local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijā novērots nezināms lidojoš objekts.81

489 18


Bolīds redzēts praktiski visā Latvijā, no Ventspils līdz Rēzeknei un no Alojas līdz Daugavpilij. Novērota liela, apaļa uguns bumba, kas pēc redzamā izmēra salīdzināma ar Mēnesi. Tā bijusi tik spilgta, ka izgaismojusi visu apkārtni, uz brīdi kļuvis gaišs kā dienā. Pēkšņais uzliesmojums daudzus cilvēkus sabiedējis, piemēram, autovadītāji strauji bremzējuši. Aculiecinieki to salīdzina ar zibspuldzi vai prožektoru, kas iespīd logā. Vairumā gadījumu redzēta spilgti zaļa gaisma, kaut arī minētas arī citas nokrāsas. Parādības ilgums dažas sekundes, vidēji minētas 3 sekundes. Uguns bumba virzījusies uz austrumiem, šo virzienu norāda dažādās vietās atradušies novērotāji. Daži piemin arī uguns bumbas asti. Novērotāji Vidzemē dzirdējuši arī skaņu, kas atskanēja pāris desmitus sekunžu (dažādi novērotāji norāda laiku 0,5 – 2 minūtes) pēc bolīda parādīšanās. Dažviet skaņa bijusi ļoti stipra (nereāls dārdiens, milzu blīkšķis, dreb gaiss, norīb logi). Kurzemē skaņa nav dzirdēta.

Šādu parādību var izraisīt pat dažus kilogramus vai dažus desmitus kilogramu smags ķermenis. Kad tas ar kosmisko ātrumu (11 līdz 72 km/s) ielido Zemes atmosfērā, tas strauji bremzējas un sakarst. No virsmas iztvaikojušās gāzes intensīvi spīd, radot uguns lodi. Visa parādība var ilgt no dažām sekundēm līdz aptuveni minūtei. Skaņa norāda uz to, ka debess ķermenis ielidojis atmosfērā visai zemu, varbūt pat līdz 20 kilometru augstumam. Lidojuma beigu posmā atmosfēras apakšējos slāņos, kur gaisa blīvums ir lielāks, ķermenis bremzējas ļoti strauji un sadeg ar sprādzienu, reizēm sadaloties gabalos. Atsevišķi gabali var nokrist zemē, bet var arī sadegt pilnībā.

Aculiecinieku stāsti:

Redzēju arī tā saukto NLO. bet tie bija 2 un blakus, bet viens it kā augstāk, otrs zemāk. parasti tak asteorīds nemaina ne virzienu, ne ātrumu. tie abi divi mainīja gan virzienu, gan ātrumu. nu wtf naksniņa.

_______________________________________________________________

es jau domaju ka nosapnoju, esmu Sigulda nakti pamodos no skanas un man logiem aizvertas zaluzijas, cauri nospideja loti loti spilgta gaisma, uzlecu kajas pieskreju pie loga, bet vairs neko nemaniju un ta veel sodien mocijos jo nevareju saprast vai to nosapnoju, vai kas tas bija.Tagad ieraugot so rakstu sapratu, ka tas nebij sapnis. Vai kads var paskaidrot kas tas bija????

________________________________________________________________

mums te atkal kautkaadi diivaini spraadzieni pa nakti bija! Bet biju paraak saguris lai celtos un ietu skatiities

_________________________________________________________________

Arī Pārgaujas novadā un Cēsīs bija šāds pats moments (vairāki cilvēki redzējuši), tā kā acīmredzot kkas ir bijis gan.

_________________________________________________________________

Labdien,
Arī es šo parādību redzēju!!!
Un varu apliecināt!
Tieši kā minēja autors, nevarēju naktī aizmigt un pa logu redzēju tādu kā ļoooti spilgtu zibsni uzplaiksnījumu, tagad lasu un iet šermulis pāri meisai

__________________________________________________________________

Valmierā arī vairāki cilvēki redzējām. Izskatījās kā mēness, tikai nedaudz lielāks. Un jā, redzējām kādas 4 sekundes. Un jā, piekritīšu komentāram, ka pēkšņi sadzērušies cilvēki katrā Latvijas malā kko nogļukoja.

__________________________________________________________________

Es pats esmu no Liepājas, bet Liepājā es neko tādu neredzēju tikai ap 5:00 bija pērkons un zibens, varbūt tās bija zibens lodes vai tomēr komēta, ceru ka līdz vakaram kāds noskaidros.



489 18 81 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 81

0/2000

Kas tagad rīko akckiju meteorīts? :D Bite? emotion

78 5 atbildēt

Viss...Man pietiek!Nesu kompi uz pagrabu.Tur arī sēdēšu spokos

63 1 atbildēt

Da labi .. Čaks Noriss vnk ar gaismas lukturi pārlaida pāri latvijai ;D

40 4 atbildēt

Ko jūs te ņematies ar to NLO, pie Eināra atlidoja radinieki emotion

33 0 atbildēt
MJ avatarsMJ

Nē nu šoreiz gan meli tie nav,jo pats makšķerēju pie Gaujas naktī ar čomiem,kad redzējām šo brīnumu,kā lode,bet bez skaņas! :)

15 1 atbildēt

Kas tur tik mistiks? Tie tak ir angļu valodas eksāmeni, laikam nu jau sākuši činīt uz mēness, lai neviens nevarētu nogopīt! :D

12 0 atbildēt

Žēl ka es neredzēju! emotion

6 0 atbildēt

Dah. Es gaidīju kaut kādu mistiskāku atrisinājumu emotionemotion

6 0 atbildēt

es gaaju no koncerta uz nesavām mājām un pavērsos tieši uz augšu   kad viņš krita.. un pēctam kkāds sprādziens vēl bija... pasaules gals aizkavējās :D

6 0 atbildēt

Kur ir Skubījs Dū mums vajag šis lietas atrisinājumu .emotion

5 0 atbildēt

Tele 2

5 1 atbildēt

žēl ka es neredzejuemotion

3 0 atbildēt

nepamaniiju newienu objektu :/

3 0 atbildēt

es šito redzeeju, viņš bija uz kadam 3-4 sekundem un kad vel biju sadomajies par to pasaules galu un tad vnk liela spozha bumba kriit ... gandriiz ar sirdi pajuku :D:D

2 0 atbildēt

Semīrs laikam kādam baigi dzenās pakaļ

2 0 atbildēt

Ja shitaadu speeciigu  gaismu redzeetu naktii ,neredzot pashu objektu-noteikti notureetu par kodolspraadzienu un noteikti tas mani paarbiedeetu.Jo tajaa noveeroshanas kameraa redzot pashu zemi  ljoti atgaadina kodolspraadziena izgaismojumu ,lai gan taa ir ljoti spilgta,ka var apdedzinaat acis un palikt akls,bet tas ir atkariigs no attaaluma.Bet redzeet pashu to objektu gan buutu interesanti .++emotion

3 1 atbildēt

es arii redzeju ogres raj. tadu pashu ap 3-4 no rita.. pari kokiem parlaidas.. uguniiga bumba... no sakuma likas kad signalrakete.. bet no otras puses nevareeja saprast .. bet loti tuvu..

1 0 atbildēt

Jau aptuveni gadu novēroju bolīdus - samērā lielā augstumā - pēdējo divu nedēļu laikā sāk kristies zemāk. Virziens nemainīgs no R,DR uz A. Pēdējo divu,trīs mēnešu laikā sāk pārvietoties pa pāriem(kā pirmajā liecībā).Vislielākā aktivitāte pagaidām jūras piekrastē.

1 0 atbildēt

Šitas tak šomēnes arī notika ASV. Strange.

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »