local-stats-pixel fb-conv-api

Angry Birds tiek spēlēta 200 miljons minūšu dienā6

94 1

Pati esmu atkarīga, no šīs spēlītes, visu laiku uz sava htc, spēlēju.

Šķiet, jebkurš, kura rīcībā ir tāda vai citāda spēļu spējīga mobilā ierīce, būs pamanījis Pikto Putnu - Angry Birds uzvaras gājienu aplikāciju tirgos.


Intervijā Tech n'Marketing spēles izstrādātājkompānijas Rovio izpilddirektors Peters Verterbaka (Peter Verterbaka) stāsta par spēles izstrādes un tirgus gaitu aizkulisēm - pēc salīdzinoši lēna starta Angry Birds ir sasniedzis 50 miljonus lejupielāžu slieksni (neksaitot Ziemassvētku periodu), kas ir patiešām grūti iedomājams apjoms, pie tam, 80% lietotāju spēli patiešām spēlē un atjaunina - ik dienas pasaulē Piktie Putni "iznīcina" 200 miljons minūtes mūsu laika!

Kā next.lv novērojis praksē, nereti šajā spēlē "ielīp" pat nopietni ļaudis, kuri citkārt deklarē pilnīgu imunitāti pret jelkāda veida spēlītēm.

Tad lūk, Vesterbarka, daloties savās pārdomās un pieredzē, teic, ka, no izstrādātāju viedokļa, mobilā platforma Nr. 1 vēl ilgu laiku būs Apple App Store, jo tā ir visērtākā no programmu izplatīšanas un tirgus ieredžu viedokļa - viņi ir izdarījuši pareiz ļoti daudzas lietas. Savukārt, Andriod platformā Rovio Agngry Birds izplata kā reklāmu sponsorētu bezmaksas spēlīti (pā paši Rovio to sauc, "The Google Way"), jo, kā norāda Verterbaka, nevienam izstrādātājam līdz šim nav izdevies gūt panākumus kādā no Android aplikāciju tirgiem ar maksas produktu.

Runājot par Andriod kontekstā daudz pieminēto fragmentāciju, Verterbaka teic, ka problēma ne tik daudz ir ierīču, cik pašas platformas fragmentācijā - Andriod strauji attīstoties, platforma kļūst komplicēta izstrādātājiem - vairāki "aplikāciju tirgi", atšķirīgi aparāti un mobilie operatori, kuru iejaukšanās sistēmā un priekšinstalētajās programmu paketēs sagandē dzīvi gala lietotājam. Android platformā Angry Birds Rovio izplata nevis ar Market Place, bet ar Getjar veikala palīdzību, un izstrādātājs uzskata, ka pāri par 15 miljoniem lejupielāžu ir labs iesākums. Nav taču iemesla nepiekrist, vai ne? Starp citu, next.lv nav gadījies sastapt ikdienā izmantotu Galaxy Tab bez instalētas Angry Birds :).

94 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://next.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

spēle laba .. spēlēju zu pc arī vienu brīdi

un nesen nopirku jaunu telefonu .. tam androids .... prieks ka tie atbalsta angry birds .. tik esmu iestredzis pie viena limena .. un del ta neesmu spelejis diezgan ilgi.

6 0 atbildēt

ari speleju uz sawa HTC bet man nerodas atkariba

1 0 atbildēt

Es savā iphone spēlēju FREE RIO (kas ir free) seasons (kas ir free) un LITE

man loti patik sita spele

0 0 atbildēt

Man ar uz HTC Rio uzinstalēts. ar pie viena līmeņa esmu iestrēdzis

0 0 atbildēt