local-stats-pixel fb-conv-api

Krāsu raksti - 1. Sarkanā krāsa.3

31 0

Hey, spoki! Jā jā, zinu, ka kāds gaidīja rakstus par Ēģipti. Skumīgā balsī paziņoju, ka tādu vairs nebūs, bet es veidošu jaunus rakstus. ;P Kādus? Katrā jaunā rakstā tiks ievietots apraksts par kādu krāsu un vēl papildus kādas bildītes. Jauki, ne? Nu tad - pirmā krāsa, par kuru veidoju rakstu - būs ļoti ugunīgā krāsa - sarkanā!

Kas tad īsti ir sarkanā krāsa???

Atbilde ir šāda! :

Sarkanā krāsa simbolizē drosmi un uzvaru, kā arī asinis, tātad dzīvības un naida krāsa. Sarkans iedvesmo, dod spēku turpināt, kad nepieciešama svaigas enerģijas deva.

Sarkanajai krāsai ir ļoti spēcīga psihofizioloģiskā iedarbība, tā uzbudina nervu sistēmu. Šo krāsu dēvē par kliedzošu. Šī krāsa pastiprina trokšņus, karstumu un citus uztveres kairinājumus. Tās asociējas ar uguni, asinīm, kustību un trauksmi. Šī krāsa nav vēlama, ja ir pārciests smags emocionāls satricinājums, ja cilvēks ir pārpūlējies. Tad efekts ir pretējs gaidītājam: krāsa nevis dos, bet radīs uzbudinājumu, trauksmes sajūtu. Sarkanā krāsa palīdz pārvarēt kautrīgumu, sekmē koncentrēšanās spēju, ja ilgstoši jādara garlaicīgs darbs. Mazuļiem un zīdaiņiem sarkanā krāsa ir stimulējoša un rosinoša. Lai izjustu šīs krāsas efektu, nemaz nav jāģērbjas sarkanās drēbēs vai jāatrodas sarkani krāsotā un mēbelētā telpā.

Kad esam izlasījuši aprakstu, piedāvāju paskatīties dažādas bildes. Dzīvē mēs ļoti bieži saskaramies ar sarkano krāsu. emotion


31 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

emotion

2 0 atbildēt

nākamo lūdzu violeto

2 0 atbildēt

Esmu brāķēta- sarkanā krāsa mani nomierina.

Mana mīļākā krāsa.

0 0 atbildēt