local-stats-pixel fb-conv-api

Šausmas Ēģiptē- iespējams visšausmīgākā pilsēta pa16

92 0

Asinsstindzinoši, riebīgi un šausmīgi skati pavēršas skatoties uz šo pilsētu, kur nu vēl domāt par to, ka tur varētu dzīvot, bet redz ir cilvēki, ēģiptiešu kasta, kas tur dzīvo un tā viņiem ir pilnīgi normāla ikdiena - nodarboties ar darbu ar, kuru nodarbojās viņu senči un viņu senču senči..

Šo pilsētu ir isesaukuši par ''Miskastnieku pilstu'' , kura atrodas Ēģiptē.
Zabbalini -kasta ēģiptē, kura jau simts gadu garumā bezmaksas sortē un utalizē visu Kairas miskasti - sastāda lielāko daļu no eģiptiešu miskastnieku grausta Manšiat-Nasiri vai ''miskastnieku pilsētu'' iedzīvotājiem. Šajā pilsētā uz ielām visu laiku kaut kas deg vai smird, apkārt klīst cūkas, kas ēd visu, kas ir ēdams atlikumu kaudzēs.

Zabbalini sašķiro un nodod apstrādei līdz 80% no atkritumiem, bet organisos produktus izbaro cūkām, kamēr atkritumu pārstrādājošās rūpnīcas spēj sašķirot ne vairāk kā 25%. Katrai ģimenei ir savs pikaps uz kura tiek pārvadāti atkritumi. Piesietie atritumi tiek nomesti pirmā stāva pagrabā, kur notiek pirmapstrāde. Darbā tiek iesaistīta visa ģimene :: sievietes, bērni un večīši. Sākumā viņi no kaudzes izvelk daudz maz vērtīgas mantas, kā : krēsla kāju, pudeles, cauru tējkannu, kartonu, pārdzegušas lampas, vadu gabalus. Izņemtie tiek tālāk uz otro stāvu, kur kartons tiek sašķirots iepakojumos, pudeles kastēs, tējkanna tiek remontēta u.t.t. Bet viss, kas nav izmantojams pārstrādei tiek sadedzināts tur pat.

Kairas austrumu daļa jau sen ir pasludināta, kā ekoloģiskās bīstamības zona, par cik Zabbalini fiziski nespēj tikt galā ar augošajām miskastes kaudzēm. Taču Ēģiptē ir tikai viena vieta, kura skaitāš hepatīta izplatīšanās epicentrs - Kairas miskastnieku pilsssēta, jo tiešī šeit pēdējos gados ir izteikti gadījumi ar lepras saslimšanu.

Protams es nesaku, ka šī ir vienīgā tāda veida pilsēta pasaulē, jo pieņemu, ka īstenībā tādu ir daudz. Un ,ja pat tajās pilsētās nešķiro atkritumus , tur vienākārši ir šausmīgi apstākļi dzīvošanai. Žēl, ka uz zemes pastāv tik nežēlīgas vietas un tik nežēlīgi apstākļi un izturēšānās.

Citi interesanti raksti: ŠEIT

92 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Citur jau ir līdzīgi, piemēram, Indijā.

Bet tiešām šausmīgi. Man žēl to cilvēku, kam tur jādzīvo.

9 0 atbildēt

Un daudzi saka, ka Vecrīga ir miskaste.. 

4 0 atbildēt

Pat negribas ticet ,kur var but tik daudz miskastes

5 1 atbildēt

ghetto

4 1 atbildēt

Indijā ir vēl baisāk, taču pati kad biju Ēģiptē, tūristu pilsētā viss smuks, izsmalcināts...sadraudzējāmies ar vietējiem biznesmeņiem, viņi mūs aizveda "ekskursijā" ārpus pilsētas uz melno tirgu,ko retais tūrists var aplūkot, tur bija tas pats, kas attēlos...šausmīgs kontrasts...padomāju, ka tāda viņu daba...

1 0 atbildēt

shausmas.. :O bet raksts labs  ++

1 0 atbildēt

Jo modernāka kļūst pasaule, jo lielākus mēslus mēs radam. :/ Kādreiz, kad pat telefons nebija, tad kāda tīrība bija. )

1 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Nu bāc, kādreiz viena no dižākajām valstīm pārvērtās par tādu miskasti...

2 2 atbildēt

ka es pirms 3.gadiem biju eģiptē vis bija normali.un tu nesajauci ar indiju?

1 1 atbildēt

Nepārspīle ar to rakstu, es tur esmu bijusi, un tur nemaz līdzigi pat tam naw!emotion

0 0 atbildēt

atkritumi

0 1 atbildēt

Te nu ir Ēģiptes kūrorti...

0 1 atbildēt

Mani bez skafandra tur iekšā nedabūt... 

0 1 atbildēt