local-stats-pixel fb-conv-api

Gada Spēle 2011, I daļa16

162 13

Ir pienācis tas gada laiks, kad atceramies to, kā šo gadu esam pavadījuši un cik stundas ir aizritējušas, sēžot pie datoriem un televizoru ekrāniem. To ir darījusi arī LevelUp administrācija, kā rezultātā - laiks LevelUp Gada Spēles 2011 apbalvojumiem. Uzvarētāji tiks paziņoti trīs daļās. Ar šīs daļas nominācijām un uzvarētājiem, protams, vari iepazīties šajā rakstā, taču, ir iespējams ar to visu iepazīties arī audio formātā LevelUp podkāstā.

Ar atlikušajām "Gada Spēle 2011" daļām varēsi iepazīties jau drīzumā.

Labākā braukšanas spēle:

Forza Motorsport 4

Lai nu kurš, bet braukšanas spēļu žanrs šogad noteikti nebija atstāts novārtā. No jautrām arkādēm līdz nopietnām simulācijām – mēs saņēmām daudzveidīgas spēles, kuru pamatā ir auto, taču nevienai citai spēlei auto nebija tās sirdspuksti, izņemot Forza Motorsport 4. Šī spēle ir ne tikai ģeniāla auto simulācija, bet arī neviltota atzīšanās mīlestībā braucošām bleķu kastēm no studijas Turn 10, un tieši tas padara Forza Motorsport 4 par tik vērā ņemamu darbu, kuru neviens auto entuziasts nedrīkstētu izlaist.

Atzinība: F1 2011, Driver: San Francisco

Labākā neatkarīgā izstrādātāja spēle:

Minecraft

Šis nu ir gadījums, kad spēle vēl pirms oficiālās pabeigtās versijas relīzes kļūst par sensāciju. Minecraft ir tieši tik plaša, cik plaša ir tava iztēle, ko pierādījuši tūkstošiem šīs spēles entuziastu. Lai arī kādus indie brīnumus mēs šogad neredzētu, neviena spēle neatstāja tik lielu ietekmi uz industriju, nemaz nerunājot par tajā ieguldīto stundu daudzumu, radot jaunus arhitektūras brīnumus un absolūtas perversības. Tagad, kad Noča kungs ir paspējis spēli pilnveidot arī ar zināmu režīmu daudzveidību, nekas vairs nespēs Minecraft atņemt kulta spēles statusu.

Atzinība: Back to the Future: The Game, Bastion

Labākā licenzētā spēle:

Batman: Arkham City

Kategorija, kurā Betmenam konkurentu gluži vienkārši nav, jo Rocksteady jau otro reizi pēc kārtas pierāda, ka lieliski prot izmantot sikspārņcilvēka licensi, lai radītu aizraujošu, saturīgu un atmosfēristisku spēli, kura ir ne tikai gada labākā licenzētā spēle, bet arī stabili gada labāko spēļu saraksta augšgalā. Piedzīvojumi plašajā Ārkemsitijā ir saldais ēdiens Betmena faniem un vienkārši lieliska spēle visiem pārējiem.

Atzinība: Back to the Future: The Game, Captain America: Super Soldier

Labākie skaņu efekti:

Battlefield 3

Vai tu gaidīji citu iznākumu? Skaņu efektu kategorija droši vien ir visparedzamākā, jo katru gadu, kad DICE izdod kādu spēli, šis apbalvojums nonāk viņu rokās. Mēs nezinām, vai DICE strādā labākie skaņotāji pasaulē, taču virtuālo ieroču un transporta līdzekļu skaņas jau kuro gadu ir vienkārši nepārspējamas, kas palīdz padarīt Battlefield 3 par reālistiskāku šūteri.

Atzinība: Dead Space 2, DiRT 3

Labākais muzikālais pavadījums:

Bastion

Lai arī cik episki skaņdarbi nepavadītu gada ienesīgākās spēles, Bastion muzikālais pavadījums ir ļoti īpašs ar vienreizējo atmosfēru, kas tik lieliski pieskaņota spēles vizuālajam noformējumam. Supergiant Games komponistam Darenam Korbam patiešām izdevies izveidot ko unikālu un baudāmu arī ārpus spēles konteksta, it īpaši „Zia’s Theme”, kas nu jau kļuvusi teju vai par Bastion tituldziesmu.

Atzinība: L.A. Noire, Deus Ex: Human Revolution

Labākā balsu ierunāšana:

Portal 2

Varētu teikt, ka Portal 2 nebūtu ne uz pusi tik ģeniāla spēle, ja nebūtu tās galveno tēlu – maniakālā robota Vītlija un vēl maniakālākās robotienes GLaDOSas smieklīgo frāžu un sarunu ar mēmo spēlētāju. Lai arī cik ļoti šajā ziņā jāpateicas scenāristiem un tekstu autoriem, tieši britu komiķa Stīvena Merčanta un Elenas Makleinas dēļ šie tēli ir kļuvuši tik ikoniski, padarot Portal 2 par, iespējams, visu laiku smieklīgāko spēli.

Atzinība: L.A. Noire, Uncharted 3: Drake’s Deception

Labākais spēles vāciņš:

Resistance 3

Minimālistiski, vienkārši, bez eksplozijām, muskuļiem un sviedriem, bet reizē stilistiski patīkami – tieši tāds ir piezemētais Resistance 3 vāciņš.

Atzinība: Tropico 4, Deus Ex: Human Revolution

Sliktākā spēle:

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II

Atkārtojot visas tās pašas kļūdas, kuras pieļāva pērn, atkal tieši Potera kungam ir lemts būt gada sliktākajā spēlē. Lai arī Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II nav industriju graujoša katastrofa, tā ir vienkārši ļoti, ļoti vāja spēle, kura, teju ņirgājoties par Roulingas darbiem, Harija zizli padara par automātu. Protams, tā ir arī ļoti īsa, taču neglābjami garlaicīga spēle, pārpilna ar tehniskām kļūdām un likstām, tāpēc nav iesakāma pat tādiem troļļiem kā mūsu mīļais El Diablo.

(Ne)atzinība: Dungeon Siege III, Test Drive Unlimited 2

162 13 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.levelup.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

KUR IR SKYRIM

18 0 atbildēt

Gadījumā ja zivs nezina, tad gada labākā spēle ir The Elder Scrolls V: Skyrim

9 0 atbildēt

DNForever ir konkurents poteram.

6 0 atbildēt

Nepie krītu ar pēdējo,Siiktaka spēle ir ''Duke Nukem forever''

6 3 atbildēt

par agru noteikt gada labaako speeli, SW:TOR ir graujosha un iznaak lielaakajai publikai tikai riit:D

2 0 atbildēt

man beedas kad dzirdu ka harrija pottera speeles ir suuds jo kad biju maz visulaiku speeleeju 2 un 3 daļu

2 0 atbildēt

MW3 ? hm... nav ?

3 2 atbildēt

WTF?!?!  MW3 ??

2 1 atbildēt

Es domāju ka pati sliktākā spēle būs wow "cataclyzm''':D

3 2 atbildēt

Labākā šī gada braukšanas spēle vēl nav iznākusi... Tā ir rFactor 2

3 4 atbildēt

ahujenna copy / paste.

pis dirst bomār.

3 8 atbildēt