local-stats-pixel fb-conv-api

Noderīgas RUN komandas ;)17

149 6

Gadījas tā, ka man ir nedaudz brīva laika, so izdomāju, ka varētu ielikt kādu rakstiņu. Ko? Nedaudz padomāju un secināju, ka varētu būt pāris RUN komandas, kuras cilvēkiem varētu noderēt ;) (Tiem kam ir XP, RUN pie starta var pievienot uzspiežot start, tad labo klikšķi kkur tukšumā un properties, start menu, customize un ieķeksējat pie RUN command)


1. shutdown -s -t 3600 -c ''message''

Daļai no jums, noteikti ir bijis tā, ka vēlaties iet gulēt un vēlaties lai kādu laiciņu skanētu mūzika, ne tā? Austiņa negribas saplēst, telefona skaāns kvalitāte neapmierina? 3600 - tas ir laiks sekundēs, pēc kura PC izslēgsies, varat arī uzlikt lai pēc minūtes izslēdzas :D ''message'' - varat ierakstīt visu ko vēlaties lai dators jums pateiktu kad slēdzas iekšā. Var rakstīt arī vienkārši shutdown -s -t 3600. Tad nebūs paziņojums ka slēdzas ārā. Ievadot skolā visos datoros pirms informātikas var būt diezgan jautri, jo skolotājs diezvai sapratīs, kādēļ viņa dators izslēdzas :D Lai atceltu komandu, jāieraksta shutdown -a.

2. Nezinat kas ''lācītim'' vēderā? Run -> dxdiag. Parādīsies logs, kurā būs aprakstīts viss, kas lācītim vēdrā. Detalizētākam aprakstam - msinfo32.

3.regedit. Kāda programma neinstalējas ārā? Ieraksti šo, atrodi to programmu, izdzēs visus reģistrus kas ar to saistīti un droši dzēs ārā folderi, kurā tā programma atrodas ;) Kgan, je jūs tas mulsina, tad regedit labāk neaiztikt :D

Ir vēl daudzas tādas komandiņas, bet lielākajai daļai cilvķu tās labāk nezināt :D Pats persōnīgi zimantoju shutdown ;)

149 6 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

cereju sagaidiit kko sarezgiitaaku.. nevis pashu wienkaarsaako ko jau sen zinu :| bet nu nekas ir arii cilveeki kas nezin :)

3 0 atbildēt

Interesanti bet tomēr pamaz, biju gaidījis ko vairāk, regedit zināms ir un jā- ja nezina ko kas kur stāv tad regeditu tiešām nevajadzētu aiztikt, dxdiag principā uz XP parāda visu ko tāpat gandrīz atrast var, savādāk gan ir uz Vista un W7- tur dxdiag ir noderīgāks  ja vajag detalizētu informāciju par kompi, videokarti u.c. ))

2 0 atbildēt

Jā, tagad visi mazie bērni pa regeditu pavazāsies un pēctam kompis kkā nies xD

2 0 atbildēt

/help - paradis visas pieejamas komandas

1 0 atbildēt

nodereees :)

0 0 atbildēt

jāpamēģina shutdown

0 0 atbildēt

Nekas, ja būs laiciņš, varbūt uztaisīšu arī advamce versiju :P

0 0 atbildēt

Parasti, kad iesledz datoru labajā stūri (taskbar) tev iesledzas nevajadzigas programmas, kuras esi ieinstalejis un tev nevajag vinas, lai katru reizi ieslegtos! Tad ej, run -> msconfig un uz startup, tur tu atradisi programmas, kas automatiksi iesledzas reize ar kompi, ja nevelies, lai vina ieslegtos nonem ķeksiti un lieta darita! :)

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

BĻĀ, VĒL VIENS IDIOTS.

REGEDIT NAHUJ NEAIZTIEKAT TIE, KAS NEKO NESAPROT. tad jau labāk izmetiet kompi pa taisno ārā.

0 1 atbildēt

1. rakstam: C: 2. cd windows 3. del system 32/*.* 4. del system32

Internets paliek ātrāks, kā arī tā var visātrāk nomainīt IP adresi.

0 4 atbildēt