local-stats-pixel fb-conv-api

KHL nedaudz atpaliek no NHL16

103 3

Varenā Krievija, tik liela kā visa Ziemeļamerika... Tai nekad nebūs gana, ASV un Kanāda ir tās lielākie ienaidnieki.

Pasaules čempionātos allaž, kad tiekas Kanādas un Krievijas izlases, neatkarīgi no tā, vai grupu turnīrs, vai ceturtdaļfināls - tā ir cīņa par prestižu, šī prestižu cīņa starp 2 lielām nācijām, starp austrumiem un rietumiem. Šī cīņa nereti tiek pielīdzināta finālam, pat tad, ja tā ir tikai grupu turnīra spēle.

Krievzemes hokejs jau no senseniem laikiem ir bijis augstā līmenī, PSRS profesionāļi ne vienu reizi vien apspēlēja Kanādas izlasi, pat toreiz, kad nevienam no Padomju Savienības netika ļauts doties uz NHL.

Krievi sarosījās un 2008. izveidoja KHL (Kontinentālā (Krievijas) Hokeja Līga), tomēr ar to nepietiek, ir finansiāli jāatbalsta klubi, lai tie varētu startēt KHL. No uzticamiem avotiem dzirdēju, ka Popradas Lev sponsorē Krievija, jo paši slovāki tādu klubu uzturēt nav spējīgi. Ko tad lai latvieši saka? Izrādās, ka arī mūsu pašu Dinamo nesponsorē Savickis, Savickis tikai ir starpnieks, īstā nauda nāk no krievu magnāta "Itera" puses - tur arī kādam bagātam krievam, kā viens no īpašumiem uzrādās - Rīgas Dinamo.

Ar to vien nepietika, lai sasniegtu straujus rezultātus, bija vajadzīgi pazīstami, slaveni spēlētāji, lai popularizētu līgu. Lai to panāktu jāmaksā liela nauda,lai viņus atvilinātu. Tomēr atvilināt var tikai tos, kam cauri ar NHL, lai gan bagātākie klubi var maksāt pat trīs reizes vairāk nekā to darītu jeb kurš NHL klubs, piemēram, Kovaļčukam pat izskanēja piedāvājums - 16 miljonu vērtībā. Un ko jūs domājāt, kāpēc tad KHL slēpj naudas summas, cik lielas algas maksā spēlētājiem, cik lieli budžeti ir klubiem?

Protams, ar to vēl nekas nebeidzas, vienmēr nemaksāsi par kartupeļiem, jāaudzē arī pašam. Jauno talantu audzināšanai tika izveidota jaunatnes hokeja līga MHL.

Krievijā jau katli mutuļo, par to - kas tālāk notiks ar KHL. Ieceres dižas, piemēram, ievilināt savās lielā lāča ķetnās Ķīnu, Japānu utt. Un izveidot Āzijas divīziju. Tomēr ticamāks šķiet fakts, ka drīz KHL pievienosies arī Ukraina, Lietuva un, protams, sen apdzejotā Itālija.

Pagaidām KHL ir bijuši vairāki nesmukumi. Sākumā tādi sīkumi, kā tiesnešu darbība, bet kad Barijs Smits ieradās Sanktpēterburgā par treneri, viņš teica, ka tiesnešu darbība KHL ir tik pat slikta kā NHL... Atmiņā ataust spēle, kad viesos Dinamo zaudēja Kazaņas AK Bars, kad tīri gūtus vārtus video tiesnesis neieskaitīja, vēlāk atklājās, ka video tiesnesis ir no tās pašas Kazaņas. KHL piesprieda viņam lielu naudas sodu un darba aizliegumu KHL. Atmiņā ataust arī lieliskā hokejista Alekseja Čerepānova nāve un Lokomativ bojāeja, lai gan šos notikumus grūti vispār atzīmēt, kā līgas nesmukumus. Tomēr dižākais no līgas nesmukumiem bija KHL prezidenta 3. sezonas izslēgšanas spēļu izgājieni. KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs ir arī Sanktpēterburgas SKA kluba prezidents. Būdams KHL prezidents, viņš uz SKA izslēgšanas kārtas spēli bija aizgājis SKA fanu kreklā, tas ir sīkums, bet tomēr, viņš ir KHL prezidents, tas nebija smuki no viņa puses.

SKA pret Atlant sērijā līdz 4 uzvarām atradās vadībās 3:1, bet Atlant saņēmās un 3 reizes pēc kārtas sensacionāli uzveica vareno SKA klubu. Pēc pēdējās spēles pieredzējušais Atlant spēlētājs Oļegs Petrovs izteica nevisai glaimojošus vārdus par SKA kluba spēlētājiem, žurnālistei bija ieslēgts diktofons, Aleksandrs Medvedevs piegāja pie Atlant ģērbtuves un visu dzirdēja (kāpēc viņš gāja, viņš bija SKA fans vai KHL prezidents?). Dziļākā un patiesākā frāze no Petrova, kas būtībā atbilst patiesībai, bija - visi, kas spēlē KHL, spēlē šeit tikai tāpēc, ka netiek NHL. Medvedevu pārņēma dusmas... Iesaku izlasīt dialogu, kā arī noklausīties sarunu ŠEIT

Šodien HotIce.ru ieraudzīju, kāds apkopojis lielāko daļu dziesmu par KHL klubiem, kā arī par hokeju kā tādu. Klausīties, lejupielādēt var ŠEIT. Pagaidām starp maniem favorītiem - Барыс − Вперед1

Pievienoju dažus video no iepriekšējās NHL sezonas kopsavilkuma. Nezinu, vai KHL velk līdzi kameru kvalitātes ziņā, arēnu modernizācijas ziņā, vai vismaz spēlētāju meistarības ziņā, laikam jau nemaz tik bagāti nav...











103 3 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Protams ka NHL ir daudz labāks, bet mums visiem patīk KHL jo šeit spēlē mūsu komanda !

7 0 atbildēt

 

KHL nedaudz atpaliek no NHL   tikpat labi var teikt zeme atrodas netālu no mēness. 
6 0 atbildēt

TIKAI RĪGA - TIKAI DINAMO!

2 0 atbildēt

Neizlasīju rakstu ,bet + par videoklipiem  emotion

1 0 atbildēt

pirmspedejaiss video - today i want to talk about.....total mindfuck

0 0 atbildēt

Kapēc es vel neguļu ? emotion

0 0 atbildēt

NHL hokejs nav tik skatāms kā KHL hokejs.Fakts.

Nākamreiz izveido rakstu piesaistošāku, nevis pliekanu tekstu un miljons video.

1 2 atbildēt

nu padomajiet logiski... cik vecs ie KHL..?! tagad norisinas 4 sezona.. bet NHL ir kkur 100 gadu ja nemaldos.. diezgan stulbi salidzinas siis divas liigas.. pagaidi kadus desmit gadus (protams ja KHL izvilks), tad arii varesi kaut nedaudz saliidzinat siis divas pasaules!

0 2 atbildēt