local-stats-pixel fb-conv-api

Mana jaunā kaimiņiene.82

446 5


Pastāstīšu jums par savu jauno kaimiņieni - lapseni.


Apmēram pirms nedēļas pamanīju istabā lapseni. (Nekas īpašs. Tad, kad pie mana loga auga bumbiere, ne tas vien iemaldījās manā istabā. Tagad koks pateicoties kaimiņiem ir veiksmīgi nozāģēts. Žēl, man tas koks patika.) Tātad.. lapseni neviesmīlīgi no istabas izvācu.
Nākamajā dienā atkal lapsene lidinās gar aizkariem. Un atkal tiek izraidīta no istabas. Man tas nelikās nekas tāds, kam būtu jāpievērš uzmanība. Vismaz tad ne. Bet kad tā tika izmesta ārā 4. vai 5. reizes pāris stundu laikā, es sāku tai pievērst uzmanību, vērojot, ko tā grib no manas istabas.
Pamanīju sekojošo - virs manām durvīm stenderē ir caurums - visticamāk tur kādreiz gājis cauri vads. Lapsene ielien caurumā, tur kādu brītiņu pasēž un, jau iegaumējusi ceļu uz virtuves logu, graciozi atkal aizlido. Bet ne uz ilgu laiku. Protams, tā atkal atgriežas, pariņķo pa istabu un atgriežas caurumā.


Pirms dažām dienām izlīmēju istabā jaunas tapetes, istabas logs bija ciet kādas 3dienas. Arī lapseni nemanīju - laikam nepatika smaka, jo virtuves logs joprojām bija vaļā, bet tā nerādījās (manas istabas un virtuves logs ir vienā sienā). Vakar istabas logu atkal atvēru un ,protams, lapsene atkal bija klāt un turpināja darīt to pašu, ko pirms tam, bet tagad viņa izmanto tikai istabas logu .


Man nav ne mazāko pretenziju pret kukaiņiem, no lapsenēm man nav bail, tāpēc sākumā īpaši nedomāju par viņu. Bet pieļauju lielu iespēju, ka tā lapsene tur taisa midzeni. Internetā neko daudz neatradu, sapratu tikai to, ka tā ir lapsene- vientuļniece, kas šādu vietu tiešām var izmantot kā midzeni. Domāju, ka caurums jāaiztaisa ciet. Bet ja tur jau ir iedētas olas (lapsenes taču dēj olas, ja?) Es par lapsenēm zinu ļoti maz, būtu labi, ja kāds ko ieteiktu. Pretējā gadījumā es vienkārši to caurumu taisu ciet(bet ja vinja atrod citu vietu?) vai ko man patiešām negribas darīt - nositu lapseni.

Tieši šobrīd tā ļoti aktīvi tīra to caurumu un man viņa sāk nepatikt. !!

No tā cauruma tikko tika iznests beigts kukainis. Lapsene viņu izvilka āra, palidoja tālāk un nometa. Fuj. Man tiešām sāk nepatikt.


Parādīšu jums arī dažas bildes.

446 5 82 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 82

0/2000

Izmanto savu slepkavas instinktu emotion

8 0 atbildēt

Man ir zirneklis kautkādā veidā istabā, normāls čalis, ja kāda muša ielido, cenšos to iedabūt viņa tīklā :>

8 0 atbildēt

Caurumu ciet un basta

7 0 atbildēt

btw, 3. bildē tā ir lapsene, bet 4. un 6. ta nav lapsene, tas ir kukainis, kas maskējas par lapseni ;)

7 1 atbildēt

tātad.. paziņoju, ka vakar pāris stundas pēc raksta ielikšanas, lapsene tika nosista un caurums aiztaisīts.

6 0 atbildēt

jaanosit! :D

6 0 atbildēt

Nosit, lai ir drošāk un viss, savādāk kamēr izdomāsi būs jau par vēlu, nekas traks no 1 lapsenes aiziešanas viņsaulē nenotiks. Man pašam mājas bij iemetušās viņas, nekas foršs tas nav, labāk neriskēt.

6 0 atbildēt

iepuut putas ko izmanto celtnieciiba vairaak nebus nevienas :D

6 0 atbildēt

Man balkona sienā,ķieģelī ar caurumā lapsenes midzeni lkm taisa,jāpūš ciet ar makrofleksi :D a tu aizšpaktelē to caurumu :D

5 0 atbildēt

Lol vnk nošauj viņu :D

7 2 atbildēt

ja negribi sists nost tad dari ta nokjer kada burka kur vakam caurumi aizbruac kaut kur talu talu zaljumos un palaid briviba :d

4 0 atbildēt

atbildot uz bubu komentāru " Tā, nav lapsene,cik zinu šitas kukainīts dēj ... " jap

5 1 atbildēt

pasaki lai kāds cits nosit emotion

3 0 atbildēt

He, hee, kaimiņiene, viņai drīz būs daudz, daudz bērnu un tad tew būs di*sā :D

3 0 atbildēt

atbildot uz hidan komentāru " tur buus midzenis bet nevajag jau sist nost ... " ja nevaig sist nos un lai lapsene uztaisa midzeni un tad tik forsi bus dzivot ka visur ir pilns ar lapsenem ja loti forsi :D

P.S. man kaiminam uz balkona bija lidzgi kada cauruma sak taisit midzeni un pec menesa nevareja uziet uz balkona jo visur bija lapsenes. Beigu beigas izputa indi un visas nomira. :)

2 0 atbildēt

It kā jau žēl, bet tu darīji pareizi, lapseni nosisdama emotion

2 0 atbildēt

Skaties, ka nesāk lobīt tapetes meklējot celulozi...

2 0 atbildēt

Es tavā vietā viņu jau sen būtu noslaktējis emotion

3 1 atbildēt

Ej pa budistu mūku - es tavā vietā, to lapseni sen būtu likvidējis vai aiztasijis caurumu, tas jau man liekas galīgi debīli ar kukaiņiem dalīt savu mitekli.

2 0 atbildēt

Nav pretenziju pret lapsenēm ? A ko tu darītu ja tev šķūnī būtu lapseņu pūznis futbolbumbas lielumā? Es tādu kādu mēnesi atpakaļ vecmammai dabūju jaukt nost. Paņēmu maisu. Apvilku pa pūzni un norāvu , aizgāju uz vietējo krogu , un pa velti dabūju aliņu uzsitot ar to maisu pa leti :D

2 0 atbildēt
« 1  2  3 »