local-stats-pixel fb-conv-api

Geocaching15

62 5
Geocaching ir dārgumu meklēšanas spēle, kas notiek ārpus telpām. Dalībnieki tajā izmanto dažādas navigācijas un GPS ierīces, lai paslēptu un sameklētu konteinerus (sauc par Geocaches vai Caches), kas atrodas visās pasaules malās. Tipisks cache ir neliela ūdensdroša kārba, kurā ir viesu grāmata, zīmulis un "dārgumi", kas parasti ir dažādi mazvērtīgi nieciņi vai mantiņas. Kopumā dažādās mājaslapās ir reģistrēti vairāk nekā 800 000 Geocaches, un tas viss veltīts cilvēku laika kavēšanai. Geocaches šobrīd atrodas vairāk nekā 100 valstīs visā pasaulē, visos 7 kontinentos. Pat Antarktīdā.

Sīkāk par Geocaching.
Tradicionālā Geocache dalībnieks ieliek kārbā zīmuli, viesu grāmatu un dārgumus [citi liek arī zīmuļu spicējamos], tad piefiksē slēptuves koordinātas, kuras vēlāk kopā ar dažādām norādēm uz īsto vietu tiek publicētas vebsaitā (www.geocaching.com). Pārējie dalībnieki koordinātas iegūst internetā un ar GPS palīdzību sāk meklēšanu. Tie, kas dārgumus ir atraduši, parakstās viesu grāmatā un ieraksta savā geocaching.com profilā. Dalībniekiem ir atļauts ņemt dārgumus no kārbas, tikai vietā jāatliek citi - tikpat vērtīgi vai vērtīgāki, lai nākamajiem arī būtu šie dārgumi.

Par dārgumiem bieži vien tiek izvēlētas dažas monētas, spēļu mantiņas, nozīmītes, diski, grāmatas. Aktuāli ir pārvietot dārgumus no viena Cache uz citu. Par naudu ir pieejami arī Travel Bugs vai Geocoins, kurus iegādājas un ievieto vienā no kārbām un gaida, kad nākamie dal;ībnieki to pārvietos citur. Uz tām ir kodi, tāpēc var tiem var sekot līdzi internetā un vērot, kā tas ceļo no pilsētas uz pilsētu, no valsts uz valsti.

Geocaches tiek arī nozagti vai izdemolēti. Cilvēkus, kas to dara, sauc par magliem [Harija Potera termins]. Ja tiek konstatēta kārbas pazušana, tad jāinformē tās īpašnieks, lai viņš to atjaunotu vai uztaisītu jaunu.

Caches atrast nav viegli. Dalībnieki cenšas to paslēpt ļoti labi, dažreiz tās ir apslēptas pat privātās un aizliegtās zonās, kuras tiek apsargātas. Dažreiz pat tiek atstātas nepareizas koordinātas, bet tiek dotas norādes, kā visu atšifrēt. Tāpat tiek dotas norādes, kurā diennakts laikā labāk apmeklēt Cache, kāds apģērbs un aprīkojums nepieciešams, utt.

Jā, arī Latvijā ir pāris simtu Caches, tas ir ļoti azartiski un interesanti, tāpēc visi skrienam meklēt dārgumus! Pati vienu vietu jau esmu noskatījusi, drīz jādodas misijā. :D
62 5 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
interesanti, par kautko tādu nebiju dzirdējis :D
4 0 atbildēt
slinkums lasiit!
2 1 atbildēt
patiesībā tas ir ļoti aizraujoši... mēs ar draugiem jau kādu laiku esam tajā aktīvi dalībnieki! emotion ir vietas, kurās ntās reizes ir būts, bet bez jebkādas apjausmas par turpat esošu kešu.
1 0 atbildēt
sviestaini :)
2 2 atbildēt
tādas dārgumu lādes, ar orbitu, ūdens pistoli, šokolādes cigaretēm emotion
0 0 atbildēt
Nu re es kā reiz ar i iesaistīts iekš geocaching padarīšanām,LV ir izbraukāta krustu šķērsu,drīzumā doma uz Igauniju,jo igauņu brāļi ir aktīvāki un ja pie mums ir nu jau virs 300 slēpņu tad igauņiem ir 3x vairāk :)
0 0 atbildēt
atrašanās vietu var uzzināt geocaching.com Maxillain - tās ir "dārgumu lādes", nevis dārgumu lādes :D galvenais jau nav tas, kas tur iekšā, bet gan tas, ka tu to vispār atrodi.
0 0 atbildēt
par maglu nav interesanti būt, jo tie ir vienk. cilvēki, kas neko nezina :D starpcitu pēdējā laikā slēpņi tiek taisīti mazos izmēros, kur tikai viesu grāmatas ir iekšā, tā kā tie `dārgumi` vispār nekas svarīgs nav. un ir jau dažādi tie keši, arī nopietnāki, kur jārisina kautkādas mīklas utt.
0 0 atbildēt

kā par šo nodarbi uzināju uzreiz iemīlējos. :)

0 0 atbildēt

man patiik! un galvenais ka var apluukot skaistas vietas.

sod sleepni  mekleejaam bazniicaa kas ir pamesta m,ezja viduu! labs! es biju shokaa par esosho sktu... :D:D:D

0 0 atbildēt

Es jau ar kādus 5 mēnešus airaujos. ar velo ir nobraukti vairaki simti kilometri. nesen arī bijām uz ta saucamo They killed kenny. sarežģīti atrast pašu akmeni, slēpnis viegls.

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt