local-stats-pixel fb-conv-api

Alternatīvie stili12

64 7

Emo ir mūsdienās pazīstama jauniešu subkultūra, parasti jaunieši no 14 – 17 gadiem. emotion

Vārds „emo” cēlies no emotion (emocionāls). Varētu teikt, ka šīs stils attīstījās no pankiem. Īstenībā tas aizsākās kā mūzikas žanrs, rokmūzika, kam raksturīgs melodisks skanējums un ekspresīvi vārdi. Vispazīstamākais tas kļuva ar grupu Jimmy Eat World un Dashboard Confessional panākumiem.

Emo izskats

Tumšs apģērbs, kurā var būt arī spilgti elementi, ar zīmējumiem, šuvumiem, izplēstiem, izgrieztiem gabaliem, tas viss izskatās kā no second hand veikaliem. Zēni valkā apspīlētas bikses. Neatņemama sastāvdaļa – saulesbrilles, diena vai nakts, saulains vai mākoņains – vienmēr tumšas jo tumšas saulesbrilles. Pamatā valkā kedas. Par klasiku kļuvusi Converse firmas kedas. Raksturīgākais ir spuraini, sakasīti mati, pārņemti pāri viena acij, parasti labajai.

Pamatdoma

Kā jau arī daudzos citos stilos, arī šī pamatdomu cilvēki ir pamatīgi izkropļojuši. Nosaukums, kas tulkojumā nozīmē jūtas, jūtīgums un tml, nav domāts tā, ka pusaudzī šajā stilā, tā teikt, „raud par visu pasauli”, viņi tikai mēģina sevi izpaust, izteikt savas jūtas, mēģina parādīt uz ko mēs ejam, kā mēs vedam Zemi uz bojāeju, nodaram tai pāri, līdz ar to sāpinot arī mūs pašus. Tie ir kā pretstats protestantiem un pārējiem stiliem, kas gatavi par saviem uzskatiem cīnīties, viņi vienkāŗši klusi nožēlo mūsu visu vietā, un pasakiet, ka tajā nav liela jēga?

Mūzika

Arī mūzika nav tikai „gaudošana”, tajā izteikta dziļa doma, sāpes, jūtas, mīlas ciešanas... populāras emo grupas tagad ir My Chemical Romance, Panic at the disco, Tokio Hotel u.c.

Pavisam nepareizs ir uzskats, ka emo dara sev pari, visbiežāk – „graizās”, vai arī izdara pašnāvības. Nekur emo stila vēsturē nav minēts, ka tā tam būtu jābūt.
Daļa pusaudžu „griež” sev rokas tikai tāpēc, lai pierādītu, ka pieder šim alternatīvajam stilam, bet tas nu ir visnepareizākais ko vien var darīt. Pie tam, ĪSTI emo Latvijā nemaz nav tik daudz. Lielākā daļa ir tā saucamie „pozeri”, kas šādi ģērbjas un mēģina izskatīties, lai būtu stilīgi, iepatiktos pretējam dzimumam, protestētu vecākiem vai citiem pieaugušajiem vai arī kādu citu iemeslu dēļ. Tikai tie, kam tas ir dvēselē, tie, kas izprot tā visa ĪSTO jēgu, var būt PATIESI šī stila piekopēji.

Diemžēl vairums cilvēku, tajā skaitā vienaudži, emo uzskata par depresīviem pusaudžiem, kas pazaudējuši dzīves jēgu un meklē to savās asinīs. Taču iepazīstiet, pirms nosodat!

64 7 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Nefleimojiet, bet vairums cilvēku, tajā skaitā vienaudži NEuzskata viņus par nekādiem tur depresīviem pusaudžiem, bet gan vienkārši lohiem.

20 0 atbildēt

Reāli neticu noteikumiem pēc kuriem iedala cilvēkus 

tak varu saderet, ka šo ideoloģiju vismaz 50% ta saucamie * nezin vai neatbilst * standartiem pēc uzvedības un citiem kritērijiem

3 0 atbildēt

labs raksts! Laiks gāzt falšos stereotipus!

3 1 atbildēt

Hmm tu teici kad Vārds „*” cēlies no *tion (*cionāls).

Mēs katrs esam *cionāls bez šaubām bet tagat man rodās jautājums ar ko atšķirās * no *cionāla cilvēka? O.o

1 0 atbildēt

Šitais raksts ir fufelis, te nav alternatīvie stili, te ir tikai emo stils... Emo nav tikai un vienīgais alteratīvais stils...bet pēc bildēm un raksta liekas, ka tas ir vienīgais...

Goti, metālgalvas/metālisti, rokeri, panks...reāli jebkas, kas atšķiras no tradicionāli ierastām drēbēm ko redz masveidā uz ielas, ieskaitot matu krāsošanu un veidošana(dredi, vai tur kaut vai Lady Gaga frizūras). Viss, kas nav mainstreamā. Piemēram, hipsteri tik ļoti vēlas atšķirties, ka tas jau ir iegājis kā mainstream un piederas pie parastas populācijas, citos vārdos - vnk vecmodīga ģērbšanās, un daudziem tas ir pieņemams, kur alternatīvais lielai daļai ir nepieņemams, vai nevēlas ievērot.

Naivums katrā vārdā redzams.

Kaut vai ieraksti googlē - Alternative Style un tev būs viss pareizais burtiskā veidā...Gan gotus, gan metālistus pamanīsi, gan kādu emo, gan pankus...utt.

1 0 atbildēt

nevienu nepistu kāds kuram stils ja tas ik uz soļa netiktu bāzts sejā

0 0 atbildēt

un kā tad būs ar gotu stilu    ...?    tas tik tiešām  kkas .....emotion

0 0 atbildēt

tik tiešām stūlbs raksts.

1 2 atbildēt

ieraugot tos gejus, plauksta pati, automaatiski savelkas duuree...

0 1 atbildēt

4. blja kaadas resnas padauzas fui izskataas peec suudiem

0 2 atbildēt

/4 daļas vnk skrien pakaļ izskatam, lai gan patiesībā nav nekādi EMO, man personīgi ir pie kājas, es esmu tā saucamais 90o gadu nirvanists :)

0 2 atbildēt