local-stats-pixel fb-conv-api

102 gadus veca Bībele manā skapī.56

497 12

Rakņājos pa skapi un atradu to. Jau sen bija doma jums to parādīt bet visu laiku tika atlikts nu tagad es to izdarīšu.Šī grāmata ir piederējusi manai vecvecvecmammai.Tīri interesanti pašķirstīt un palasīt jo tādu Latgaliešu šriftu maz kur vairāk sastapsi.

497 12 56 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 56

0/2000

Diez kā būs tiem, kas atradīs pēc 100 gadiem tagadējo "Playboy" emotion

87 6 atbildēt

Nesaplēsīsi,saglabāsi un pēc 25-30 gadiem dēļ šīs mantas būsi bagāts ja velēsies to atdot kādam kolekcionāram pa labu summiņu! Taupi lai pēc tam varētu uzdzīvot! emotion +

53 7 atbildēt

Šeit būs tekstiņš ja varat salīsīt tad palasat bildēju ar to kas bija AR KARTUPELI?!?! :D

15 3 atbildēt

Varēji sarūpēt labākas kvalitātes bildes. Tas ir, bildes, kur vispār kaut ko var saskatīt. Es labprāt būtu mēģinājis paburtot, kas tur rakstīts.

10 0 atbildēt

uhhh,vīgla losomō vyla munā vōlūdā :D

10 2 atbildēt

Man mājās ir četras tādas grāmatas ar visiem izdošanas gadiem. Visas šis grāmatas ir izdotas 1905. gadā, man ir pilna māja ar viņām, bet pārējām nav saglabājušās pirmās lapaspuses, bet ar nožēlu jāsaka, ka viņas neko daudz nemaksā.:(

Nejau es alkstu naudas, bet žel, ka nav interesantu viņas kolikcionēt un saglabāt, jo Rēzeknē, Latgales Kulturvēstures muzejā ir tikai 3. tādas grāmatiņas.

8 2 atbildēt

Man ar tādas piecas trīsreiz lielākas stāv grāmatu plauktā. Nevar mest ārā, domāju tādām tagad ir pietiekami liela vērtība :)

8 4 atbildēt

man mājas ar stāv kadus 120, vai pat 130 gadus veca bībele, un teikšu godigi, naudas zinja vertība vinjam nav nekāda, jo kaa man teica viens 4alis no antikvariata, katram 3jam majas ir tada seno laiku bībele! 

3 0 atbildēt

Tā nav bībele. pēc tekstiem lūgšanu grāmata varētu būt

2 0 atbildēt

Hmm ko man darīt man mājās stāv tādas bībeles kam 250 gadi un viena pat 350 veca stāv dzelzs kastē mošk jāuzcep raksts ;)

2 0 atbildēt

Vairs netuvini lūdzu, citādi izskatās, ka fočēts ar tosteri! :D

Man vecmammai arī ir bībele latgaliešu valodā (arī dažas vēl grāmatas latgaliski *sastopamas bieži un ja grib mierīgi var atrast*) nu, bet tik veca gan neizskatās. ;)

2 0 atbildēt

Manējā bībelē priekšējās lapās ir viss ciltskoks uzzīmēts. Arī dikti veca.emotion

2 0 atbildēt

Vairāk izskatās pēc lūgšanu grāmatas vai baznīcas gadagrāmatas. Tas, ka latgaliešu valodā, tas varētu piešķirt viņai papildus vērtību. Droši vien retums.

1 0 atbildēt

ta nav 102 bet ap 30 gadus vecumu jo nav veca druka kuru izmantoja pirms 50 gadiem!!!!

2 1 atbildēt

Nesen atradu grāmatu senajā drukā- man liekas ap 150 gadi, bet varu kļūdīties. :)

1 0 atbildēt

titulbildē man izskatijās ka turi rokās žāvētu speķiemotion

1 0 atbildēt

''ja varat salīsīt tad palasat '' Tāda kvalitāte un man vēl galva jāgriež ;D no offence :)

1 0 atbildēt

Var redzēt kurš te skapi nav tīrijis 102 gadus. emotion  +++

1 0 atbildēt

E. Glika muzejs Alūksnē pieņems ar prieku un atkops laika zoba darītos bojājumus. Tur lielum lielā kolekcija ar šādām un vēl vecākām. Un jā - diemžēl šai grāmatai ir tikai garīga vērtība, jo nav viņas nemaz tāds retums. Tas ka izdevies viņu saglabāt gan ir vērtīgi. Bet vai izdosies saglabāt vēl 30 gadus... šaubos. Tik vecam papīram vajadzīgs noteikta mitruma gaiss. Lai neizžūst un lai nesapelē. Ja var to nodrošināt. Lai tik glabā. 

1 0 atbildēt

Par manām 106 gadus vecajām bībelēm gan par lielo gan par rokas, pietam vel senlatviešu valoda.

Ir ļoti daudzī izrādijuši interesi. un par diezgan pieklājīgam summām. Vel mazliet jānogaida. janu saksies grūtie slaiki, tad Jau dievs mani izglabs pardodot vinja gramatas!

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »