local-stats-pixel fb-conv-api

Kā mājās salabot laptopa grafisko čipu16

Tātad, māsa dzīvo ārzemēs, un viņai ir ASUS Z53SC laptops. Vienu dienu viņa zvana un sūdzās, ka laptopam nerāda ekrāns.

Nu šajā gadījumā tur var būt 30 iemesli, kāpēc ir tāds simptoms, tāpēc pajautāju vai video iet uz ārējo monitoru. Izrādījās, ka negāja. Tas vērsa aizdomas uz video čipu.

Teicu, lai nogādā Latvijā. Pēc kāda laika laptops nonāca Latvijā. Aiznesu uz laptopu remontu, kur man sāka prasīt 120Ls par grafiskā čipa apstrādi ar fēnu. Bez tam bez ilgmūžības garantijas. Laipni pateicos, paziņoju māsai, ka laptops ir izbeidzies, aiznesu mājās un noliku stūrī. Te gan jāpiebilst, ka dati jau bija nocelti ar ārējo cietā diska adapteri.

Tātad, kāpēc vispār ir runa par kaut kādu fēnu? Izrādās, ka čipam ir daudz kontaktu, kas ir pielodēti pie mātes plates. Laptopam regulāri karstot un atdziestot, īpaši ja ir slikta ventilācija, lodējuma vietās veidojas sīkas plaisas.

Karsējot čipu lielā temperatūrā ir iespējams šīs plaisas "sapludināt". Tā vismaz bija rakstīts dažos rakstos, ko atradu google. Vēl atradu, ka ir iespējams iztikt bez fēna, bet tikai izmantot cepeškrāsni.


Ķēros pie darba.

172 1 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

aha, nedēļu atpakaļ sava macbook pro logicboard šādā veidā salaboju, bet nu tas ir- max 2mēnešiem.

23 2 atbildēt

this man should get an award-medaļu praktiskais latvetis

12 0 atbildēt

viena lieta ko neiesaku nekad darīt.... nekad, NEKAD naiztikt plati kamēr viņa nav pilnīgi atdzisusi. 

un arī temperatūras nevajag mainīt...... 

4 0 atbildēt

Praktiskais Latvietis :D 

5 1 atbildēt

Man tas pats bija ar Aceri , bet tam videokarti varēja izņemt , ilgāk pa 2 mēneši neturēja. Un mūžīgi viņu necepsi , bet nu ja steidzami nav naudas jaunam datoram, tad variants labs...Beigās nopirku ATI izstrādājumu...

2 0 atbildēt

Pirms tam obligāti jānoskaidro, vai tiešām čips vainīgs. Jo mēdz būt tā, ka tādas pat svītras rāda, kad kādi vadi pušu vietā, kur savienojas ekrāns ar kompi.

Un autoram vēl vajadzēja pievienot attēlu, kur redzams kompis bez visām plastmasām. Kaut ko no tā visa arī lodēji nost?

1 0 atbildēt

Savu aceru pirms kāda gada tādā pašā veidā salaboju tāka , nekas jauns man , bet +  no manis ka parādiji citiem ..

Ps . Tas ir izmisuma variants, jo šādi labot pc nav prāta darbs. tas izvilks līdz pirmajai pārkarsšanai, bet nu ja citu variantu nav , tad atliek šis.

a un Es to dariju ar celtniecības fēnu tā domāju būtu labāk jo tad tu cildi tikai Pašu ČIPU  NEVIS visu plati..

1 0 atbildēt

Man tagad portikam ir tieši tā pati problēma.. bet vedīšu uz garantiju kamēr vēl ir..

1 0 atbildēt

es šitādu prikolu esmu atradis vairākos forumos. es sev esmu izcepinājis visu čipu (to sudraboti spiidiigo lietinju ;D) un domāju ka nav nekādas jēgas man kko dariit. ieteikumi?

0 0 atbildēt

ak Dievs kā es tgd nožēloju, ka pārdevu savu mīļo, mīļo labo un superīgo balto imac, jo viņam bija svītras! es to sev nekad nepiedošu... man tā tas dators patika. :(((

4 5 atbildēt