local-stats-pixel fb-conv-api

19. Marts mēness tuvums zemei draud ar...37

19. Martā uz Zemes kārtējo reizi būs iespēja novērot mēness pietuvošanos jeb „supermēnesnīca”, Zemes pavadonis pie mūsu planētas pietuvosies maksimāli tuvu, cik vien tas ir iespējams, kopš 1992. gada. Starp mēnesi un Zemi atstarpe būs tikai 356 500 kilometru.

Kā raksta izdevums Daily Mail, par „supermēneša” priekšvakaru internetā ir izplatījušās ziņas, ka „supermēnesnīca” var radīt nopietnas dabas katastrofas: pirmkārt tās būs zemestrīces un vulkānu aktivitāte visā pasaulē.

Jau, iepriekšējās mēness pietuvošanās reizēs (1955, 1974, 1992 un 2005 gados) meteorologi piefiksēja bīstamas dabas katastrofas, kas pēc tam radīja vairākas citas dabas katastrofas. Piemēram, spēcīgs cunami, kas nogalināja tūkstošiem cilvēku Indonēzijā un tajā reģionā dzīvojošos cilvēkus, kas notika tikai 2 nedēļas pirms mēness pietuvošanās Zemei, 2005. gada janvārī. Bet katoļu Ziemassvētku laikā (1974. gadā) ciklons „Tracy” izpostīja Austrālijas pilsētu Dārvinu.

Ne visi zinātnieki izjūt apokalipses sajūtas. Saskaņā ar Pīta Vīlera (no Starptautiskā radioastronomijas centra) teikto, ka zemestrīces un vulkānu izvirdumu nenotiks biežāk kā tas ir parasti ir uz mūsu planētas.

Vīleram piekrita Austrālijas astronoms Deivids Reneke. Zinātnieks ir pārliecināts – sazvērestību mīļotāji atradīs veidu, kā saistīt jebkuru piemērotu dabas katastrofu un arī „supermēnesnīcu” ar kārtējo kataklizmu, katastrofu un pat ar apokalipsi.

„Ja Jūs pielietosiet pietiekami daudz pūļu, tad Jūs varat jebkuru dabas katastrofu saistīt ar jebkuru debess ķermeni – ar komētu, ar planētu, ar sauli”, - teica Reneke, atgādinot par neseno „planēšu parādi”, no kuras arī gaidīja katastrofu visā saules sistēmā.

Kārtējo mēness pietuvošanos Zemes virsmai, zinātnieki visticamāk to uzskata par noderīgu zinātnei. Pēc ilgstošas pavadoņa uzraudzības būs iespēja labāk saskatīt mēness zemes struktūru.

196 6 37 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://topnews.ru
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 37

0/2000

Katastrofa nebūs, bet skats būs labs :))

34 1 atbildēt

Es piekrītu tiem zinātniekiem kas uzskata ka mēness pietuvošanās Zemei neizraisīs nekādas līdz šim nepieredzētas katastrofas, nav ko no mušas izpūst ziloni. -> 

14 0 atbildēt

19. Martā negulēšu emotion

14 1 atbildēt

ideali tieshi manaa dzimsanas diena.,.. emotion

13 0 atbildēt

oukeeeeeei emotion tevi jau neviens neklausīs toč :D

7 0 atbildēt

kārtējais pasaules gals!

5 0 atbildēt

ja ja vajadzes ar paskatities emotion

5 0 atbildēt

Tas varētu būt tik labs skats (mm)

ehh negulēšuu visu nakti :)

5 0 atbildēt

redzat spoki par ko es runāju? UZSPIEŽ SAVU !  p.s. šeit vairs nav viduslaiki, kad reliģija jūsu saucamais dievs bija obligāta! tagad cilvēki lielakoties pieņēmušies prātā un netic pasakām, jo tā jūsu bībele citēšu no vienas labas tēzes : "bībele ir pati lielākā melu un krāpnieku krātuve" vai kaut kā tā un un un palasiet ticīgie "ateistu rokasgrāmatu" tur ir skaidri un gaiši sarakstīts viss kāpēc vispār agrāk cilvēku zemā intelekta pēc pieņēma kaut ko teiksim mistisku! un visam ir zinātnisks pamatojums kāpēc reliģijas ir meli!

5 1 atbildēt

pierādi, ka tas Jūsu saucamais dievs eksistē! pierādījumu tač nav! tās ir cilvēku, maģisko sēņu iespaidā radušās pasakas!

8 4 atbildēt

Ja pa logu neredzēs, būs vērts kaut vai nakts vidū iziet ārā apskatīties emotion

3 0 atbildēt

a es 19. martā svinēšu dzimeni :D:D

3 0 atbildēt

Ej tu dirst.

4 1 atbildēt

:D:D labs joks :D  draugs, reliģija ir mirusi, pierodi!

3 1 atbildēt

bla bla bla!  vai man vienīgam galīgi nepatīkami kad kaut kāds stulbs ticīgais saka ko darīt? Sātanisti vismaz neuzbāžas  un neuzspiež  savu nostāju, viņi dzīvo dzīvi kā normāli cilvēki un mierīgi bez steigas un citu cilvēku piesaistīšanas taisa savus sātaniskos rituālus! bet savukārt ticīgie uzbāžas un saka, lai ticot, uzsāk karu (tas viduslaikos), lai piespiestu citus pret savu gribu ticēt, bet tam nav jēga! tā kā es novēlu tev nomirt "nik"

2 1 atbildēt

pipu mizas 

1 0 atbildēt

Darvina teorija ir daudz ticamāka! nik, viduslaiki ir beigušies āū.. atmosties! :D

2 1 atbildēt

vienīgā lieta kam es ticu ir zinātne, racionāli izskaidrojami dabas procesi un tas kas ir pierādāms.

viss pārējais, kamēr nav pierādīts ir sesku pirdieni... :D 

plus, kāds kādreiz ir paskatījies bībelē un aizdomājies ka tā debesu pilsētu padarīšana, eņģeļi etc ir vienkārši izskaidrojams ar ārpuszemes civilizācijas apmeklējumu zoodārzā (tb planēta Zeme) ? :D

1 0 atbildēt

Nu kāpēc tieši 19. martā. Man 20. ir dzimšanas diena un ja es dēļ mēnes nevarēšu normāli nosvinēt es būšu ļoti dusmīgs :@

0 0 atbildēt

Piekrītu, ka skats tiešām būs labs un iespaidīgs emotion

0 0 atbildēt