošana tukšā dūšā var palīdzēt samazināt svaru:
Asins ziedošana, ja esat izsalcis, var novest līdz ģībšanai un sliktai dūšai, nevis svara zudumam.Pirms asins ziedošanas jāpaēd!

Cilvēki kļūst atkarīgi no asins ziedošanas:

Fiziska atkarība no asins ziedošanas nerodas, bet gandarījuma sajūta, ka esi kādam palīdzējis, pēc ziedošanas var pamudināt donoru to darīt atkal un atkal.


Asins ziedošana rada asinsspiediena problēmas - pazemināšanos vai paagustināšanos:
Dažu donoru asinsspiediens var paagustināties dēļ stresa vai satraukuma, vai arī pazemināties. Atslābinieties, esiet mierīgi, un asins spiediens drīz atgriezīsies normā.


Es nevaru ziedot asinis, jo esmu veģetārietis, kas nozīmē, ka manās asīnis nav pietikoši dzelzs:
Asinis var nodot arī vēgetārieši, jo nepieciešamais dzelzs tiek paņemts no organisma krājumiem un tiks nomainīts, pēc ziedošanas uzņemot sabalansētu uzturu. Tas parasti prasa aptuveni mēnesi.


Mana veselība pēc asins ziedošanas pasliktināsies:
Ja pirms asins ziedošanas esat vesels, par to nav jāsatraucas. Pēc ziedošanas rekomendējas pāris stundas atpūsties.

Man ir bailes no adatām (adatu fobija):
Jūs jutīsiet tikai sākotnējo dūrienu. Ja saņemsiet drosmi vienreiz ziedot asinis, jūs brīnīsieties, kāpēc kādreiz esat vilcinājies un svārstījies.

KURŠ MAN VAR PASKAIDROT KĀ IELIKT BILDES AIZ KATRA TEKSTA? ;D nemāku!HELP!

44 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Esmu donors jau 3 gadus un FUCKING lepojos ar to!

2 0 atbildēt

Par adatām, drausmīga ir tā vieta, kur tev nosaka hemoglobīna līmeni asinīs un ja nezini, tad asinsgrupu arī, vot tur tā vecā kuce paņem zeltneša pirkstu un bez problēmām adatu dur no visa spēka, lūk tas ir sāpīgi, ne pabrīdina, ne tā lēnām dur, vnk ātri un bež žēlastības, gandrīz vai apraudājos, bet nu pašā asinsziedošanas procesā adatas praktīsksi nejūt......

1 0 atbildēt

ja man būtu 18 ...

0 0 atbildēt

intresants raksts, pats nododu asinis, reiz gandrīz noģību, biju neēdis(pirma reize) it ka jau atslēdzos uz pāris sekundēm,, bet īsti to nepiefiksēju...  Nākamās reizes bija vieglākas, sajūta ir super, gan fiziska un morāla. Nododu asinis, jo uzskatu ka šādi atīru savu garīgo pasauli, dvēseli.. :)

0 0 atbildēt

Esmu regulārs donors un ar to lepojos :)

0 0 atbildēt

es gribētu būt donors, bet mani vienmēr sūta mājās, jo zems asisnspiediens, saka ka man pašai tās asinis vel vajag :D

0 0 atbildēt