local-stats-pixel fb-conv-api

20. gadsimta Varoņi50

522 3

Pirms 111 gadiem lielākā daļa cilvēku nopietni ticēja pieņēmumam, ka 20. gadsimts kļūs par zelta laikmetu un radīs uz tehnoloģijām balstītu cilvēku labklājības laikmetu, kas izbeigtu karus un visus neprātus. Tomēr 20. gadsimts kļuva par asiņaināko pēdējo 1000 gadu laikā.

Šim rakstam ir turpinājums Par 20. gadsimta neliešiem

522 3 50 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 50

0/2000

diezgan interesanti.

29 0 atbildēt

ļoti labs raksts emotion

16 0 atbildēt

Gorbačovs neiebilda kad tika sūtīti tanki protestētājiem Lietuvā. Viņš nebija nekāds demokrāts, drīzāk naivs muļķis kurš cerēja saglabāt PSRS, ticot ka ļaunuma impērija var pastāvēt bez tās meliem un apspiešanas. Varonis ir tas kurš ir drosmīgs zinot ko viņš dara, nevis tas kurš piepalīdz sagraut savu impēriju, īsti nesaprotot ko viņš dara.

Vinstons Čērčils ir vispārvērtētākais cilvēks, vai vismaz viens no pārvērtētākajiem pasaules vēsturē. Reāli viņš bija Britu impērijas kapracis, nevis tās glābējs. Hitlers nekad negribēja karu ar Lielbritāniju, viņš gribēja saglabāt britu impēriju kā jūras impēriju, kamēr Vācija valdītu kontinentā. Bet Čērčils gribēja par katru cenu pierādīt ka briti karos pret vāciešiem. Dēļ kā? Dēļ Polijas? Poliju viņi atdeva PSRS! Impēriju pēc kara zaudēja. Karš ar Vāciju bija pretējs britu interesēm.

Jānis Pāvils ir atbildīgs par milzīgo AIDS izplatību, pasludinot prezervatīvus par grēku, kam ir liela ietekme nabadzīgajās katoļticīgajās valstīs. Tāpat nepiemirsīsm ka Katoļu baznīca pēc būtības ir monarhija ar asiņainu vēsturi (un pedofilijas skandāliem mūsdienās).

Homeīnī var būt varonis tikai islāma fundamentālistiem, ne normāli domājošam cilvēkam.

M. Tečere izjaca tradicionālo britu sabiedrību un to amerikanizēja. Cilvēki no sabiedrības locekļiem kļuva par akciju turētājiem, viss tika komercializēts. Varbūt liberāļiem viņa ir varone.

Es sarakstā pievienotu Francisko Franko, Džonu F. Kenediju (pēc viņa ASV sāka savu pagrimumu), Malkomu X (man viņš patīk labāk par pacifistu M. Luteru Kingu). Ja Musolīnī nebūtu sasaistījies ar Vāciju, tad viņš būtu mans nr1 varonis-apturēja boļševismu Itālijā un radīja pirmo fašistu valsti. Bet viss pēc 1941. gada ir katastrofa.

15 1 atbildēt

amm, einšteins! gandija! 

6 1 atbildēt

Super. Beidzot atkal kāds vērtīgs raksts :)

3 0 atbildēt

Diemžel par dažiem nepiekritu, bet nu labi. 

3 0 atbildēt

pirms vestures eksamena butu bijis noderigaak, bet tgd labi atsvaidzinaju savas zinashaans. Interesanti!!!

1 0 atbildēt

Vismaz normāls raksts pēc ilgiem laikiem!

1 0 atbildēt

Nez, man prasās tads varoņa formulējums, jo nu nezinu neviens no viņiem nav varonis manās acīs. Vaidzētu būt tā => VARONIS IR TĀDS KURŠ UPURĒJAS  LAI DARĪTU, KO LOABU........  (viņiem līdz tādam ir tālu.... )

1 0 atbildēt

Tu raksti tik daudz un pamācošus komentārus, ka rodas jautājums: kāpēc pie taviem rakstiem neparādās atmaskojoši, precīzi vēstures un citi raksti? Savādāk, te nāk prātā tikai teiciens par ciršanu.

1 0 atbildēt

1. Ir rakstīs "7. Vinstons Čērčils – ļoti pretrunīgs varonis. " ar visām no tā izrietošajām sekām.

2. Mani jau nu galīgi nevajadzētu mācīt par to, kur var iegūt vairāk informācijas un, ka grāmatas ir daudz labākas.

3. Arī grāmatas, tāpaet kā interneta rakstus raksta dažādi cilvēki. Ir tādi kuriem var ticēt, un ir tādi, kuriem ne.

1 0 atbildēt

tu aizmirsi mani

2 1 atbildēt

lai arī kam, bet ne varoņi man

1 0 atbildēt
GAY avatarsGAY

Gorbočovam respekts mūžīgi mūžos! emotion

0 0 atbildēt

Prasījās vairāk paskaidrojumi/apraksti, bet nu + tāpat esi  nopelnījis emotion

0 0 atbildēt

Labi nostrādāts.

0 0 atbildēt

Es viennozīmīgi būtu ielicis Bob Marley.

0 0 atbildēt

Dažviet pārak daudz apjūsmošanas un krāšņu epitetu, tā vietā, lai liktu faktus emotion

0 0 atbildēt

6. pilnīgas muļķības. Kenedijs bija labāks. Reiganam vispār tur nevajadzējabūt, jo visa viņa administrācija bija pilna ar noziedzniekiem. Mīnuss no manis par vēstures nezināšnau.

1 1 atbildēt

Paldies, bija drukas kļūda :)

0 0 atbildēt