local-stats-pixel fb-conv-api

Kā iemācīties spēlēt pokeru?45

Es zinu, ka daudzi jau māk spēlēt pokeru, bet šis apraksts ir cilvēkiem, kam ir vēlēšanās mācīties pokeru. Tā kā Texas Hold'em pokers ir populārākais no pokeru veidiem, par to arī rakstīšu.

Savā ziņā pokers ir veiksmes spēle, tomēr spēlēšanai ir nepieciešama arī prasme. Pokeru padara neinteresantu, ja nav uz ko spēlēt, tāpēc parasti tiek izmantoti čipi. (7 attēls).

 

1.Sākumā ir jāiemācās kombinācijas.( 1. Attēls.)

2.Pamata prasmes:

Kad kombinācijas ir apgūtas, var sākt spēlēt pokeru. Pokeru parasti spēlē no 2-10 cilvēkiem. Interesantāk ir spēlēt, kad ir kādi 4-8 cilvēki.

Pokerā ir arī dīleris(dalītājs), kurš parasti nav spēlētājs. Viņa uzdevums ir samaisīt kārtīgi kārtis un iedalīt tās spēlētājiem, katram pa divām kārtīm.

Pēc tam seko big un small ‘’blind’’ likšana.

Small blind nozīmē mazā likme, bet big blind, lielā likme. Likmes var būt dažādas: 10/40; 20/40 utt. Small blind ir uz pusi mazāks kā big blind. Blindi ik pa laikam palielinas, kas paātrina spēli.

Kad big un small blindi ir salikti, runā pārējie spēlētāji, kuriem arī ir jāieliek likme, bet ja viņi negrib likt likmi, viņi var ‘’foldot’’ , kas nozīmē nomest kārtis. Tādā gadījumā viņiem jāgaida līdz nākamajai kāršu izdalīšanai. Big un Small blindu likšana ir obligāta. Spēlētāji var arī ‘’bet’’ vai ‘’raise’’ , kas nozīmē palielināt likmi. Kad visi parastie spēlētāji ir salikuši likmes, Small blind liek savu otru daļu likmes. Piem. Ja big blind ir 40 un small blind ir 20, tad Small blind ir jāpieliek vēl 20. Pēc small blind, big blind saka ‘’check’’, kas nozīmē, ka viņš negrib paaugstināt likmi, bet viņš protams to drīkst darīt.

Kad sākuma likmes ir saliktas, dīleris atver pirmās 3 kārtis uz galda, kas saucās ‘’flop’’. Tad spēlētāji skatās kādas kombinācijas jau ir sanākušas un kādas var sanākt. Notiek atkal likmju likšana. Ja kāds uzliek kādu likmi, tu vari teikt ''call'', kas nozīmē, ka tu  liec tādu pašu likmi, bet nepaaugstini.

Kad kārtējo reizi ir saliktas likmes, dīleris atver 4 kārti uz galda, kas saucās ‘’turn’’. Tad protams atkal notiek likmju likšana, kas arī notiek, kad atver 5 kārti uz galda, kas saucās ‘’river’’. Ja spēlētāji negrib likt likmi, kā jau minēju var teikt ‘’check’’. Ja spēlētājs grib iet uz visu banku(likt visus čipus) viņš var teikt ‘’all-in’’. Ir jāpārliecinās arī kādas kombinācijas var būt pretiniekam.

Kad visas likmes ir saliktas, beigās spēlētāji rāda savas kārtis un skatās, kam ir augstākā kombinācija. Uzvar tas, kam ir stiprāka kombinācija.

Spēlētājs var arī ‘’blefot’’, kas nozīmē to, ka viņš liek lielas likmes, bet patiesībā viņam nekāda kombinācija nav. Citi spēlētāji no lielajām likmēm var nobīties un ‘’foldot’’.

3. Jāzin ar kādām kārtīm spēlēt:

Ja sākot spēli, Jums Personīgajās kārtīs iedala Pair, tad droši varat turpināt spēli, neatkarīgi vai tie ir divi Dūži vai divi Divnieki. Pair ir vājākā kombinācija, bet ņemot vērā to, ka tev jau uz rokas ir pair, tev var sanākt laba kombinācija, jo tiks vēl atvērtas 5 kārtis.

Spēli vajag turpināt arī gadījumos, ja Personīgajās kārtīs iedala abas kārtis no vienas masts, piemēram abus pīķus, vai abas stipras kārtis: Dūzis un Kungs, Dūzis un Dāma u.c., pat ja tās ir no dažādām mastīm.

Spēli nav ieteicams turpināt, ja Personīgajās kārtīs iedala vājas kārtis no dažādām mastīm un tās nav pēc kārtas. Ja tās būtu pēc kārtas, piemēram Piecnieks un Sešnieks, tad iespējams Straight , bet ja no vienas masts, tad iespējams Flush. Protams, pastāv varbūtība, ka pie Jūsu Divnieka galdā tiek iedalīti vēl divi vai trīs Divnieki, tikai šī varbūtība ir pārāk maza.

4.  Citas prasmes.

Lai iemācītos noteikt, kādas kārtis ir uz rokām jūsu pretiniekiem ,uzmanīgi vērojiet kādas likmes viņi izdara, protams, neaizmirstot, ka blefs ir pokera neatņemama sastāvdaļa.

Uzmanīgi novērosiet savu pretinieku spēli, noteiksiet, kāds ir viņu spēles stils - Jums būs tad vieglāk pieņemt attiecīgu lēmumu: Vai pretinieki ir piesardzīgi, vai agresīvi. Pokers – tā nav tikai mūsu kārtis. Pokers – nozīme arī pretinieku, viņu rīcību novērošanu, kāršu noteikšanas mēģinājumu. Kad Jums palaimējas pareizi noteikt pretinieku – Jums būs vieglāk spēlēt un uzvaras gadījums būs augstākais.

5. Ja vēlaties varat spēlēt online:

Sākumā jums nāksies ielādēt pokeru.

Visnormālākais pokers, kuru arī es spēlēju ir PKR. Var novilkt šeit - http://www.pkr.com/en/download/auto

Kad jūs novilkāt spēli, sākiet to instalēt. Tas var aizņemt kādu laiku.

Pēc instalēšanas uztaisiet savu profilu ieejot PKR spēlē un spiežot: Create New Account(2 attēls). Pēctam ievadiet visus datus un, kad profils ir uztaisīts dodamies uz PKR spēli un logojamies iekšā.

Jūs varat pārveidot savu spēles cilvēku spiežot augšā uz Avatar. (3 attēls).

Kad tas ir izdarīts spiežam augšā - Play un, tad vēlreiz play(4 attēls). Pagaidiet kad ielādēsies.

Tā kā jums sākumā nebūs nauda uz ko spēlēt, jūs varat spēlēt pokeru par brīvu. Spiežiet uz sit&go Tournaments. Tad spiežiet Only show registering.

Skatieties kur ir buy-in pa nullēm un reģistrējieties spēlei: vai nu 10 cent giveaway, vai  25 cent giveaway.  10 Cent giveaway spēlē 10 cilvēku  un tur pirmā vieta saņem 6 centus, bet otrā 4 centus. (5 attēls).

Turklāt 25 cent giveaway spēlē piedalās 100 cilvēku. Pirmās 8 vietas kautko dabon sākot no 1 līdz 8 centiem. 

Tournaments automātiski sākas, kad ir attiecīgi vajadzīgais spēlētāju daudzums: 10 vai 100.

Uz to tournamentu kuru gribat doties spiežat 2 reizes un tad spiežat register for tournament un , tad ok. Kad jūs pievienojaties tournamentam pagaidiet līdz spēle ielādēsies.

Varat sākt spēlēt. ( 6 attēls).
 

P.S. JA vajag kautko papildināt, ziņojiet man.

P.S.S. Cerams jūs novērtēsiet, jo man tas prasīja ļoti daudz laika.





185 10 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 45

0/2000

izlasiju pirmo teikumu un sapratu, ka saja raksta neko jaunu neiegusu. pokera veiksme izsaka labi ja 5% no speles. ir japarzin matematika, jazin strategijas, ka izvilinat naudu no citiem, kad tev ir laba roka, ka uzvaret ar sliktu roku un ka biedet pretiniekus atseviskas situacijas.

bet anyway cepums no manis par censanos un velmi paradit cilvekiem, kas tas tads ir, pokers

9 0 atbildēt

Nav obligāti Freerolli jāspēlē. Var taču piereģistrēties tādos saitos kā http://www.pokerstrategy.com

http://www.yourpokercash.com

un dabūt beztepozīta bonusu 50$ apmērē. Naudu, protams, uzreiz nevarēs ņemt ārā. Būs jānospēlē attiecīgs raked hands (izspēles kurās esi piedalījies, tas attiecās uz cashgame vairāk) skaits vai jānopelna zināms daudzums FPP(frequent player points).

Ja jau ir nedaudz sapratne, kā kas notiek, tad iesaku paņemt uz trial periodu (60 dienas) pokera statistikas programmu "Poker Tracker 3". Var dabūt šeit: http://www.pokertracker.com

Pēc trial perioda to var iegādāties par 89$ ar mūža licenzi, tas ir to vērts. Jo statistika palīdz sekot līdzi spēlētājiem pie galda, it īpaši, ja tiek multitablots(spēlēts pie vairākiem galdiem).

Vēl ko varu pateikt, labāk pašam ieguldīt naudu roomos un iegūt labākos rakeback piedāvājumus. Rake ir nauda, ko tu samaksā pokerroomam par to, ka tu spēlē pie viņiem un izmanto viņu pakalpojumus. Parasti tas (rake) sastāda ap 10-20% no apgrozāmās naudas. Protams, ir labi ja mēneša beigās "atlec" kāds procentiņš no sareikotās summas. Dažādi labi rakeback piedāvājumi ir atrodami šajā adresē:

http://www.donkr.com

 

Kā spēlēt pokeru? Es iesaku spēlēt TAG (tight agressive) sākumā (pirms flopa) izspēlējam tikai labas rokas, un tālāk (pēc flopa izspēlējam viņas agresīvi). Liela nozīme pokerā ir pozīcija kurā tu atrodies uz dealer var izspēlēt visplašāko roku range, jo tālāk pa labi no dealer(BU), jo sašaurinam roku range. Pirms flopa vislabākais veids kā ieiet izspēlē ir ar raise (paaugstinam likmi), cenšamies nelimpot (pielīdzināties BB preflopā).

Ja kāds ir reizojis preflopā pirms tevis, un ja tev ir roka like AKs, AKo, AA, KK, QQ vienmēr iesaku rereizot (3betot) oriģinālo reizotāju. Tas palīdzēs labāk saprast, kas pretiniekam varētu būt, un protams audzēt banku ar savu premium roku, kā ir teicis pats Dens Haringtons "Big hand - big pot, small hand - small pot".

Vēl liela nozīme (ja ne vislielākā) pokerā ir labam BRM (bankroll managment), tas ir veids kā tu apejies ar savu naudu pokera kontā. Tātad, pieņemsim, esi ieguvis free bankrulli 50$ apmērā kādā no augstāk minētajām mājas lapām. Iesaku nespēlēt vairāk par 0.01/0.02$ cash game, līdz nebūs sasniegts 250$ bankroll, lai spēlētu 0.02/0.05$ (50 BI likums, ņ*t vērā to ka spēlēsiet pēc BSS ar 100 BB pie galda). Protams, šajos microlimitos puse pie galda sēdošajiem būs zivis, kas spēlēs teju katru roku, iesaku pret tādiem spēlēt tikai ar gatavām labām rokām (vai "ķert" monstrus (flush, straight utt) ievērojot pot odds) un neblefot viņus, jo tādi bieži kolos vienkārši ar tādām rokām kā apakšējais vai vidējais pāris, neskatoties ne uz ko.  Un nevajag raudāt, ka uz rivera tevi sabrauc kārtējais 2 outers, tas viss pieder pie variances. Jo labāks BRM tev būs, jo mazāk tevi ietekmēs variance.

 

Tie tā kā būtu mani ieteikumi topošajiem vai sošajiem pokera spēlmaņiem.

6 0 atbildēt

pokers ir elementaara spelee, bet lai speleetu profesionaali, ir jaamaak ne tikai pokers. Psihologjija, atminja un matemaatika - 3 , manupraat, vajadziigaakaas iipashiibas.

5 0 atbildēt

Kā reiz šobrīd spēlēju mazliet :)

4 0 atbildēt

Ir labi, bet vienu ieteikšu, neizvēlaties PKR, tas ir viss sliktākais pokera klients. Nah lai spēlētu pokeru tev ir vajadzīgs 3D tu...un cilvēkiem, kuriem ir lēns internets bieži vien sanāk šmuce ar PKR.

4 0 atbildēt

http://www.gamblingsystem.biz/books/  

Re kur jums grāmatas par pokeru. Man pašam tuvākas priekš MTT ir Harington on holdem visas daļas, casham Harington on cash visas daļas.

3 0 atbildēt

atbildot uz Moncereli komentāru " izlasiju pirmo teikumu un sapratu, ka saja ra... " Varu arī uztaisīt vēl kādu rakstu, kur būs jau pamācība profesionālakai spēlēšanai.

3 0 atbildēt

iemacities spelet vinju ir vieglak ka cukas, tikai gudri spelet gan ir jamak :)

2 0 atbildēt

pedejais video ir vnk neticams....mad....

2 0 atbildēt

Varu tikai pateikt: "Never bluff a donk". Vēl ir tāda lieta kā CBet (continuation bet) jeb turpinājuma likme, tas nozīmē, ja tu esi reizojis preflopā tu turpini likt likmi arī flopā (3/4 -1/1 bankas), neatkarīgi no tā esi vai nē trāpījis flopā, pretinieks arī visticamāk nebūs trāpījis (pretinieks parasti nometīs 60% - 70% gadījumu). Tas it īpaši efektīgi ja flopā iekrīt A vai K, rādot pretiniekam, ka esi stiprs. Kāpēc jāliek tik daudz (3/4 -1/1 bankas)? Tas tāpēc, lai pretiniekam nebūtu izdevīgi piesaukt (pēc pot odds), ja viņš ķer trepi vai flešu. Protams ir tādi, kas ķers savus backdorus, bet tas nekas ilgtermiņā viņi būs zaudētāji, bet tu (kurš spēlē pēc odds) būsi vinnētājs. Galvenais nesākt tiltot, kas ir vislielākā nelaime pokerā. Blefot vislābāk, pret tā sauktajiem tight spēlētājiem, kuri parasti spēlē tikai tad, kad viņiem ir kaut kas rokā. No tādiem arī labāk zagt blaindus, kas it īpaši ir svarīgi turnīru vēlās stadijās. Ja redzi ka loose spēlētājs brutāli pēdējos 3(vienalga) apļus no tevis zog, nebaidies zodz pretī, uz ko viņš parasti atbildēs ar fold, jo negribēs riskēt ar čipiem ar marginālām rokām. Vispēcīgākais ierocis pokerā ir Bet un Raise, nevajadzētu callot situācijās, kur acīmredzam, ka jāreizo. Agresija ir atslēga mūsdienu pokerā. Bet selektīva agresija, jo akla agresija var novest pie nevēlamas čipu un naudas zaudēšanas

Tilts - nekontrolēta un neadekvāta rīcība pie galda, ko parasti ir ietekmējusi kāda no pēdējām izspēlēm, kur tika zaudēts liels pots, it īpaši ar labākām kārtīm nekā pretiniekam, bet uz rivera pretinieks saķer vienu no saviem diviem autiem(outs - kārtis kavā, kas ulzbo tavu roku). Tilta gadījumā labāk uzreiz izslēgt pokera programmu un iziet arā paskriet krosu, vai padauzīt boksa miasu.

Spēlēt freerollus tā ir laika un naudas izmešana, nemaz nerunājot par play money. Pie play money nekādu pieredzi neiegūt, tur notiek bezatbildīga čipu stumšana all in (bingo loto).

2 0 atbildēt

Intresants raxts :)

2 0 atbildēt

Labs raksts!!

2 0 atbildēt

labs labs raksts pluss no manis :))

2 0 atbildēt

Varat vēl papildus kautvai youtube pameklēt: How to play poker? utt.

1 0 atbildēt

atbildot uz Peace komentāru " Spēlējot bez naudas nemaz nevar iemācīties ... " Var iemācīties čalīt.

1 0 atbildēt

atbildot uz world1234 komentāru " Ir labi, bet vienu ieteikšu, neizvēlaties PKR... " Nu tiem, kuriem nets ir normāls lai labāk ņem PKR, jo nu tomēr interesantāk spēlēt 3D.

1 0 atbildēt

atbildot uz The chosen one komentāru " Nu tiem, kuriem nets ir normāls lai labāk ņ... " Nu nez, vispār jau pats arī sāku spēlēt uz šī klienta, bet vnk vēlāk lasīju pokera forumos, kur PKR pamatīgi nolika un ne tikai 3D dēļ. Izvēlaties paši, bet nu par labāko sauk viņu noteikti nevar...xD

1 0 atbildēt

atbildot uz marozo komentāru " piedod bet tu tak esi viens maita :D :D es va... " Pokera noteikumus vai pamācību kā spēlēt? :))

1 0 atbildēt

emotion

jau kādu laiku mēdzu spēlēt pokeru, bet īsti nesapratu tieši katra veida stiprumu. Milzīgs paldies par šo te emotion

1 0 atbildēt

++++ Tieši sāku mācīties pokeru

2 1 atbildēt
« 1  2  3 »