local-stats-pixel fb-conv-api

256 gadus vecs vīrietis70

964 21

Mūsdienās ir neiespējami iedomāties, ka cilvēks var nodzīvot 150 gadus kur nu vel 256. Pēc wikipedijas datiem pasaulē vecākais (oficiāli fiksētais) cilvēks bija Dženija Kalmenta (Jeanne Calment) no Francijas, kura dzīvoja 122 gadus un 164 dienas un nomira 1997. gada 4. Augustā. Bet saskaņā ar žurnālu „The Time” un „The New York Times” 1933. gada publikācijām, šajā gadā ir nomiris kāds 256 gadus vecs vīrs. Neesmu īsti drošs vai to var nosaukt par veiksmi nodzīvot tik ilgu mūžu.

Viņa vārds bija Lī Čing-Jun (Li Ching-Yun). Viņš savā mūžā piedzīvoja kā tiek apglabātas 23 viņa sievas. Brīdī kad viņš nomira Lī bija 180 pēcnācēju. Ja viņš dzīvotu Āfrikā, viņš būtu bijis paraugs daudziem vīriešiem, jo tur vīrieša vērtību mēra pēc sievu un pēcnācēju skaita.
Lī Čing-Jun apgalvoja, ka viņa ilgā mūža noslēpums ir spēja sēdēt kā bruņurupucim, gulēt kā sunim, staigāt kā balodim un saglabāt mierīgu sirdi. Viņš savā ilgmūžības noslēpumā dālijās ar kādu karavadoni, kas vēlējās zināt kā nodzīvot tik ilgu mūžu. Vecais vīrs uzsvēra, ka miers un klusums bija galvenie pamatprincipi viņa ilgajai dzīvei. Viņš savā uzturā lietoja galvenokārt rīsus un vīnu.

Nekas daudz nav zināms par viņa agrīno dzīvi. Ir zināms, ka Sječvanas (Szechwan) province Ķīnā ir tā vieta, kur viņš piedzima un arī mira.10 gadu vecumā viņš bija izglītots un bieži ceļoja uz Šansi (Shansi), Tibetu, Kansū (Kansu) un Mančurju (Manchuria) lai savāktu ārstniecības augus.

Viņš turpināja tirgot ārstniecības augus gandrīz 100 gadus. Lī tirgoja gan paša vāktos, gan citu cilvēku iegūtos augus. Žurnāls „Time” apraksta to, ka viņa nagu garums ir bijis 6 collas ( aptuveni 15 centimetri).

Vairums cilvēku jau 80 gadu vecumā ir tā teikt „sažuvuši” un paši nav spējīgi izdarīt daudzas lietas. Pārsteidzoši, bet Lī bija ļoti jauneklīgs un pats bija spējīgs izdarīt daudz. Tas daudziem lika šaubīties vai tiešām viņš ir tik vecs.

Lī atzina, ka ir dzimis 1736. gadā un tas liecina, ka viņam bija tikai 197 (TIKAI !!! :O) (pavisam viegla matemātika 1933 – 1736 = 197 ) pretrunā ar to, ka viņam ir 256. Ar Ķīniešu valdības hronikas ierakstu par Lī Čing-Jun 200 dzimšanas dienu kāds Minuko universitātes profesors pierādīja, ka Lī ir dzimis 1677. gadā.

Tas noved pie liela jautājuma - ja Li bija aizmirsis savu vecumu vai viņš patiešām bija īstais Lī ? Apskatot jautājumu no medicīniskā viedokļa šķiet neiespējami, ka viens cilvēks nodzīvojis tik ilgu mūžu. Tiek apgalvots, ka tad kad Lī bija jābūt 130 gadiem viņš esot izskatījies kā sešgadīgs.

Vienīgais saprātīgais secinājums ir tas, ka vai nu Lī bija supercivēka ķermenis, vai nu šis viss ir liels pārspīlējums.

Iespējams skaidru patiesību mēs nekad neuzzināsim.

964 21 70 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 70

0/2000

Nu nezin nezin... nedaudz smird pēc bullshit emotion

84 3 atbildēt

Jomajo 23 sievas un 180 pēcnācēji! Vins varetu izveidod veselu Lī ciemu!

55 0 atbildēt

neticās... bet aizdomājos - kā sēž bruņurupucis, guļ suns, staigā balodis? Vai tad bruņurupuči vispār sēž? Skatos, ka mans suns guļ dienas lielāko daļu - saritinājies kamoliņā un krāc. Kā staigā balodis? Dūdodams un galvu kratīdams? Es laikam pārāk burtiski uztveru :D Man laikam nesaprast tos ķīniešu vai japāņu (no kurienes viņš bija?) mājienus.

Bet tas ir tiesa, ka visi tie Lī Jaņi dzīvo ilgāk nekā eiropieši - nez, tas ir to rīsu, vasabi mērces un suši nopelns? Vai tas, ka viņi visi nodarbojas ar jogu vai trennē iekšējo pasauli ar visādiem cīņu sportiem?

37 0 atbildēt

Principā jau zinātnieki apgalvo(ja nekļūdos, dzirdēju diezgan sen), ka cilvēka ķermenis reāli spētu izvilkt ap 300 gadiem, ja pasaulē neeksistētu nekādas slimības utt.

20 0 atbildēt

laikam nāve par viņu bija piemirsusi :D

11 0 atbildēt

"Tiek apgalvots, ka tad kad Lī bija jābūt 130 gadiem viņš esot izskatījies kā sešgadīgs."

kāds tam pamatojums?

11 0 atbildēt

kalnietis

8 0 atbildēt

Ble laikam daudz darzeņus ēda... :D 

8 1 atbildēt

Ja reiz tā ir taisnība, tad iedomājieties ko viņš šo 256 gadu laikā ir piedzīvojis. Visus karus utt. WOW

7 0 atbildēt

Par veiksmigi ilgi muzu  nodzivotu to nenosauktu, ne paldies, tas nav prieks manis un citam uz kakla ar negribu seedet...

7 1 atbildēt

baaah es ari gribetu tik ilgi dzivot :) apjekt pie 100 gadu vecuma-klau es vel dzivoshu 100 gadus...

5 0 atbildēt

Neticu...

5 0 atbildēt

negribās ticēt, bet ja nu tā ir tad vnk wow :o

4 0 atbildēt

wikipēdiju jebkurš var editēt, netici visam, kas tur rakstīts.

4 0 atbildēt

Nu nez...neticas

3 0 atbildēt

Sis no nibiru atsavis bija, nu kas i, kurs ilgak? emotion

3 0 atbildēt

ķīnā ir 1245666 Lī :DDD

3 0 atbildēt

ko vins taadu apeeda?

2 0 atbildēt

Nu padomājiet viņš brauca un ceļoja uz Tibetu un svētajām vietām un tirgoja un LIETOJA ārsnieciskos augus... nu tas kko izsaka...

2 0 atbildēt

Interisanti...

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »