local-stats-pixel fb-conv-api

Džonijs Deps4

74 10

Džonija Depa (Johnny Depp) vārds nebūs svešs nevienam kino mīlim dēļKarību jūras pirātiem un ciešās sadarbības ar režisoru Timu Bērtonu. Kas zina, vai mēs Džoniju Depu mūsdienās pazītu kā godalgotu aktieri, ja pametis vidusskolu un pēc tam gribējis tajā atgriezties, nebūtu paklausījis skolas direktoru, kurš viņam ieteica sekot savam sapnim kļūt par mūziķi. Jā, tieši tā, savus pirmos soļus šovbiznesā, Džonijs mēģināja iekarot ar mūziku. Pateicoties savai pirmajai sievai, Džonijs Deps sāka karjeru aktiera lauciņā, jo tieši viņa, viņu iepazīstināja ar aktieri Nikolasu Keidžu, kurš ieteica jaunajam puisim izmēģināt spēkus aktiermeistarībā.

Pirmās lomas

Astoņdesmito gadu beigās Deps bija kļuvis par tīņu elku pateicoties savai pirmajai lomai televīzijas seriālā 21 Jump Sreet, taču sapratis, ka televīzijas seriāli nav viņa lauciņš, izlēma, ka turpmāk darbosies tikai kino lomās. Viņa pirmā kino loma bija klasiskajā šausmu filmā Šausmas Gobu ielā. Pēc tam sekojot nelielām lomām dažādās citās filmās, viņš iepazinās ar režisoru Timu Bērtonu un atveidoja galveno tēlu viņa filmā Edvards Šķērrocis – šī loma bija noteicošā abu mākslinieku karjerā, jo pēc šīs filmas sākās ilgstošā sadarbība ar ekstravaganto režisoru. Protams, nedrīkst aizmirst Karību jūras pirātus, kas atnesa Depam vēl lielāku slavu un atpazīstamību.

Nominācijas un balvas

Pateicoties kapteiņa Džeka Sperova lomai filmā Karību jūras pirāti, 2003. gadā Deps tika nominēts prestižajaiAmerikas Kinoakadēmijas balvai Oskars kā labākais aktieris un šādu pašu nomināciju saņēma gadu vēlāk par piedalīšanos filmā Meklējot Nekurzemi. 2005.gadā par Villija Vonkas lomu Tima Bērtona filmā Čārlijs un šokolādes fabrika, Deps tika nominēts Zelta Globusa balvai par labāko aktiera sniegumu muzikālajā komēdijā. Kopumā Deps ir bijis nominēts 63 dažādām balvām, tajā skaitā 3 Oskariem, 9 Zelta Globusiem, nominācijuKannu kinofestivālā un daudzos desmitos citu prestižu kino notikumu.

Jau nākamgad uz ekrāniem būs skatāms jaunākais Džonija Depa veikums spraiga vesterna žanra filmāThe Lone Ranger, kurā būs redzama arī talantīgā Helēna Bonema – Kārtere.

http://www.patv.lv

Raksts http://www.spoki.lv/slavenibas/Mila-Kunis/604539



74 10 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.patv.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

dīvaina,bet cerams laba filma

0 0 atbildēt

Varu derēt ka šim rakstam mīnusu nebūs un būs daudz plusu  emotion izskatās ka lielākā daļa spoku lietotāju dievina viņu. But who cares

0 0 atbildēt

tikai Džonija dēļ ir vērts skatīties šīs filmas! emotion

1 1 atbildēt

helēna bonema-kārtere un džonijs deps, manuprāt, ir gandrīz visās tima bārtona filmās.

0 0 atbildēt