local-stats-pixel fb-conv-api

Kad nežēlība, netaisnība un varaskāre ņem virsroku..69

1941.-1945. gads Laiks, kad notika 2. pasaules karš, kas prasīja aptuveni 70 miljonu cilvēku dzīvību. Šajos attēlos atainoti nežēlīgi, šokējoši notikumi, kurus paveica gan nacisti, gan padomju varas pārstāvji. Cieta ebreji, čigāni, partizāni, varas pretinieki, homoseksuāļi, citādāk domājošie.. gan sievietes, gan bērni. Genocīds ir kādas nācijas (grupas, slāņa) sankcionēta citas nācijas (etniskās grupas, slāņa) raksturojošo vērtību iznīcināšana, kas visbiežāk notiek iznīcinot vai ierobežojot šo vērtību nesošās nācijas pārstāvjus. Koncentrācijas nometne - no ārpasaules nošķirts un apsargāts, autonoms nometnes komplekss lielu ļaužu masu preventīvai aizturēšanai un izolēšanai Partizāns ir cilvēks, kas piedalās bruņotā cīņā ienaidnieka aizmugurē kara laikā vai okupācijas režīma apstākļos ***
Mums ir dots prāts, lai to visu apjēgtu, un pagātnes kļūdas, no kurām varam mācīties, lai tas nekad neatkārtotos.. BRĪDINĀJUMS! Daži attēli var būt ārkārtīgi nepatīkami!!!
Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3  4  5 »
31 2 69 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 69

0/2000
dzirdeeju staastu no kaada, kas pabijis koncentraacijas nometnee...40 dienas straadaa kremeetavaa un peec 40dienaam pashu dziivu sadedzina...ja gadaas salauzt roku vai kaaju, nogalina uzreiz, par gabalinju maizes vinjiem vajadzeeja izklaideet vaacieshus, viens no smagaakajiem `izklaides` veidiem divi ciinijaas virs kraujas (visbiezhaak izveleejaas draugus), parasti shos cilveekus palaida kaadaa nezaalju laukaa, kuraa peec vinju klaatbuutnes nekas nepalika. taa luuk. p.s. ietekmiiga cilveeka sieva(neatceros vaardu) bija diezgan nezheeliiga, meedz pastaigaaties pa nometni, sitot ieslodziitos un paveeleeja izgriezt ieslodziito tetoveejumus no kuriem veelaak pati gatavoja lampas, sienas rotaajumus utt.
9 0 atbildēt
Vienalga kā visus tos sauc - nacisti, fašisti, komunisti utt. Bet rodas jautājums: "Vai Tu cilvēk, proti cienīt otra dzīvību, neatkarīgi no tā, kas viņš ir?"
8 0 atbildēt
Cilvēks vispār ir pretīgs radījums ar tieksmi un mantkārību un varuemotion emotion emotion
8 0 atbildēt
Absolūtā nāves mašīna- cilvēks.
7 0 atbildēt
mjaa var redzeet ,ka cilveecinjsh izgliitojies no psrs laika veestures graamataam ! :) besii aaraa ,ka daudzi veel joprojaam saukaa vaacieshus par fashistiem! faterlandaa bij nacisms nevis fashisms,a vot pie makaronjnjikiem ,bij fashisms ! kur tie krievu izgliitotie var buut tik neapteesti !!!
6 0 atbildēt
bljin ! lai nu kaa ,bet vareeja tomeer druscinj intensiivaak tos chigaanus paretinaat ! emotion
6 0 atbildēt
Ir jaapriecaajas ka nedziivojaam tajos laikos..... kaut tgd notiek tas pats....
5 0 atbildēt
Skats ir šašulīgs,baisi. emotion emotion emotion emotion
5 0 atbildēt
noskataas The Soviet Story un viss tas patsbuss xD
5 0 atbildēt
lūk, tāpēc es pasaku, paldies, ka neesmu piedzīvojusi karuemotion emotion emotion un ļoti ceru, ka arī nekad nepiedzīvošu......
5 0 atbildēt
Cilvēka neizmērojamā alkatība, varaskāre, mantkārība, citu pakļaušana, neiecietība un savu viedokļu uzspiešana, vienmēr beigu beigās var novest pie šāda rezultāta. Drūmi...
5 0 atbildēt
Tā, kas attiecas uz Latviešu leģionāriem, bija tikai viena vienība, kas patiešām nodarojās ar ebreju iznīdēšanu un darīja to no brīvas gribas, vairs nepateikšu kā viņus sauca, bet nu jebkurā gadījumā, visi tie cilvēki sodu saņēma. Pārējie Latviešu leģionāri, kuriem gan bija SS priekšā pielikts, patiesībā cīnījās frontē, un ebreju nogalināšanai viņiem vienkārši nebija laika un viņi to nav darījuši. Turklāt tik un tā, nevainīgiem būdamiem viņiem visu savu atlikušo dzīvi par šo vācu piešķirto SS titulu bija jāmaksā ar to ka viņi tika uzskatīti par zemākiem un viņi nedrīkstēja ieņemt augstus amatus. Piemēra pēc, tēva vēstures skolotājs, arī leģionārs, bija izcils vēsturnieks, taču dēļ tā ka bija leģionārs nedrīkstēja mācīt augstāk par 8. klasi.
5 0 atbildēt
Alukardas komentārs 2009-03-24 16:16:49 Tas gan!
5 0 atbildēt
useris komentārs 2009-03-24 15:58:04 Situācijas dzīvē var būt dažādas - arī tāda, kādu tu apraksti. Diemžēl kari ir vienmēr notikuši un, visticamāk, arī notiks turpmāk. Tikai cik plaši tie būs. Taču pēc tiem seko arī miera laiki, un tie ir tomēr ilgāki par kkādiem kariem. Cilvēks jau tāds ir - rūgst un rūgst, kamēr pārrūgst. Un tad, ka laiž vaļā savu žulti, tad rezultāts - lūk Jums visiem redzams, tajos bezpersoniskajos un vēsajos attēlos. Un to jau neizdara viens cilvēks, bet kāda noteiktu cilvēku grupiņa, kas kkam svētlaimīgi tic (komunisti - komunismam, utt.) Žēl ir tikai tas, ka cieš nevainīgi cilvēki, bērni. Bet ko tur runāt par viņiem... Par viņiem runās aukstie un bezpersoniskie fakti iekš vēstures grāmatām, kuras vairumam nekādas asociācijas neraisa, kamēr paši to nav pieredzējuši. Tādēļ, priecājamies, kamēr miers uz pasaules valda, bet izdzīvojam kā protam, kad karš notiek. Daba atlasa dzīvniekus, karš - cilvēkus.
5 0 atbildēt
emotion emotion emotion
5 0 atbildēt
zeel gan ka to piespiez darīt vienkaarsajiem kareivjiem,ne viņi to karu sāka ne viņi gribēja nogalināt emotion
5 0 atbildēt
katra puse domaa ka vinji ir labie,bet no galinot vinji neaizdmojajas ka tomer ir tie sliktie?ja tas liktu aizdomaties saubos ka kars tads butu... paldies bildes tiesaam aizkustinosas...
5 0 atbildēt
brrr..
5 0 atbildēt
vienmēr visi stāsta, ka tajos laikos bija tā, ka vai nu nogalini tu, vai nogalinās tevi. bet redzot ar kādu nežēlību un baudu tas viss te ir, ir grūti saprast, kā cilvēks citam cilvēkam var nodarīt ko tādu.
5 0 atbildēt
drausmīga dzīve.. labāk ka aizved uz sibīriju dzīvot.. emotion
4 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »