local-stats-pixel fb-conv-api

Pankūkas27

184 1

 

Šovakar uztaisīsim mūsu tradicionālās plānās pankūkas. Piens man nav saskābis, značit neatliek neko citu darīt kā cept augšā krepītes. 

Tātad ( Visi mērījumi ir uz aci, jo īsti pavāri nekad neizmanto mērtraukus!), lai uztaisītu plānas pankūkas jums būs nepieciešamas sekojošās sastavdaļas:

Piens, milti, sāls, cukurs ( pēc garšas izjūtām var arī piepidžināt klāt vaniļas cukuru), olas, bļoda, eļļa, karote( vai vēl labāk kuļamslotiņa), kausiņš un visbeidzot panna ar ejošu gāzes vai elektrisko ( derēs arī malkas kurināmā) plīti.

 

Esam gatavi? Sākam!

Paņemam bļodu un iesitam iekšā divas olas, pieberam škipsniņu sāli un 3 ēdamkarotes cukuru- samaisam visu cītīgi, tā lai roka sāk sāpēt. Nākamajā etapā pieberam pie izveidojušās masas 3 krūzes miltu un pielejam uzreiz nedaudz pienu, sākam maisīt līdz izveidojās viendabīga masa kuru ir grūti samaisīt. Prasīsiet kapēc vajag cietu, beigās izklāstīšu visu gudrību. Tātad palikām pie pacietas viendabīgas masas, lejam klāt pa bišķīņam pienu un maisam, negāžāt daudz, tā biku un samaisi, tā biku un samaisi, savādāk viss aizies kunkuļos un būs nesmuki. Lejam un maisam līdz masa paliek salīdzinoši škidra, apmēram kefīra konsistencē. Ņemam karoti vai slotiņu ārā, un liekam iekšā kausiņu, uzlejam pa virsu mīklā bļodai eļļu, bet neiemaisiet! Uzkarsējam pannu, uzlejam nedaudz eļļu un lejam vienu kausiņu virsū, ķeriet uzreiz pannu un mēģiniet ar veiklām roku kustībām izvirzīt mīklu pa visu pannu. ( Neieteiktu četrstūra veida pannu, nebūs smuki, un kuram garšo pankukās četrstūra formā?) Pacepam pankūku uz katra sāna pāris minūtes, vai arī kamēr ir zeltaini brūna krāsa un ņemam nost. Atkārtojām pirmspēdējo etapu līdz mīklas bļoda ir tukša!

 

Lai labi garšo!

 

 

Padomi!

 

Kuļamslotiņa ir noderīga, jo ar to ir viegli samaisīt un samazina iespēju izveidot kunkuļus!

 

Prasīsiet kapēc jālēj eļļa mīklā?

Tāpēc, ka tādējādi būs mazāk jālēj eļļa uz pannas un pankūkas nebūs tik taukainas un krāsa tām būs acij tīkamāka, ar katru kausiņa smēlienu jūs iesmelsiet šo eļļu kas peld pa virsu. Kā jau teicu nedrīkst to iemaisīt iekšā!

Un pankūkas var ēst ar ko vien sirds vēlās, ar sieru, ar ievārijumiem, ar gaļu, ar zivīm attiecīgi ja vēlaties sāļās pankūkas nelieciet cukuru tik daudz, lai garša būtu neitrālāka. 

Galvenais nelieciet uguni pārāk karstu, savādāk piedegs un varēs atdot sunim. Vidēju temperatūru izmantojam cepšanai!

 

Ceru, ka noderēs, un ja publikai patiks, varēšu piedāvāt arī biezo pankūku receptes no saviem krājumiem, vai arī tās amerikāņu pankūkas kuras izskatās tik apetītalīgas.

 

Paldies jums! Ja patīk, novertē!

184 1 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

Gribu pankūkas !

6 0 atbildēt

Amerikāņu pankūkas!! Must-have emotion

5 0 atbildēt

AMERIKĀNU PANKŪKU RECEPTI! fikksiiii

4 0 atbildēt

pankukas ar medu...njam

2 0 atbildēt

  ....samaisam visu cītīgi, tā lai roka sāk sāpēt.

Kulakā sitējiem, to bus grūti dabūt

1 0 atbildēt

+

1 0 atbildēt

butu ielicis savas gatavas pankukas foto :))) :D

1 0 atbildēt

cik jaukii! ^^

bet es visu savu mūžu esmu vēlējusies uztaisiit tās amerikāņu pankūkas, nu tās biezās.. tādas kā 3.bildē.. ļoti, ļoti gribu tādas uztaisīt.. izstāstiet recepti :D

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

nice

0 0 atbildēt

nammemotion

0 0 atbildēt

yumiiii

0 0 atbildēt

ohhhh

zinu ko es ēdīšu vakariņās emotion

0 0 atbildēt

Izskatas ljoti garsigi

0 0 atbildēt

es esmu taisījusi bez olām un ZVĒRU garšoja pilnīgi tāpat

0 0 atbildēt

man gan amerikāņu pankūkas neizskatās garšīgākas par plānajām pankūkām.. :p

0 0 atbildēt

Tās bildes nogalina.. ;OO Kā gribu ēst. :X

0 0 atbildēt

Es arī leju eļļu pankūku mīklā. ļoti garšīgs un sirsnīgs raksts - paldies! Maniem draugiem patīk karstās pankūkās ietīt saldējumu. Ir labs! :)

0 0 atbildēt

eļļa vēl jāpielej, lai pankūkas nepiedegtu..

0 0 atbildēt

amerikāņu pankukas-2gl miltu 1pac.mīklas irdinātāja 1gl piena 2ēdk.medus 2olas 45g kausēta sviesta |

Miltus samaisa ar irdinātāju,atsevišķi samaisa medu ar pienu,pievieno izkausētu sviestu,sakultas olas un visu iemaisa miltos.Labi samaisa.Cep zeltaini brūnas no abām pusēm.

1 1 atbildēt