local-stats-pixel fb-conv-api

Vai varu apgriezt matus?!105

994 7

Stāsts par piecgadīgo Rajenu kura māte puiku nav vedusi pie friziera kopš tā dzimšanas... Daudzi nosoda māti, ka viņa laikam vēlējusies meitu tādēļ tā klaji ņirgājas par dēlu, bet savukārt pati māte atzīst, ka viņa dēlu neuztverot, kā meiteni, bet vienkārši mīl puikas lokaini blondos matus!! emotion

994 7 105 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 105

0/2000

'Es neuzskatu, ka mans dēls ir, kā meitene, jo viņam patīk skubi-dū multenes un es viņu vienkārši neuztveru, kā meiteni'' teic māte.

Man arī patika Skubijs Dū. 

229 5 atbildēt

"stingri uzraudzīšot"? manuprāt puikam rezultātā tiks aplīdzināti matu galiņi un mati būs koptāki un augs veselīgāki emotion emotion

168 0 atbildēt

Paņemtu ģitāru, uzvilktu ķerzas un dragātu kā pasaulē sīkākais metālists :D

115 1 atbildēt

nemaz tekstu nelasīju un domāju, ka tā ir meitene :D

106 2 atbildēt

Tiešām simpātiska maza meitene:D Vajadzētu matus apgriest savādāk maziņie sajauks un bučos viņu:D

67 1 atbildēt

ok rakstīšu garu komentāru par matiem.

katram cilvēkam vismaz pēc piedzimšanas ir mati. līdz vecumam kad apjaušam par to eksistenci (apmēram 3-4 gadi) par tiem un to izskatu un garumu rūpējas vecāki automātiski nosakot kādi tie būs. tas nu ir skaidrs. 

cilvēcei jau no senseniem laikiem ir iegājies uzskats ka sievietēm parasti ir garāki mati kā vīriešiem, pirmkārt tas ir dēļ rakstura īpašībām, un otrkārt dēļ praktiskuma, lōģiski. tāpēc tā ir. tākā bērnus bez matiem nevar pilnīgi atšķirt, tad viņu dzimumu pārsvarā nosaka apģērbs un matu garums. tātad bērnam praktiski nav dzimuma, ja neskaita to kas ir starp kājām.  ko es ieteiktu - tikai meitenēm vajadzētu ļaut atstāt matus kopš dzimšanas ilgāk par to vecumu kad apjauš savu dzimumu. 

pēc psihoanalīzes visas turpmākās dzīves pamati, stingri un negrozāmi veidojas bērnībā. tāpēc bērniem jāpievērš īpaša uzmanība, bet bieži vien audzināšana sanāk automātiski. piemēram ja tu gribi lai bērns būtu sabiedrisks, tad jau no mazotnes ved to pie citiem bērniem. Otra lieta ir iedzimtais raksturs ko nekādi nevar mainīt. Manuprāt garus matus vajadzētu audzēt tikai tiem zēniem kuri ir ļoti pašpārliecināti, prot sevi aizstāvēt un paši vēlas garus matus. diemžēl šādas īpašības (kuri ir ļoti pašpārliecināti, prot sevi aizstāvēt ), piemīt lōģiski īsmatainiem zēniem. tāpēc tikai ļoti nedaudz zēniem vajadzētu atstāt garus matus, tos attiecīgi arī nēsāt - sasietus, vai sapītus sabiedrībā, un brīvus vai jebkādus ģimenes/tuvāko draugu lokā. Tas pats ir ar meitenēm kurām ir īsi mati - zēngalviņas, un arī attiecīgs raksturs. tāpēc pareizi būtu meitenēm gari un zēniem īsi mati, protams līdz attiecīgajam vecumam, jeb pēc pubertātes. Interesanti tas ka veciem cilvēkiem - vairāk ir garmatainu vecīšu nekā garmatainas vecenītes, pavērojiet. 

Par māti - viņa negrib atbrīvoties no viņa (kas nav viņas dzīve) zeltainajām mazuļa cirtām. (kā flepdžekam :D) turklāt šķiet ka viņa gribējusi meiteni. tipiski cilvēkam ar nelielām psihiskām novirzēm ir apsēstība - iedomāta lieta kura tiek uztverta par svarīgāku nekā vajadzīga, neskatoties uz šķēršliem. citiem vairāk, citiem mazāk, slikta vai laba. cerams ka mātei turpmāk nebūs ''bērna dzīves dzīvošana'' kad uzspiež visu ko pati nepiedzīvoja vai vēlētos viņa vietā, kas ir diezgan izplatīta lieta, bet ne pārāk. 

bļin aizpļāpājos. pašam man ir kkur 30-40 cm mati, turklāt blondām šķipsnām :D un mati diezgan daudz nosaka izskatā, tāpat kā apģērbs. attiecīga krāsa, garums un frizūra simbolizē īpašības par konkrēto cilvēku, un diezgan precīzi to raksturo. 

38 2 atbildēt

lūk, piemērs, kā no mazotnes var bērnam sačakarēt attiecības ar vienaudžiem, jo sīkajam nav teikšanas.

33 2 atbildēt

Es ar pirms raksta izlasīšanas domāju, ka viņa ir meitene

27 1 atbildēt

Nu žēl ka nav bildes ar nogrieztiem matiem. bet jāatzīst, ka 'smuks meitene' emotion .  Māte gan tāda kā aizdomīga, bet izklaides jomā strādājošie jau... khmemotion

18 0 atbildēt

Pirmā doma bija tāda : Oj kāda skaista meitene :D

12 0 atbildēt

Gan jau puikas pieaugs, tad māte negribēs, ka bija tā darījusi 

14 2 atbildēt

nekas, puikas pieaugs un paši aizies pie friziera. pagaidām māte tikai čakarē attiecības ar dēliem, kas nākotnē atmaksāsies..

9 1 atbildēt

Kapēc dēlam skolā būtu jācieš tikai tapēc ka mātei redz patīkot cirtas. Varbūt 5gadīgai meitai uztaisīt grebeni un likt iet skolā? 

8 0 atbildēt

iedomajaties tādu skatu: uz ielas iet viņš un kads cits puika. viņš nodomā ka tā ir meitene un nobučo viņu (nu zinat, tā pa draudzīgam uz vaiga, kā jau sīkie dara). un tād viņš( itkā viņa :D) pasaka- " es esmu  zēns! " Vnk iedomājaties tā puiša sejasizteiksmi :DDD

6 0 atbildēt

fuu, domāju, ka meitenīte.

6 0 atbildēt

par šādu bērna dzīves apzinātu bojāšanu vajadzētu tos vecākus sodīt. kur prāts? gan jau visu bērnību viņam nācies sadzīvot ar to, ka visi viņu sauca par "mazo meitenīti". vnk vecāku lellīte, ar ko pazīmēties, jo mazam bērnam jau nav nekāda teikšana. gan jau arī izaugs kkāds uz geja pusi, jo normāli puišeļi ar šādu frīku gan jau nekontaktētos. spēlējās ar meitenēm.

6 1 atbildēt

Skumji, ka māte savas intereses nostāda augstāk... Ja jau bērns pats ir tas, kurš lūdz un cenšas pierunāt māti, lai atbrīvotos no matiem, tad tā kā būtu jārespektē mazā bērna vēlmes, kas šajā gadījumā ir loģiskas un saprātīgas.

5 0 atbildēt

sit mani nost, bet domāju, ka tā ir meitene! emotion

5 1 atbildēt

Stulbi un nepareizi, ka iegājies tā, ka gari mati der tikai meitenēm, aug taču abiem dzimumiem. Arī praktiskā ziņā sievietes garie mati no vīrieša gariem matiem neatšķirās, piem., sievietes armijā ar matiem iztiek tīri labi, savukārt večus armijā ar gariem matiem neredzēsi. Un kāpēc mati ir kļuvuši par sievietes skaistāko rotu, bet ne cilvēka skaistāko rotu? Saprastu, ja vīrietim augtu neglīti mati, bet tie taču ne ar ko neatšķiras.

Zināms, ka agrāk arī večiem bija gari mati, bet, šķiet, tas tikai tajās "nekulturālajās pagānu un mežoņu" tautās. Interesanti, kura laikā sāka domāt, ka vīrietim neklājās nēsāt garus matus un kas tad to ieviesis?

3 0 atbildēt

Piedodiet bet man liekas ka tā māte ir egoiste...

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »