local-stats-pixel fb-conv-api

Slēpošana un sauļošanās10

71 1

Lai cik neticami tas neizklausītos, bet slēpojot var lieliski iesauļoties - īpaši jau pavasarī, kad saules intensitāte ir patiešibā ļoti liela.

Kalnos 3000m ausgtumā var būt pat tāda situācija, ka sniegs visapkārt ir 3m dziļš, bet gaisa temperatūra ap +20C, tad tik atliek atrast mazu aizvējiņu un iedegt.

Iedegums kalnos aprīlī ir stiprāks kā pie mums viskarstākajā Jūlija dienā. Stundiņu cepinoties kalnu saulītē uz kāda nokusuša akmens, kad visapkārt sniegs, var iedegt sarkans tā, ka pat jāsmērē pretiedeguma krēmi, gan pirms, gan pēc sauļošanās.

Bieži iekrīt tā ka pavasarī braucu slēpot, bet paziņas brauc uz Ēģipti zvilnēt - rezultātā es atbraucu daudz brūnāks nekā šamie no Ēģiptes, pietam šie neko tur nedara - nekāda funa - tikai gulēšana dienu no dienas. Mums tas parasti izvēršas kā daļa no slēpošanas brauciena - pusdienlaikā paņemam līdzi maizītes un dodamies ārpus trasēm meklēt klusas sauļošanās vietas, reizēm ar draudzeni ir sanācis arī ne tikai pasauļoties :) Lielākoties kalnos var sauļoties pa pliko, jo cilvēki ārpus trasēm nebrauc un klusie stūrīši netrūkst.

Parasti 6 dienas slēpojam t-kreklos, maksimums džemperī pa perfekti mīkstu sniegu, stundiņu sauļojamies - uz kalna katru dienu no 9.00 līdz 17.00. Lielākoties pavasarī sniegs ir vēl tik daudz, ka var nobraukt līdz apartamentiem ielejā nenokāpjot no slēpēm vai dēļa.

Pavasarī var vienu dienu slēpot pa aizsnigušu un aizsalušu upes gultni un jau nākamajā dienā braucot pa šo pašu vietu redzēt, kā upe ir izgrauzusi sniegu no apakšas - pārbrauc pāri mazam dabīgam sniega tiltiņam un tas iebrūk mutuļojošā upē... brr.. adrenalīns ne pa jokam :)

Vēl foršāk pavasarī ir kalnos ar lieliem un attīstitiem snowparkiem - vislabākais čills ir tieši tur - visiem jumpiem piesēdieni mīksti, saule silda - sēdi atpūtas krēslos, iefilmē kādu jaunu triku - kas var būt labāks.

Zemāk ir vairākas bildes no maniem slēpošanas braucieniem pavasarī kā arī ziemas vidū. Gadās arī tā, ka sauļoties var janvārī, bet aprīlī uzsnieg vairāk kā metrs svaigs sniegs... un tad priecājamies par pūderi, bet tad gan jāceļas agri no rīta :)

Šogad brauksim arī brauksim sauļoties un slēpot, taisīsim rekordu - slēposim arī maijā...

Reklāma
Reklāma
Reklāma
71 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 10

0/2000

Pavasarī parasti ap +10 līdz +20C.

atbildot uz Chomaks komentāru " Cik ta tur ir kalnaa graadi peec celsija??? "  

5 0 atbildēt

Ja gribi pievienoties braucienam - zvani vai raksti. Privāts pasākums, izmaksas - pacēlājs 6 dienas, apartamenti 7 naktis, avio biļete, bagāža, transfers - 285Ls... tieši tā - ļoti lēti, jo privāts brauciens.

Vairāk info un kā mums gāja Livigno ziemassvētkos - skaties www.sniegs.lv

4 0 atbildēt

aha tik lieliski ka lobi aadu no sejas

atgadiijums no manas dziives :  Biju martā slēpot Austrijā ( pāris gadus atpakaļ) slēpoju ar lielajiem okulāriem .

Sanāca tā ka pusseja (no deguna uz leju)  ultra brūna un pusseja Latvijas gaišais tonis :D

mēnesi kā čmo gāju uz skolu

4 0 atbildēt

Cik ta tur ir kalnaa graadi peec celsija???

3 0 atbildēt

izrādīja draudzeni... :D

2 0 atbildēt

gribu ..... ātrāk sauli rīgāā..

1 0 atbildēt

haha, šitais ir labs, bet nu tur esmu jau piešāvies, kur vien varu ņemu nevis slēpošanas brilles, bet gan parastas, tad arī kad braucu ar pacēlāju velku nost un krēmi un lūpene ir obligāta lieta!

atbildot uz Benimaru komentāru " aha tik lieliski ka lobi aadu no sejas atg... "  

1 0 atbildēt

atbildot uz Karlux komentāru "   " nu protams .. kaa nekaa no kljuudaam maacos :D

1 0 atbildēt

kada jega no ta.? :D bet gribetu ari izmeginat.. :D

1 0 atbildēt

atrodi īstu draudzeni

0 0 atbildēt